Home Gadgets Razer Invitational – Europe is terug en groter dan ooit

Razer Invitational – Europe is terug en groter dan ooit

by Jos Vis

Razer maakt de terugkeer bekend van de Razer Invitational – Europe (RI-Europe). Het digitale evenement start op 14 oktober 2021 en is het grootste open e-sports-toernooi in de EU. Dit jaar zullen tijdens RI-Europe zowel mobiele als pc-games worden gespeeld, waardoor nog meer gamers op professioneel niveau kunnen meedoen. Het eerste toernooi in 2020 was erg populair, met meer dan 12 miljoen kijkers en bijna 50.000 e-sporters uit 6 landen uit Europa. Het RI-Europe seizoen 2021 bouwt voort op zijn inclusieve karakter en is toegankelijk voor alle gamers uit de hele regio, ongeacht hun niveau.
Het toernooi vindt plaats van 14 oktober tot 7 november en gaat van start met de mobiele shooter-game Brawl Stars. Daarna volgen een paar intense weken van competitief pc-gamen met Fortnite en Valorant.


“Razer Invitational is synoniem geworden voor inclusief gamen, en het is onze verantwoordelijkheid om het toernooi uit te breiden zodat nog meer gaming-communities over de hele wereld kunnen meedoen. Mobiel gamen maakt een snelle groei door, dus we willen zorgen dat ook die spelers een kans krijgen om op professioneel niveau te strijden”, zegt Yann Salsedo, Head of Esports (EMEA) bij Razer. “Met meer platforms en meer games, vertegenwoordigt RI-Europe 2021 onze visie om e-sports verder te promoten en ontwikkelen. Hierbij willen we meer spelers de kans bieden om prijzen te winnen en naam te maken tijdens het grootste inclusieve e-sports-toernooi van Europa.”


Vier weken intens strijden

De RI-Europe van dit jaar is opgedeeld in vier weken die gewijd zijn aan competities in drie unieke games. De toernooien beginnen op 14 oktober 2021 met Brawl Stars, voordat deelnemers met elkaar de strijd aangaan in Valorant en in Fortnite. In elk toernooi zullen tot 9.000 deelnemers strijden om geld en hardwareprijzen van Razer en Intel. De competities zullen hun hoogtepunt bereiken met een grote finale voor prijzen ter waarde van meer dan 20.000 euro in cash en hardwareprijzen. Elke week zullen er drie toernooidagen zijn, met kwalificaties en play-offs op de eerste twee dagen, en de finales op zondag.


Razer Invitational schrijft geschiedenis

Razer Invitational Season 2020 was een enorm succes en wist fans in heel Europa, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika te boeien. Bijna 60.000 atleten uit 22 deelnemende landen grepen hun kans om zich op internationaal niveau te meten. Ook het wereldwijde publiek was enthousiast: 24 miljoen mensen keken toe hoe opkomende atleten zich ontwikkelden van onbekende spelers tot bekende namen. 
Razer Invitational Season 2021 heeft de lat nog hoger gelegd, met meer regio’s, meer wedstrijden en meer deelnemers. Na zeer succesvolle Razer Invitationals in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika is de Razer Invitational – Europe 2021 nu het vierde evenement op de Razer Invitational Season 2021-kalender.


Aanmelden

De inschrijving voor RI-Europe 2021 is geopend op 28 september. Er worden vier toernooien georganiseerd van 14 oktober 2021 tot en met 7 november 2021, waarbij elk toernooi plaats biedt aan maximaal 9.000 spelers.
Meer informatie over Razer Invitational – Europe, de inschrijvingen, de speelschema’s voor de kwalificatietoernooien, de te volgen kanalen en waar de toernooien te volgen zijn, is te vinden op de officiële RI-Europe-website of op de Facebook-pagina van Team Razer.


Winnen door te kijken

RI-Europe biedt veel entertainment voor zowel fans als toeschouwers. Op de YouTube-, Facebook– en Twitch-kanalen van Razer kunnen kijkers prijzen winnen door op de MVP (Most Valuable Player) te stemmen en door mee te doen aan willekeurige loterijen. Er zal ook een Engelstalige livestream beschikbaar zijn.
Volgers van het toernooi op de sociale media-kanalen van Razer krijgen ook volop kansen om prijzen te winnen, met een groot aantal weggeefacties en prijsvragen voor prijzen van Razer en Intel gedurende het hele toernooi.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: