Home Gaming Pokémon Sun en Pokémon Moon: nieuwe Pokémon, spelfeatures, verhaaldetails en meer

Pokémon Sun en Pokémon Moon: nieuwe Pokémon, spelfeatures, verhaaldetails en meer

by Mark van Truijen

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag spannende nieuwe informatie bekendgemaakt over de nieuwste spellen in de Pokémon-serie Pokémon Sun en Pokémon Moondie in Europa op 23 november exclusief beschikbaar zullen zijn voor de Nintendo 3DS-systeemserie.

Tot de nieuwe Pokémon behoren:

Type: Null
Type: Normal
Type: Null is een synthetische Pokémon die werd gevormd om de krachten van diverse Pokémon samen te stellen, waardoor deze zich aan elke situatie kan aanpassen en in staat is om een missie te voltooien waarvoor een Pokémon nodig is die even sterk is als de Pokémon uit de mythologie. Het masker op het hoofd van deze Pokémon is een stuk uitrusting dat bedoeld is om zijn krachten te regelen. Type: Null is de partner-Pokémon van een recent bekendgemaakt personage – Gladion, de zwijgzame handhaver van Team Skull die er veel waarde aan hecht om sterk in de strijd op te treden.

Jangmo-o
Type: Dragon
De geschubde Pokémon Jangmo-o is een trotse krijger die nooit zijn training verwaarloost en ernaar streeft om steeds sterker te worden. Deze Pokémon gebruikt de schubben op zijn hoofd als wapen om zowel te verdedigen als aan te vallen. Hij leeft in onherbergzame omgevingen zoals canyons waar hij kan trainen.

Alolan Raticate
Type: Dark/Normal
Raticate in Alola leven in stedelijke gebieden waar hun voedingspatroon meer calorieën bevat dan die van Raticate die elders leven. Dat betekent wel dat ze krachtigere lichamen hebben maar daardoor wel zwaarlijviger zijn. Ze stapelen voortdurend enorme hoeveelheden eten in hun nesten op en willen liever alleen vers fruit eten met hoogwaardige ingrediënten. Alolan Raticate is de Totem Pokémon van de proeven die in Verdant Cavern op Melemele Island in Pokémon Moon worden gehouden.

Er zijn ook geheel nieuwe personages in het verhaal bekendgemaakt. Leden van de Aether Foundation, een organisatie die actief is in de regio Alola en diverse onderzoeksprojecten uitvoert. Ze verblijven in Aether Paradise, een kunstmatig aangelegd eiland. Ze streven ernaar om onderdak te bieden aan en te zorgen voor Pokémon die gewond zijn geraakt. Leden van de Aether Foundation zijn:

Lusamine
De prachtige Lusamine is de president van de Aether Foundation.

Faba
Faba is te herkennen aan zijn typische verschijning met een groene zonnebril. Hij is de nummer twee van de Aether Foundation.

Wicke
Als assistente van het afdelingshoofd van Aether Paradise is Wicke een zorgzame persoonlijkheid die Faba ondersteunt. Zij is geliefd bij alle werknemers van de Aether Foundation.

Werknemers van de Aether Foundation
De stafmedewerkers van de Aether Foundation hebben diverse uniformen die verschillen naargelang de afdeling waartoe ze behoren.

In heel Alola doen geruchten de ronde over wezens die formidabele krachten bezitten en een bedreiging vormen voor zowel mensen als Pokémon. Ze worden Ultra Beasts genoemd en naar verluidt bestaan er veel Ultra Beasts. Het schijnt dat de Aether Foundation onderzoek verricht naar deze Ultra Beasts en naar ieder van hen verwijst met een codenaam. UB-01 is een Ultra Beast die een lichaam bezit dat is samengesteld uit een glasachtige substantie. Hij verandert voortdurend van vorm en zijn bewegingen hebben gelijkenis met de bewegingen van een jong meisje. UB-01 vertoont iets van een overlevingsinstinct, maar niemand weet of hij een eigen wil heeft of emoties bezit.

Bij het verkennen van Alola in Pokémon Sun en Pokémon Moon zullen spelers Dexio en Sina tegenkomen. Deze twee kwamen voor het eerst voor in Pokémon X en Pokémon Y als assistenten van de professor. Zij geven je een item genaamd Zygarde Cube en vragen je om Zygarde Cores en Zygarde Cells tijdens je avontuur in de regio Alola te verzamelen. Cores en Cells kun je in heel Alola vinden. Als je er genoeg verzamelt, wordt het makkelijker om Zygarde te vinden!

Een gloednieuwe functie genaamd de Poké Finder maakt zijn debuut in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Met deze functie kunnen spelers foto’s maken van de Pokémon die ze vinden. Deze wordt geladen in de Rotom Dex en bij toepassing in bepaalde fotospots in de regio Alola kun je foto’s maken van Pokémon. De foto’s die je maakt worden geëvalueerd, en naarmate je foto’s beter worden, komen er meer functies beschikbaar zoals de mogelijkheid om in te zoomen.

Er is ook een groot verschil bekendgemaakt tussen de twee spelversies Pokémon Sun en Pokémon Moon. In voorgaande spellen kon je bepaalde Pokémon ontdekken in een van de twee versies van het spel. Nu is er als aanvulling op dit kenmerk een verschil in de manier waarop de tijd is ingesteld in de twee spellen. De twee werelden van Pokémon Sun en Pokémon Moon hebben een tijdsverschil van 12 uur en zijn gekoppeld aan de actuele tijd. Pokémon Sun werkt op dezelfde tijd als je Nintendo 3DS-systeem, maar de tijd in de wereld vanPokémon Moon is 12 uur verschoven. Sommige Totem Pokémon die in de proeven gedurende het spel verschijnen, verschillen ook in elke versie. In de regio Alola kunnen de Pokémon die je misschien tegenkomt op dezelfde route verschillen tussen dag en nacht en dus hebben spelers door dit tijdsverschil afhankelijk van de gekozen spelversie een geheel andere spelbeleving.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x