Niche-uitgever Nakana.io heeft Please, Touch The Artwork uitgebracht op Nintendo Switch – een verhalend puzzelspel dat volledig is ontworpen en ontwikkeld door een Belgische man, Thomas Waterzooi.
Deze game heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn innovatieve mix van moderne kunst, puzzelmechanica en poëtische verhalen.
Heb je ooit gedacht “…maar dit had iedereen kunnen schilderen!” terwijl je naar beroemde abstracte kunst kijkt?
Please, Touch The Artwork-ontwikkelaar, Thomas Waterzooi, heeft dat zeker en zegt:
“Ik heb dit spel gemaakt omdat ik mijn complexe relatie met moderne kunst wilde onderzoeken. Wat moet ik voelen? Kan mijn kleine zusje dit? Ik weet het nog steeds niet 100% zeker, maar ik weet wel dat moderne kunst een impact heeft gehad op alles en iedereen in de wereld van vandaag. En dus hoop ik dat mijn spel ook een impact kan hebben”
Please, Touch The Artwork heeft geen wonderbaarlijke antwoorden over moderne kunst. In plaats daarvan creëerde het nieuwe spelmechanismen en verhalen geïnspireerd op beroemde Mondriaan-schilderijen – en liet het mensen ermee omgaan.
De game bevat 3 unieke puzzels, elk gebaseerd op een ander schilderij/stijl.
De Stijl (De Stijl)
Boogie Woogie
NYC
Elke puzzel heeft een ander mechanisme en zou op zijn eigen manier uitdagend/ontspannend moeten zijn. Alle puzzels worden procedureel gegenereerd, zodat elke speler een uniek exemplaar van het spel heeft. De spellen vereisen geen vaardigheid en er is geen tijdsdruk. Toegankelijkheid staat centraal.
Gameplay en verhalen
De eerste puzzel vertelt het ontstaansverhaal van pure abstracte kunst. Het is een uitdagende puzzel waarbij je kleuren en lijnen aan een canvas toevoegt om schilderijen na te maken.
De tweede puzzel gaat over Boogie & Woogie, twee vierkanten die gewoon bij elkaar willen zijn, maar een snelgroeiende wereld maakt dit steeds moeilijker. Je helpt Woogie Boogie te bereiken door uit te zoeken hoe de obstakels Woogie’s pad beïnvloeden.
In de derde puzzel verhuis je naar de grote stad, maar word je overspoeld met gemengde gevoelens. Van vreugde en opwinding tot heimwee en het missen van je vrienden en familie. Je manoeuvreert door de gekte van de Big Apple terwijl je brieven verzamelt om een gedicht te vormen.