Home Gadgets Philips Momentum 329M1RV Review

Philips Momentum 329M1RV Review

by Mark van Truijen

Gelukkig zijn de nieuwe consoles al wat makkelijker te krijgen, de Series X net wat makkelijker dan de Playstation 5. Maar mocht jij er nu één in bezit hebben en je wilt niet op je TV gamen, dan wil je natuurlijk wel het beste uit je console halen. Nu zijn er genoeg monitoren op de markt die je of een goeie resolutie bieden of een hogere framerate. Maar de monitoren die dit aanbieden zijn vaak echt flink aan de prijs. En dat is nu ook het geval, wij kregen de Philips Momentum 329M1RV op bezoek. Ben je er niet bekend mee, dit is de eerste monitor met een HDMI 2.1 aansluiting, 4K resolutie en 144Hz. Het is dus misschien wel DE monitor voor de console gamer die op een monitor speelt. Maar de prijs is er dan ook naar.

De monitor komt in een beste doos, het is dan ook een beste unit. Ik ben al tijden over gestapt op de grotere monitoren, dit meer omdat het fijn werkt en lekker weg kijkt. Deze monitor komt dan ook met 32” en dat vind ik dan ook echt top. Hij weegt daardoor wel wat, maar je ga er toch niet mee slepen als hij eenmaal staat. Het monteren op de voet gaat vrij soepel, wat wel opvalt is de diepte vanaf de voorkant van de voet, dit is gewoon 30cm. Het neemt dus aardig wat ruimte in op je bureau. Houdt daar dan ook rekening mee. Verder is de afwerking echt mega strak en ziet het er gewoon gruwelijk uit.

We vinden op de 329M1RV maar liefst 4 HDMI 2.1 porten terug, het maakt dan ook dat je al je consoles en toebehoren die ook maar een beetje beeld geven erop kan aansluiten. Ook is er een Displayport en een USB-C port aanwezig. Het is een complete monitor, voor thuiswerk of gaming. Ik kan er namelijk perfect mijn werklaptop op aansluiten en ineens een duo monitor setup voor werk hebben.

Als we even naar de binnenkant kijken zien we echt een indrukwekkende lijst met specificaties. Zo is het gewoon mogelijk om te gamen met 120FPS met 3840×2160 dit ondersteund door Freesync hierdoor krijg je een nog soepeler beeld. Verder zit er een response tijd van 1ms op, wat ideaal is voor de games. Je zal dan ook niet gamen en zeggen dat het aan je monitor ligt. Kleuren zijn echt scherp en helder, waar rood ook echt mooi rood is en misschien wel belangrijker, zwart is zwart. Donkere plekken zijn goed donker en kan je heerlijk gebruik van maken als je in Call of Duty door het donker gaat.

Dit alles wordt versterkt door een feature waarvan ik in eerste instantie dacht, is dit nodig. Ik heb het namelijk over Ambiglow, hiermee wordt de muur achter je scherm verlicht. Je kan kiezen voor een statische verlichting of het laten verkleuren doormiddel van de kleuren van je scherm. Dit is misschien wel hetgeen dat ik het meeste ga missen. Je kamer is niet alleen mooi verlicht maar het slurpt je ook lekker op in je scherm.

Maar helaas is niet alles top aan dezes monitor, voor dit geld had ik op zijn minst een verstelbare poot gehad. Maar niets is minder waar, de monitor is niet in hoogte verstelbaar. Dat is best irritant, stel je hebt een hoog bureau, je bent lang of juist klein. Dan zit je gewoon vast aan de hoogte van de monitor. Het is totaal niet ergonomisch en eigenlijk ook niet van deze tijd. Gelukkig is het mogelijk een beugel te bevestigen, de monitor beschikt namelijk over een 100×100 Vesa aansluiting. Hierdoor kan je een losse beugel bevestigen en de monitor op jou manier plaatsen. Maar dit is natuurlijk een workaround, we hadden dit graag in de poot zelf gezien. Want om nu ook nog een beugel los te moeten kopen.

De monitor zal dan ook echt een selectief publiek aanspreken, dit komt in eerste instantie door de prijs en er prijkt toch een beetje op de doos het Designed voor Xbox logo op. Hiermee steek je de Playstation gamers vaak al tegen de zere voet. Sommige mensen zullen dan al snel denken, ow dan neem ik deze niet.

Het is eigenlijk meer een statement dat de monitor mee gaat met de tijd en klaar is voor de toekomst. Laat je dus niet afschrikken door deze stikker.

Voor mij is dit een top monitor, maar ik zou hem toch laten staan. Dit komt gewoon omdat ik vrij lang ben en ik mijn monitor altijd wat hoger wil hebben. Ik vind een comfortabele houding net iets belangrijker dan de resultaten op mijn scherm. Ook omdat ik gewoon dagen moet werken achter de monitor, dat is met deze niet echt ideaal te noemen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: