Home Gaming Redfall medewerkers hoopten dat Microsoft zou annuleren of rebooten, dit aldus geruchten

Redfall medewerkers hoopten dat Microsoft zou annuleren of rebooten, dit aldus geruchten

by Mark van Truijen

Het is geen geheim dat Redfall, de nieuwste shooter van Arkane Austin, een teleurstelling is. Terwijl velen zich afvroegen hoe het zo verkeerd kon gaan, wierp een recent rapport van Jason Schreier van Bloomberg, na gesprekken met meer dan een dozijn anonieme personen, wat licht op de zaak. Het blijkt dat een gebrek aan een duidelijke richting, een klein team, het vertrek van veteranen die aan Prey hebben gewerkt en nog veel meer ernstige gevolgen hebben gehad voor de titel.

Maar er is meer. De staat van Redfall was naar verluidt zo slecht dat toen Microsoft ZeniMax Studios overnam, het personeel bij Arkane naar verluidt hoopte dat ze het spel zouden annuleren of zelfs opnieuw zouden opstarten als een singleplayer-titel. Dat gebeurde niet, maar Microsoft Gaming CEO Phil Spencer gaf later toe dat ze er niet echt bij betrokken waren. Behalve dan het annuleren van de PS5-versie, natuurlijk.

Terwijl Redfall werd getoond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase in 2021, was het team “flink uitgerekt”. De releasedatum werd verschoven van Halloween 2022 naar begin 2023 en uiteindelijk naar 2 mei 2023. Mede-regisseur Harvey Smith en andere leiders zeiden naar verluidt dat de dingen “exponentieel beter zouden worden zodra de definitieve art werd geïmplementeerd en de bugs werden opgelost.” Ze gebruikten zelfs de term “Arkane magic”, die vermoedelijk “op het laatste moment zou verschijnen, net als bij eerdere games.”

Degenen die het spel in 2021 speelden, waren “geschokt om te zien hoe weinig er uiteindelijk veranderde.” Ook al zei Smith dat hij aanvankelijk tegen een in-game winkel was, volgens degenen die aan het spel werkten, was er een “aanzienlijk microtransactieplan” voor de eerste drie jaar. Toen games als een service controversieel werden, schrapte Arkane het in 2021.

Het post-launch plan voor Redfall is onbekend, maar het zal naar verluidt Arkane’s “meest ondersteunde spel na de lancering” zijn, dus de tijd zal het leren. Ondertussen bereidt Xbox Game Studios zich voor op hun showcase op 11 juni, gevolgd door de Starfield Direct, waarin nieuwe gameplay wordt getoond. Starfield komt uit op 6 september voor Xbox Series X/S en pc, waarbij Xbox naar verluidt de ontwikkeling beter ondersteunt dan ze deden bij Redfall, aldus Spencer.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: