That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PS4, Reviews, Xbox One

Review: Divinity Original Sin 2 Definitive Edition

Sinds deze week is het dan eindelijk zover. De definitieve editie van Divinity Original Sin 2 is eindelijk uit gekomen. Ik heb de game voor jullie onder de loep genomen en het was een mooie reis met veel spannende momenten.

Als je de game opstart kun je een karakter uitkiezen en merk je al gelijk dat er goed over nagedacht is want elk soort karakter/ras heeft zijn eigen achtergrond verhaal. Eenmaal de game in ga je de tutorial in en krijg je alles te weten over hoe de game werkt. Je zou denken dat deze game ( die eerder op de PC is verschenen ) niet speelbaar zou kunnen zijn op de console maar niets is minder waar de controls zijn perfect overgezet en alles werkt naar behoren.

Het verhaal is echt super groot en geen enkele keer hetzelfde omdat je bij elke keuze die je maakt een andere wending krijgt in het verhaal. Het spel heeft veel dialogen waarbij je dus keuzes kunt maken die quests en de main story line kunnen beïnvloeden. Dit kan ook in het nadeel werken want ik zelf vond dat er erg veel dialoog in zat wat soms vervelend kan worden.

Het gevechtssysteem werkt heel makkelijk. De game is een top down actie/rpg waarbij je zelf aan kan tikken wie je aan wilt vallen via een cursor in het scherm. De gevechten zijn turn based en is heel makkelijk uitgelegd. Je ziet bovenin het scherm wie je op welk moment gaat aanvallen dus zo kun je je karakters klaar maken voor het gevecht wanneer ze aan moeten vallen en met welke aanval.

 

Op grafisch aspect is de game erg sterk alles ziet er perfect uit en er is goed gelet op de details in de game. De game kan zich meten met een Diablo 3 die in hetzelfde genre zit.

De game is wel erg moeilijk de eerste keer dat ik hem speelde heb ik de game op de 2e moeilijkheidsgraad gezet en daar was bijna niet doorheen te komen. Ik heb hem toen op easy gezet en dat was een stuk fijner spelen maar nog steeds erg moeilijk.

Conclusie

Divinity Original Sin 2: Definitive Edition  heeft me weg geblazen de eerste keer kon ik er niet echt inkomen maar de tweede keer dat ik hem iets makkelijker zette en gewoon rustig mijn ding deed werd ik opgeslokt in de wereld en de vele goed uitgewerkte quests. Dit is een game die ik zeker nog vaak ga spelen om me te verdiepen in de wereld die is neer gezet en daarin te gaan genieten.