Home Gadgets Radiologen van SHO kijken direct mee met echo’s op afstand dankzij livestreamtechnologie Samsung

Radiologen van SHO kijken direct mee met echo’s op afstand dankzij livestreamtechnologie Samsung

by Jos Vis

Radiologen van SHO, centra voor medische diagnostiek, kunnen echo’s voortaan direct live meekijken dankzij streamingsoftware van Samsung. Ook kunnen zij direct overleggen met de echografist en op afstand aanwijzingen geven. Per echosysteem kunnen meerdere experts (maximaal 4) vanuit verschillende locaties meekijken. Met de software van Samsung wordt het stellen van diagnoses efficiënter en hoeven patiënten minder lang te wachten op de uitslag van hun echo.

“Bij alles dat wij doen, staan comfort van de patiënt en efficiënte gezondheidszorg centraal”, zegt Sera Yoon, Business Director New Business van Samsung Nederland. “In SonoSync vinden we hierin de ideale combinatie. Echografist en radioloog overleggen al tijdens het maken van de echo en komen zo vlot tot een diagnose. Daardoor hoeft de patiënt niet lang te wachten op de uitslag.”

Samsung SonoSync is ontwikkeld met het comfort van de patiënt in het achterhoofd. Als de patiënt instemt, kijkt een radioloog op afstand mee en komen radioloog en echografist snel en efficiënt tot een diagnose. De software is geïntegreerd in de echografieapparatuur van Samsung, waardoor gebruik op verschillende locaties gemakkelijk is.

“Onze echografisten werken ieder dagdeel op een andere locatie. Niet overal is een radioloog aanwezig, wat bij complexere onderzoeken het stellen van een diagnose af en toe lastig maakt”,zegt Paul de Schepper, manager beeldvormende technieken bij SHO. “Met de echografieapparatuur van Samsung ondervangen we dit probleem op onze veertig locaties. Radiologen kunnen direct meekijken en stellen in samenwerking met de echografist een diagnose met als doel een betere diagnose voor de patiënt.” In het kader van veiligheid heeft de SHO ervoor gekozen de nieuwe 4G-router van E-Zorg te gebruiken. Daarmee kan een veilige internetverbinding worden gewaarborgd.

Samsung SonoSync is onder andere beschikbaar in de echografieapparaten RS80A en RS85A. Voor meer informatie over echografie en andere gezondheidsoplossingen van Samsung, ga je naar https://www.samsung.com/nl/business/healthcare-solutions/.

Over SHO Centra voor medische diagnostiek
SHO Centra voor medische diagnostiek staat voor onafhankelijke diagnostiek dichtbij. SHO gelooft dat het inzetten van diagnostiek op het juiste moment en op de juiste plek voor zowel de zorgverlener als de patiënt een groot verschil kan maken. Vanuit ruim 180 locaties in diverse regio’s en met ruim 400 medewerkers werkt SHO samen met meer dan 700 huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners. SHO brengt diagnostiek dicht bij de patiënt in de buurt. Indien nodig komt SHO ook bij mensen thuis. Naast bloedafname en analyse levert SHO een breed pakket van functie- en beeldvormend onderzoek, zoals: hartfilmpjes (ECG), Ambulante bloeddrukmeting, Longfunctie (spirometrie), fundusfotografie (foto van het netvlies), echografie, botdichtheidsmeting (dexametrie) en Point of Care Testing. Bekijk de website www.sho.nl voor meer informatie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: