Na deze review pak ik mijn spullen, race ik naar Schiphol en ga ik genieten van een welverdiende vakantie in Macedonië. Echter, voordat het feest is, zal er eerst een review geschreven moeten worden van Cars 3: Driven To Win. Is deze game, gebaseerd op de gelijknamige film, een kaskraker of is het een flop? Dus, zal ik Cars 3: Driven To Win spelen in het vliegtuig of ga ik toch terug naar Mario Kart 8 Deluxe?

Graphics

Cars 3: Driven To Win is op meerdere platformen uitgekomen en dan is een vergelijking tussen de verschillende versies ook wel zo reëel. De Nintendo Switch lijkt op gelijke hoogte soms te staan met de Xbox One en de Playstation 4, maar als wij naar deze game kijken is dat toch niet waar. De Switch versie is dezelfde versie die je ziet op de Playstation 3 en de Xbox 360. De video hieronder laat dat nog meer zien. Het verschil in bomen is goed te zien als je kijkt naar de Xbox One en de Nintendo Switch versie, maar ook in de belichting van de game zie je ook grote verschillen.. Cars 3: Driven to Win is daarom ook geen technisch hoogstandje zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild en dat is begrijpelijk, maar ik had op zijn minst verwacht dat de game op dezelfde engine draaide als die van de Xbox One en de Playstation 4.

Gameplay

Cars 3: Driven to Win is een fijne verandering ten opzichte van Mario Kart 8 Deluxe. Het speelt net wat anders, want waar je bij Mario Kart 8 Deluxe vooral bezig bent met het gooien van power ups, ben je in de meeste modi in Cars 3 bezig met het opbouwen van je turbo, waardoor je met extra veel snelheid over de finish kan glijden. De gameplay is anders dan bijvoorbeeld Mario Kart 8 Deluxe en dat is in het begin ontzettend wennen. Je zal regelmatig uit de bocht vliegen, maar uiteindelijk krijg je het onder de knie (als je op easy blijft spelen). Als je de game namelijk op Medium zet wordt de game al een stuk lastiger en voel je je nooit echt comfortabel als je eerste staat. Deze game is gericht op jonge kinderen en mijn vraag is dan ook, waarom is deze game zo moeilijk? Pas na flink wat races krijg je de gameplay onder de knie en dan ben ik 23 jaar oud. Hoe lang moet een kind van acht daar wel niet over doen? Daarnaast is de gameplay repetitief, want na een tijdje, als je het onder de knie krijgt, is er vaak weinig aan.

Als dat repetief wordt, biedt Cars 3 je wel veel afwisseling in de verschillende modi. Je hebt enkele races, je hebt cup races, je hebt battle mode (Mario Kart 8 Deluxe, maar dan met Cars), je hebt Takedown events (veel auto’s neerhalen die in meerdere waves komen) en boss battles. De cup races en de enkele races zijn veel van hetzelfde. Je racet om eerste te worden en dat is dat. De battle mode lijkt op het eerste oog erg interessant, maar is ontzettend leeg. Je speelt op dezelfde tracks en er zijn maar drie power ups. Dit zorgt niet voor de afwisseling die je zo erg nodig hebt in deze game. De takedown events zijn ook niet heel interessant. Met de power ups van de battle mode moet je zoveel mogelijk vijanden uitschakelen die in meerdere waves voor je rijden. Dit gebeurt weer op dezelfde tracks waarop je al gereden hebt in de battle mode en de cup mode. De auto’s die je moet uitschakelen bieden weinig weerstand, waardoor ook deze mode niet de afwisseling brengt die je wilt. Maar de Stunt Showcase zorgt toch wel voor afwisseling? Grotendeels wel, maar ook weer niet. In het begin van deze mode ben je bezig met het uithalen van gekke stunts, maar wel op dezelfde tracks als in alle andere modi. Uiteindelijk zijn de stunts die je doet ook niet meer spectaculair, omdat je ze al gezien hebt in de normale races (waar je ook stunts kan doen). De enige mode die echt afwisseling brengt zijn de boss battles. Deze battles zijn net wat anders dan de normale races en zijn ook best spannend. Het enige wat ontzettend vervelend is, is dat de eindbaas de hele tijd tegen je aan zit te praten, wat de eerste keer leuk is, maar de dertigste keer niet.

Uitdagingen in de game

Cars 3: Driven To Win heeft een aparte manier van progressie maken in de game. De game biedt ongeveer 116 uitdagingen die je kan voltooien. Als je deze uitdagingen haalt kan je de verschillende boss battles ontgrendelen. De eerste drie boss battles zijn zeker in 6 á 7 uurtjes te ontgrendelen, maar de laatste is echt heel erg lastig. Je zal dan echt sommige race tracks een paar keer zien om de juiste uitdaging te behalen. Ik ben hier uren mee bezig geweest en de pay off was de einde van de game. Als ik een kind was geweest had ik allang de controller neergelegd en er niet meer naar omgekeken. De game is na zeven uur gewoon veel te repetitief en door die uitdagingen wordt de game ook niet leuker.

Verhaal

Het verhaal gaat als volgt. Lightning McQueen ziet zichzelf als de snelste racer ter wereld. Anderen zien dat niet meer. Daarom wil Lightning McQueen laten zien dat hij alsnog de snelste is en daarom wordt hij uitgedaagd door een veel snellere, jongere en vooral luxere auto. Het verhaal loopt voort dankzij verschillende cutscenes net voor een boss battle, maar het verhaal blijft erg dun en niet interessant. De verhaallijn van Cars 3: Driven To Win is een service aan de fans, maar wel een erg dunne service.

Conclusie

Is Cars 3: Driven to Win de game waar iedereen op zat te wachten? Waarschijnlijk niet en vele gamers zullen snel teruggaan naar Mario Kart 8 Deluxe. Is deze game de slechtste game aller tijden? Absoluut niet. De uitdaging klinkt als een negatief punt en dat is het zeker ook voor kinderen, maar in het begin is de uitdaging wel leuk en fijn, iets wat je niet meer ziet in race games. Maar deze game is niet gericht op de hardcore race fans en daarom is de uitdaging van deze game niet geweldig. De graphics zijn daarentegen oké, maar doet ontzettend onder voor de graphics van de Playstation 4 en Xbox One. Daarnaast is de verhaallijn erg dun en voegt het weinig toe aan de game, maar de fans van de films zullen waarschijnlijk het wel waarderen.

Cars 3: Driven To Win is een game voor fans van de films, maar niet voor de dagelijks man en vrouw en zeker niet voor het kind. Dus als je van deze games houdt, wacht dan op een prijsdaling (want 49,99 is echt veels te duur voor deze game) of blijft lekker bezig met Mario Kart 8 Deluxe. Dus waarschijnlijk weten jullie ook wat er in het vliegtuig gespeeld gaat worden! Fijne vakantie iedereen!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x