Home Gaming Prachtig geïllustreerde Wayward Strand verschijnt op 21 juli

Prachtig geïllustreerde Wayward Strand verschijnt op 21 juli

by Jos Vis

Na zijn verschijning in de nieuwste Nintendo Indie World-showcase, is Wayward Strand een liefdevol geïllustreerde simultaan verhalende game die furore maakt vanwege zijn serieuze aanpak, en is de inaugurele titel van de Australische indiestudio, Ghost Pattern. Eindelijk klaar voor zijn eerste reis na zes jaar ontwikkeling, zal Wayward Strand op 21 juli 2022 landen op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One X en Windows.

Het merkwaardige stuk, geïnspireerd door interactief theater, gaat over de 14-jarige Casey, een onverschrokken tienerjournalist, terwijl ze in de zomer van 1978 voor het eerst naar het vliegende schip, dat in ziekenhuis is veranderd, begint boven een klein Australisch stadje. ze heeft beperkte tijd om het personeel te helpen, de patiënten te leren kennen en de mysteries van het schip zelf te onderzoeken, aangezien meerdere verhaallijnen zich in realtime afspelen.

Eenmaal aan boord van het schip, bereid je je voor op een ontmoeting met een omvangrijke cast van personages die hun leven leiden, geleid door hun eigen verlangens, schema’s en wil, soms pratend met Casey en soms met elkaar. Spelers kunnen kiezen met wie Casey al dan niet communiceert, door haar rechtstreeks te laten ingrijpen of de nietsvermoedende arbeiders of patiënten aan boord af te luisteren. Met meer dan 20.000 regels opgenomen voice-over-dialogen – die zelfs met enkele van de grootste AAA-games op de markt wedijveren – zijn er een overvloed aan interessante gesprekken die kunnen worden gevoerd (of afgeluisterd).

Spelers kunnen hun nieuwsgierigheid op elk moment volgen. Hoewel een enkele playthrough een complete ervaring is van één versie van het verhaal, merken de ontwikkelaars op dat het minstens een dozijn playthroughs kan kosten om het volledige plaatje te zien. Wayward Strand behandelt volgens de makers veel complexe onderwerpen, waaronder empathie, intergenerationele relaties, zorg en verwaarlozing, evenals het verkennen van het dagelijkse leven van ouderen en zorgverleners.

Wayward Strand is al erkend als een verhaalgedreven titel om naar te kijken met verschillende knikken sinds de aankondiging:

  • Steam LudoNarraCon 2021-selectie
  • Victorian Premier’s Design Awards, Finalist in Digital Design, 2021
  • Playtopia-selectie, 2019
  • Dag van de Devs-selectie, 2019
  • Winnaar PAX Australia 2019 Indie Showcase 2019
  • Freeplay Parallels Showcase Selectie, 2017

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: