That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder PC, PS4, Reviews, Xbox One

PHILIPS MOMENTUM 436M6VBPAB Review, 4K monitor op groot formaat

Wie houdt er nou niet van een grote TV, we gaan tegenwoordig alle grenzen voorbij en ze worden ook steeds goedkoper. Het nadeel is dat we nu lastig terug kunnen gaan naar een kleinere monitor, dit geld dan zeker voor het scherm van je PC.

Groter staat immers gelijk aan meer ruimte voor je werkblad, het geeft je meer werkruimte en een beter overzicht. Voor monitors is het vaak zo dat 1080p het beste tot zijn recht komt op schermen rond de 24 inch. Het groter maken van het scherm is dan ook niet zo makkelijk als je zou denken, zeker niet als je alle voordelen wilt mee nemen die je terug vindt in een TV.

Ben jij iemand die van grote schermen houdt en de standaard monitoren te klein vindt, waar kan je dan naar toe uitwijken. Er komt steeds meer op de markt en monitoren krijgen steeds meer features.

Neem De Philips Momentum 436M6VBPAB, deze zet toch een poging neer om een scherm te pakken ter grote van een TV scherm. Het is hier dan ook zeker goed ingeslaagd.

Het scherm beslaat hier een flinke 42.5 inch, wat echt mega is voor mijn doen. Mijn eerste tv was deze grote, dus dit was echt even een wow moment. De afmetingen buiten het scherm vallen op zich nog mee, het scherm meet 38.4 x 10.4 x 26 inch.

In het scherm vinden we Dual 7/W speakers, deze zijn gecertificeerd met de officiële DTS abgde. Maar, het blijven ingebouwde speakers en de meeste gamers zullen er extra speakers bij gebruiken. Het geluid komt toch altijd te kort. Gelukkig voor jouw mocht je geen speakers hebben, het geluid komt aardig in de buurt van die van de TV´s van dit formaat.

Goed, waar hebben we de monitor nou voor. Juist beeldkwaliteit. Het scherm heeft een kijkhoek van 178 graden, dit zorgt er ook voor dat de kleur juistheid erg hoog blijft en het niet vervaagd, hoe je er ook opkijkt. De kleuren spatten van je scherm in strakke helderheid. In games waar alles snel gebeurt als Call of Duty kan het scherm echt alles scherp en strak houden. Er zit geen moment van vervaging in. Pak je daarentegen een adventure game met grote vlaktes en mooie omgevingen, dan ook daar zeker geen teleurstellingen. Alles is mooi weer gegeven en duidelijk zichtbaar. Het kijkt echt lekker weg voor je ogen.

De Philips beschikt over een native resolutie van 3840 x 2160, wat bekend staat als 4K UHD, onder een refreshe rate van 60Hz, het is zelfs nog mogelijk het scherm te overclocken naar 80Hz. Dit kan voor sommige gamers een teleurstelling zijn, dit aangezien er ook schermen op de markt zijn die je 144Hz bieden.

Het voordeel wel is dat dit vaak kleine schermen zijn en er tot nog toe nog geen scherm van dit formaat is. Als we het beeld even goed bekijken is deze eigenlijk een fractie scherper dan een 4K televisie. Het heeft een Pixel dichtheid van 102 PPI. Daarnaast beschikt het scherm over de nieuwe VESA standaard, DisplayHDR. Dit is een nieuwe standaard welke is ingedeeld in drie certificaten  DisplayHDR 400, DisplayHDR 600, en  DisplayHDR 1000.

Het is lastig om aan de eisen te voldoen, maar het Philips Scherm gebruikt een zone edge/verlichting systeem en dit maakt het weer mogelijk om de helderheid een boost te geven. Hierdoor werd dit scherm meteen het eerste scherm op de markt met het DisplayHDR 1000 certificaat.

De momentum heft ook de beschikking over Freesync, dit is een adaptive synchronisatie techniek. Als je PC beschikt over een AMD GPU, of je console ondersteund dit, dan kan Freesync erg handig zijn. 4K kan nogal wat opslurpen van je device, het vraagt dan ook genoeg rekenkracht. Mocht je een drop in je framerate krijgen dan zorgt Freesync ervoor dat je hier weinig van merkt.

Goed, de monitor bevat een Display port, een Mini DP, een HDMI 2,.0 port e nee nUSB Type C port. De USB port kan je gebruiken om een usb drive aan te sluiten. Aan de audio kant vinden we de 3,5mm input en output.

Wij hebben heerlijk kunnen gamen op deze monitor. Het is werkelijk een andere ervaring dan dat je gewend bent.

Goed, het is wat prijzig maar je hebt dan ook echt wel wat.

436M6VBPAB

7.7

Opties

7.5/10

Kwaliteit

7.5/10

Grafisch

9.0/10

Gewicht

7.0/10

Instelling

7.5/10

Voordelen

  • Scherm is echt plug&play
  • Groot is vaak beter
  • Scherper dan scherp

Nadelen

  • Refresh Rate had omhoog gekund
  • Het is een bakbeest 15kilo zwaar
We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE