Home Gaming Review: Astral Chain, het legt je net niet aan de ketting

Review: Astral Chain, het legt je net niet aan de ketting

by Mark van Truijen

Sinds de release van de Nintendo Switch ben ik fan van het device en zijn kunnen. Waar de titels die ik op de Xbox of Playstation kan spelen ook een port krijgen naar de Switch, wil ik die ook hebben. Maar de exclusieve titels op de switch die maken het verhaal net even wat spannender. We kennen de standaard games wel, maar wat nou als PlatinumGames ineens een titel gaat maken speciaal voor de Switch. We kennen ze van titels als Bayonetta, NieR en Vanquish. Maar nu komen ze toch met weer een aparte titel. Astral Chain.

Astral Chian speelt zich af in het jaar 2078, de bevolking bevindt zich op de rand van uitsterven, dit door de komst van interdimensionale wezens, genaamd Chimeras. Door hun komst hebben de laatste mensen zich verzameld in The Ark, een soort megastad ontworpen om veilig te zijn. Maar zoals elk goed plan, er gaat altijd iets fout en de Chimeras zijn de stad binnen gedrongen.

Jij bent lid van het Neuron Police Task Force, een elite groep van getrainde profs die het opnemen tegen deze wezens.

Hoe doen we dat? We hebben de controle over Legions, dit zijn Chimeras die soort van getemd zijn en psychisch gelinked aan de operator via een Astral Chain. Zie ze als je huisdier, je gebruikt ze in gevechten, maar ook om diverse onderzoeken te verrichten.

Door de gehele game krijg je de controle over diverse Legions, dit doe je door te reizen naar een andere dimensie en ze daar te vangen en te gebruiken voor het goede.

De campagne zelf start met een heerlijke achtervolging, je ontwijkt wat verkeer en explosies, je zit er eigenlijk meteen in. Het is actie vol en er zit een lekker tempo in, het bepaald meteen de sfeer een beetje. Je bent beland in een kleurrijk, actievol avontuur, waar de balans tussen het verhaal en de actie en de sfeer echt goed aanwezig is.

Na deze spectaculaire achtervolging en introductie van de game, maak je eigenlijk kennis met het hart van de game en begint het echt. Dit is niet de standaard Switch game waar je loopt van punt A naar punt B, het vraagt je echt een beetje de wereld te verkennen, puzzels op te lossen en meer. Veel van de missies spelen zich af in The Ark en het lopen door de Ark geeft je veel waardevolle informatie. Je hoort namelijk van alles van mensen die er gewoon wonen. Als je je eenmaal een beetje overgeef aan de game en alles in je opneem kan je eigenlijk niet stoppen met spelen. Het is een heerlijke blend en speelt best lekker weg.

De onderzoeken in de game zijn zo gezegd eigenlijk de ruggengraat van het geheel, dit duurt eigenlijk tot het verhaal een flinke draai maakt. Deze onderzoeken doe je met de IRIS. Deze tool maakt het mogelijk om de wereld om je heen te veranderen in een interactieve plaats, je kunt events terugspelen om zo te zien wat er zich heeft afgespeeld. Het is een leuke tool en zeker heerlijk om mee te spelen.

Deze onderzoeken lopen vaak uit op wat gevechten met locale Chimeras of een onverwachte trip richting de Astral Plane, nog een locatie waar de game echt zijn kracht laat zien. De gevechten zijn snel en actie vol. Het samenspel met de Legions maakt het meteen compleet anders, je bediend namelijk 2 karakters. De Legion die met jouw is verbonden kan je besturen, door deze om de vijand heen te laten gaan geeft de optie deze vast te zetten in de Ketting en een ultimate move uit te voeren.

Het zijn dit soort trucjes die je goed helpen in baas gevechten, ook is het mogelijk aanstormende vijanden weg te schieten door ze op te vangen in de ketting. Legions kunnen worden aangepast met diverse skills etc, dit om nog meer je eigen stempel op de game te drukken. In het Politie bureau krijg je diverse customization opties, van outfits, kleuren, goodies etc, het is erg belonend om wat verder te kijken en te zoeken.

Astral Chain is een top game uit de stal van PlatinumGames, het is dan ook zeker een top aanvulling op de Switch. Het is niet te vergelijken met een Xbox of PS4 titel, maar staat zeker zijn mannetje.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: