[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Set, de God van de duisternis, heeft de Egyptische troon overgenomen en zorgt voor chaos en conflict in plaats van orde en vrede. Niemand durft tegen hem in te gaan behalve een jonge dief genaamd Bek. Zijn geliefde is namelijk gevangen door Set en hij doet er alles aan om haar te bevrijden. Daarom zoekt Bek hulp bij de god Horus om Set te verslaan en hem tot koning te kronen. Lukt het Bek en Horus om Egypte te verlossen van de slavernij en onderdrukking van Set?

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Body”]In het eerste opzicht lijkt dit een gegarandeerd succes. Films over het oude Egypte met goden zijn vaak erg geliefd bij het publiek. Daarnaast houdt deze film ook nog de verhalen aan van het oude Egypte met goden als Ra, Anubis, Hothor en Set. Voeg er een behoorlijk goede cast aan toe en je hebt een topfilm. Zou je denken. Want na 10 minuten merk je al dat deze film, op het gebied van film maken, nog een hoop kan leren.
Untitled201511181314705

Na de openingsscene heb je al het gevoel dat je in een hoorcollege zit. Er wordt extreem veel uitgelegd waar verder in de film geen duidelijkheid meer over wordt gegeven. In de war volg je als kijker het avontuur van Bek en Horus die als magische kracht een platinum lycra pak heeft met vleugels. Daarnaast is hij ook nog 3 meter groot. Via koetsen met vogeltjes reizen ze het land door op zoek naar andere goden om Set zwakker te maken. De toegevoegde waarde hiervan uit. Je moet het maar doen met de luistertoets uit het begin.

thumbnail_23785

Overigens heeft de film wel goed gebruik gemaakt van CGI. Je ziet overduidelijk dat hier veel tijd in is gaan zitten omdat sommige actiescènes of scenario’s compleet geanimeerd zijn. Hier moet je van houden of niet want voor sommige kan dit storend zijn. Voor de mensen die van CGI houden is het zeker een film waar je voldoening uit kunt halen.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Conclusie”]CONCLUSIE

Ben je een fan van het oud Egyptische rijk kun je deze film waarschijnlijk wel waarderen. De film doet de historie van Egypte eer aan en er komen veel verschillende goden langs. Echter wordt het wel aangeraden om voor de film Wikipedia te analyseren want van de film moet je het niet hebben. Los van de goede CGI laat deze film op veel vlakken een boel steken vallen. Als je hoopt op een goede actiefilm met een sterk verhaal wordt je waarschijnlijk teleurgesteld. God of Egypt is wel aardig maar hier blijft het dan ook bij.

God2

[/text_block_nav][review_summary title=”Review”] Gods Of Egypt is een teleurstellende film die niet aan de verwachtingen voldoet. Waar ze een goede film over het oude Egypte neer konden zetten is het een CGI spektakel geworden waar van alles ontbreekt.

[review_summary title=””
positives=”CGI” negatives=” Wel heel veel CGI
Geen diepgang
Te veel personages
Wat gebeurt er?”]
[rating title=”Eindcijfer” value=”4=” range=”10″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: