Home Gaming3DS Pokemon steunt filantropische initiatieven met 25 miljoen dollar

Pokemon steunt filantropische initiatieven met 25 miljoen dollar

by Mark van Truijen

Het merk Pokémon biedt fans overal ter wereld al 25 jaar volop plezier via videospellen, de Pokémon Trading Card Game, animaties en nog veel meer. Vandaag heeft The Pokémon Company International, de onderneming die verantwoordelijk is voor het merk buiten Azië, aangekondigd dat het de komende vijf jaar minimaal $ 25 miljoen schenkt aan organisaties die zich inzetten om het leven van kinderen te verbeteren en sociale gelijkheid te bevorderen.

“The Pokémon Company International is dankbaar dat het iets terug kan doen voor de gemeenschappen waarin het actief is en waarin Pokémon zo warm ontvangen is vanaf het moment van introductie”, aldus Kenji Okubo, CEO van The Pokémon Company International. “Pokémon is een merk waar het plezier vanaf spat en dat al 25 jaar tot de verbeelding van kinderen overal ter wereld spreekt. Met zijn universele thema’s van avontuur, vriendschap en doorzettingsvermogen heeft het een plaats gevonden in het leven van een uiterst diverse schare fans. We willen graag gebruikmaken van deze unieke positie en van de ondersteuning van onze wereldwijde community van Trainers om een positieve bijdrage te leveren aan het leven van kinderen en ons in te zetten voor een wereld met meer gelijkheid en inclusiviteit waarin iedereen zich kan ontplooien.”

Het bedrag van $ 25 miljoen wordt hoofdzakelijk in de vorm van financiële bijdragen gegeven aan een van tevoren bepaalde groep organisaties die kinderen ondersteunen, zich inzetten voor een rechtvaardige samenleving of beide doen. Daarnaast worden er Pokémon Trading Card Game- en Pokémon Center-producten geschonken aan groeperingen die het speelgoed en de spellen kunnen verspreiden onder hulpbehoevende gezinnen en kinderen. Het is de bedoeling dat elke organisatie een strategische partner voor de lange termijn wordt die The Pokémon Company International jaarlijks gedurende een periode van ten minste vijf jaar gaat ondersteunen. In de loop van het initiatief kunnen er organisaties bijkomen die de filantropische missie van de onderneming weerspiegelen.

Als merk met een wereldwijde fanbase en als mondiaal opererende maatschappelijk verantwoorde onderneming heeft The Pokémon Company International de groepen in drie geografische categorieën onderverdeeld: mondiaal, regionaal en lokaal. Organisaties die over grenzen heen opereren en hulpbehoevende kinderen helpen op plaatsen overal ter wereld, vormen de eerste categorie. De regionale categorie omvat organisaties die binnen landen actief zijn waar het merk Pokémon een prominente aanwezigheid heeft. Het gaat hier om de regio’s Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Oceanië. Tot slot gaat The Pokémon Company International samenwerken met groeperingen die zich inzetten voor de lokale gemeenschappen waar de onderneming kantoren heeft. Dit zijn Bellevue (Washington) en Londen en hun directe omgeving. Ga naar de website van The Pokémon Company International voor de lijst met alle organisaties die Pokémon bij de start van zijn missie ondersteuning zal geven.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: