Home Reviews Review: Lord of Magna: Maiden Heaven

Review: Lord of Magna: Maiden Heaven

by Sven

Ik zit aan het strand, aan het genieten van een ijskoud biertje en te genieten van de zon. Jammer genoeg verbrand ik altijd op dag 1 en ben ik verdoemd tot mijn 2DS. Lord of Magna: Maiden Heaven is zo een game dat ik zou spelen als ik verbrand ben op vakantie.

Verhaal

Het verhaal gaat over een herberg en jij (je kan je character een eigen naam geven) beheert het. Jij hebt als herbergier nooit gasten, maar je hebt je opa belooft om goed op de herberg te letten en iedereen binnen te laten en te verzorgen. Dit wordt allemaal duidelijk in de eerste 23 minuten van het spel, de meeste van deze 23 minuten zal je aan het klikken zijn op de A button, dat wel.

Omdat je nooit gasten hebt, heb je ook weinig geld. Je gaat daarom vaak opzoek naar kristallen die veel geld waard zijn. Op een dag ga jij dan ook kristallen zoeken, maar je wordt aangevallen door monsters nadat je een redhead hebt ontdekt in het ijs. Jij neemt haar op in je herberg, maar zij is haar geheugen kwijt. In het verhaal zal je haar zes zusjes ook ontmoeten, maar voor de rest zal ik niet veel meer verklappen. Er zijn alleen 7 verschillende eindes in de game, dus het heeft enigzins wat replay value.

Combat system

Je speelt met maximaal 4 mensen aan jou zijde en het is Japanase Turn Based gericht. Je kan je character elke ronde een beetje verplaatsen en elk character heeft andere vaardigheden. Hierdoor is het combat system steeds uniek, want met elke character heb je een andere aanpak nodig in het gevecht. Hierdoor worden de gevechten niet al te saai. Daarnaast zijn de gevechten ook lekker snel van actie, waardoor je niet heel erg lang bezig bent in het gevecht.

Graphics

De graphics zijn mooi voor een 2DS game, het is topdown, maar er zitten veel details in de speelwereld. Het mooie van Japanse games vind ik altijd dat de characters er 8 uitzien, maar als ze in textballoons verschijnen als getekend personage dat ze opeens 18 zijn.

De graphics zijn mooi, de wereld erom heen is ook mooi. Maar daar zit wel een puntje van aandacht. Op sommige momenten denk je dat je in een grote wereld zit, maar zijn de mogelijkheden maar minimaal. Zo is er weinig ruimte voor het ontdekken van de wereld, want er is weinig extra toegang tot ontdekken. De wereld is minimaal om zo te zeggen.

Sound

Het geluid en de soundtrack van deze game zijn wel echt prachtig. En dat mag je ook verwachten van een Japanse game. De muziek is heerlijk om naar te luisteren en geven ook de sfeer aan van de situatie in de game. Ben je rustig aan het lopen? Een heerlijk rustig muziekje, ben je in gevecht? Dan zal je aan de muziek horen dat de situatie wat dreigender is. De muziek maakt de game.

Nog verdere opmerkingen

Wat ik al eerder zijn, de begin scene duurt al zo 23 minuten, waar jij zelf weinig mag doen. Dit is de hele game een beetje zo, er zijn lange cutscenes waar jij eigenlijk alleen maar tekst aan het lezen bent. Daarnaast oogt de game soms richting een open wereld game, maar dat is het totaal niet. Er is weinig of geen exploratie mogelijk in de game, naast de beschikbare gebieden, die erg beperkt zijn. De voice acting is wel weer geniaal en het is een genot om daar naar te luisteren en het is dan ook jammer dat er maar weinig voice acting in zit.

Conclusie

Maiden Heaven is een game die ik zo oppakken tijdens een vakantie en inderdaad in de schaduw zou spelen met een ijskoud biertje. De game is op zich erg leuk, maar soms kan ik mijzelf erg ergeren aan de lange cutscenes en het feit dat ik een verhaal moet volgen, ondanks de 7 verschillende eindes. Aan het eind van de game had ik ook geen zin om de andere eindes te gaan spelen. De replay value was voor mij erg laag. Ondanks dat heb ik genoten van de combat system en van het verhaal. Het verhaal is goed, maar het had misschien verteld kunnen worden door exploratie en niet alleen door cutscenes.

Dus zoek je nog een leuke game voor de vakantie? Pik Maiden Heaven op en laat Pokemon Rood thuis.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: