Home Gaming Radio Commander: Pacific Campaign — Nieuw spel in de innovatieve strategische serie

Radio Commander: Pacific Campaign — Nieuw spel in de innovatieve strategische serie

by Jos Vis

Hoe coördineer je oorlogvoering op meer dan 165 miljoen vierkante kilometer oceaan, waar elk eiland een bloedige strijd betekent? Een radio en informatie blijken de belangrijkste wapens in deze strijd. Word een Amerikaanse commandant aan het Pacifische front van WW2 in Radio Commander: Pacific Campaign, het volgende deel in de reeks innovatieve strategieën.

In 2019 zette Radio Commander een nieuwe benadering van strategiespellen neer. Spelers werkten aan commandokaarten en gaven via de radio bevelen aan de troepen – op dezelfde manier kregen ze feedback van de soldaten. Het slagveld werd niet langer bekeken door een onzichtbare camera die boven pion-soldaten zweefde. Nu nodigen uitgever Game Operators en de ontwikkelaars van Squadron Studio commandanten uit voor een nieuw strijdtoneel – het Pacific-front van 1941-45.

De oorlog in de Stille Oceaan liet zien hoe informatie en de stroom ervan oorlogvoering beïnvloeden. Intelligentie, codebrekers en verkeerde informatie waren essentieel voor beide partijen van het conflict. Radiocommandant: Pacific Campaign is verdeeld in twee commandoniveaus. Als strategische commandanten coördineren spelers de oorlogsinspanning op het hele theater vanuit een ruime oorlogskamer. Vervolgens zullen ze, als tactische Battle Commanders, troepen leiden, terwijl ze bevelen geven vanuit een krappe hut van hun vlaggenschip.

Met een radio in de hand leiden spelers troepen zowel op het land als op zee, beheren ze het offensief en proberen ze geen kostbaar terrein te verliezen. Afgezien van de zender en ontvanger zullen andere hulpmiddelen essentieel zijn voor de overwinning. De radar geeft vijandelijke bewegingen aan en een missiebord zal de doelstellingen van de vloot aangeven. De commandant wordt bijgestaan ​​door een stafchef die tijdens gevechten belangrijke informatie vastlegt.

De in-game veldtroepen en officieren worden nagesynchroniseerd door echte soldaten. Dit geeft Radio Commander: Pacific Campaign een uniek gevoel en maakt het mogelijk een band te vormen tussen de speler en zijn ondergeschikten, die niet langer pionnen op een schaakbord zijn, maar echte mensen die in de tropische hel van WW2 worden gegooid.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: