Home Gaming Psychologische horror Anthology of Fear komt binnenkort naar Xbox-consoles

Psychologische horror Anthology of Fear komt binnenkort naar Xbox-consoles

by Jos Vis

Op 4 oktober verschijnt Anthology of Fear, een unieke psychologische horror die het verhaal vertelt van een mysterieuze verdwijning, voor de Xbox One- en Xbox Series X|S-consoles. Zoals de ontwikkelaars aangeven, onderscheidt de titel zich door zijn dubbelzinnige realiteit en multidimensionale angst. Eerder verscheen Anthology of Fear op pc en Nintendo Switch, en voor 2023 staat ook een PlayStation 4- en PlayStation 5-release gepland.

OhDeer Studio en 100 GAMES zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Anthology of Fear. Ultimate Games S.A. is de uitgever van de game voor Xbox One. Dankzij achterwaartse compatibiliteit werkt de titel ook op Xbox Series X|S. De pc-versie van de game werd eerder positief ontvangen door spelers – momenteel bedraagt ​​het percentage positieve spelersrecensies op Steam 72 procent. Alleen al op het YouTube-platform zijn gameplay-video’s van Anthology of Fear meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Anthology of Fear is een uniek psychologisch horrorspel met gameplay getoond vanuit een first-person perspectief en een stijlvol audiovisueel ontwerp. De gameplay is voornamelijk gebaseerd op verkenning, puzzels oplossen en onderzoek.

De game vertelt het verhaal van de verdwijning van Nathan en bevat ook veel zijplots die nauw verband houden met de mysterieuze verdwijning. We leren het verhaal onder meer vanuit het perspectief van zijn broer Ethan, die naar hem op zoek is. De hoofdpersoon voert een eenmansonderzoek en gaat op zoek naar de waarheid, al valt dat niet mee en leidt tot een confrontatie met wat surreëel en moeilijk te begrijpen lijkt.

“Anthology of Fear is een horrorspel met een lineair verhaal, waarin er geen tekort is aan paranormale en tragische ervaringen, het gevoel opgejaagd te worden en verschrikkingen die op de loer liggen in de schuilhoeken van het menselijke onderbewustzijn. De spanning en verstikkende sfeer worden hier versterkt door zowel suggestieve beelden als geluidsontwerp dat op de juiste manier is aangepast aan de situatie. Dit is ook een game die de kwestie van ernstige psychische stoornissen raakt, waarin het verwijst naar de echte wereld”, zegt Rafał Jelonek, COO van Ultimate Games S.A.

De titel bestaat uit verschillende hoofdstukken en de gameplay wordt verrijkt door het verhaal te presenteren vanuit het perspectief van verschillende personages. Zoals de ontwikkelaars benadrukken, duurt het gemiddeld 2,5 tot 4,5 uur om de game te voltooien.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d