Home Gaming Return to Popolocrois: A Story of Seasons Fairytale Review

Return to Popolocrois: A Story of Seasons Fairytale Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Als groots fan van de Harvest Moon serie, en een fan van Japanse Rpg’s in het algemeen, keek ik uiteraard uit naar Return to PopoloCrois: A Story of Seasons. En met een gerust hart kan ik zeggen dat dit speel zeker waar voor zijn geld is. Het is echt een spel met een hart, je merkt zo ontzettend goed dat de makers dit spel met zoveel liefde hebt gemaakt dat je niks anders kunt doen dan er zelf ook van gaan houden.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Story”]Story
Het spel begint met de verjaardag van ons hoofdpersonage, de 13 jarige Prins Pietro, onze jonge held en zijn onderdanen genieten ontzettend van deze feestelijke dag. Het is niet alleen goud dat blinkt op deze dag, want achter de veilige kasteelmuren is het land besmet met wezens genaamd “black beasts” . Door deze wezens is de agricultuur in het koninkrijk van PopoloCrois dermate slecht dat er bijna niks meer te eten is.

Omdat dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost moet worden roept de koning van PopoloCrois vrouwe Marmela van Galariland (een ander koninkrijk die ook last hebben van de zwarte wezens) bijeen om te zien wat ze kunnen doen om deze terreur te stoppen. Als de koning wordt verteld dat alleen de helden met het meest pure hart de kracht hebben om deze plaag te verslaan biedt onze jonge held zich vrijwillig aan om naar Galariland te gaan en daar te leren hoe hij deze wezens moet verslaan en dat zo in PopoloCrois ook doen. Dit gaat alleen niet zoals gepland en nu zit Pietro vast in Galariland met geen weg terug. Samen met vrienden die hij onderweg maakt moet hij een weg terug vinden om het kwaad voorgoed te verslaan.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Sfeer”]Sfeer
Naast een lekker verhaaltje moet het spel het toch wel echt hebben van de sfeer. Voor de mensen die Harvest Moon hebben gespeeld, dan weet je wat je een beetje kunt verwachten. Ontzettend veel kleuren, koddige personages. Als ik de stijl met iets zou moeten vergelijken dan is dat wel het beste met een sprookje, het verhaal trouwens ook. Het is allemaal ontzettend kindvriendelijk, maar dat betekent niet dat je als volwassene niet kan genieten van het spel en de humor die dit spel ook wel degelijk bezit. Het is allemaal zo schattig en met zo veel liefde gedaan dat ik ondanks mijn voorliefde voor donkere Rpg’s (Dark Souls) ik zo ontzettend veel van dit spel heb genoten.

PoPoLoCrois-3DS-NA-Ann

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Personages”]Personages
Ik heb het er hiervoor al stiekem een beetje over gehad, maar de personages zijn ook zeker een groot deel wat dit spel tot een must have voor je 3ds maakt. Niet alleen is Pietro ontzettend goed uitgewerkt met maar liefst 6 keuzes in de stem die je wilt horen door het spel heen (2 Engels en 4 Japans). Ook de personages die je onderweg in je avontuur tegenkomt zijn geweldig. Niet alleen dat, ook heeft het grootste deel van het spel allemaal voice overs wat voor een 3ds toch redelijk speciaal is.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”negatief?”]Negatief?
Jammer genoeg is het niet alleen maar goud dat blinkt in PopoloCrois, onder dit geweldige spel zitten jammer genoeg toch wel een paar dingen die beter hadden gekund, maar gelukkig is het niks wat je af me af zou schrikken om het spel te kopen.

Ten eerste is het spel vrij makkelijk, dit was op zich wel te verwachten aan de stijl die het spel heeft maar het blijft jammer als ik vrijwel geen moeite hoef te doen voor bazen of puzzels. En hoewel dit zeker een negatief punt is heb ik me er tijdens het spelen niet aan geïrriteerd, het was meer nadat ik klaar was met het spel dat ik me bedacht dat het allemaal wel ontzettend makkelijk was.

En ten tweede en mijn laatste minpunt is de muziek. In het begin is de muziek nog lekker nieuw en merk je er nog niks slechts aan, maar na een aantal uren spelen bleef ik steeds meer dezelfde muziek horen en hoe catchy die muziek soms ook kan zijn, uiteindelijk begint het een beetje te vervelen.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Conclusie”]Conclusie
PopoloCrois is wat mij betreft een must have voor je 3ds, ben je een fan van Japanse Rpg’s en wil je graag een spel spelen dat gewoon heel lekker weg speelt? Dan is dit het spel voor jou. Hou je daarentegen wat meer van een uitdaging en ben je niet zo van de felle kleuren, dan raad ik dit spel alsnog aan omdat je door de liefde die er in is gestoken je vanzelf wel van het spel gaat houden!

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”PopoloCrois is een geweldig spel voor de 3ds, ben je nou een groots fan van bijv. Harvest Moon, dan is dit een Must-have”
positives=”Speelt lekker weg
Je voelt de liefde erin
Ontzetend koddig
Ook voor volwassene leuk
Goed verhaal ” negatives=”Muziek word repetitief
Te makkelijk”][rating title=”Gameplay” value=”8=” range=”10″]
[rating title=”Graphics” value=”8,5″ range=”10″]
[rating title=”Geluid” value=”7″ range=”10″]
[rating title=”Verhaallijn” value=”8″ range=”10″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x