Home GamingNintendo Switch Peppa Pigs nieuwste avontuur begint vandaag met Peppa Pig: Wereldavontuur

Peppa Pigs nieuwste avontuur begint vandaag met Peppa Pig: Wereldavontuur

by Mark van Truijen

Outright Games, de toonaangevende uitgever van gezinsvriendelijk interactief entertainment, lanceert vandaag in samenwerking met Hasbro Peppa Pig: Wereldavontuur op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Fans kunnen Peppa vergezellen op de reis van hun leven en een huis bouwen in Peppa’s buurt samen hun eigen familie en vrienden in deze nieuwe, interactieve verhaalgedreven game.

Geïnspireerd door verschillende afleveringen van de razend populaire tv-serie kunnen fans vliegen, rijden en varen naar enkele van de beroemdste plaatsen ter wereld, zoals New York, Hollywood Boulevard, de Eiffeltoren in Parijs, Buckingham Palace in Londen en nog veel meer.

Verken in stijl met tal van nieuwe outfits en accessoires en voltooi een grotere hoeveelheid aan quests en minigames dan ooit tevoren, waarbij je onderweg nieuwe en spannende ervaringen tegenkomt. Fans zullen nieuwe personages ontmoeten en zelfs bekende gezichten tegenkomen op hun reizen.   

Onderweg is niet alleen het plezier te vinden! Spelers kunnen interieurontwerpers worden en een uniek huis creëren dat is ingericht met souvenirs van hun reis in Peppa’s buurt. Naast het maken van een huis kunnen spelers hun creatieve vaardigheden testen en hun familie en vrienden in het verhaal betrekken. Er is een collectie aan kleding en accessoires om uit te kiezen en spelers kunnen zelfs familie en vrienden eruit laten zien als hun favoriete personages!

Er zijn meerdere functies om de game toegankelijk te maken voor jongere spelers, waaronder een begeleide tutorial aan het begin, een eenvoudig en intuïtief menu en voorgelezen tekst gedurende de hele game, evenals eenvoudige en gebruiksvriendelijke mechanics die dezelfde knoppen van de controller vereisen, zodat kinderen ze gemakkelijk kunnen leren.  

David Moral, Lead Producer van Petoons: “We wisten dat we spannende nieuwe avonturen en locaties moesten vinden voor deze game en nadat we ons hadden laten inspireren door afleveringen van de tv-serie waarin Peppa reist, voelden we dat dit goed zou passen bij wat we probeerden te bereiken. Het betekende dat we meer variatie in de gameplay konden aanbrengen en ook een aantal spannende maar eenvoudige mechanics voor de spelers konden inbouwen, zoals rijden door het beroemde New Yorkse verkeer!

We werken altijd hard aan het ontwerp en de algemene toon om ervoor te zorgen dat de humor en het gevoel van de show aanwezig zijn en een van onze belangrijkste doelen voor deze game was om de aanpassingen groter en beter te maken om spelers opnieuw die variatie te bieden. Er zijn zoveel opties waarmee spelers hun gezin in de game kunnen invoeren en hun huis in Peppa’s wereld kunnen bouwen. We willen dat spelers echt creatief zijn en zich uiten en veel plezier hebben met deze mechanics.

We zijn erg trots op ons werk aan deze game en dit wereldwijd geliefde merk en we kunnen niet wachten tot iedereen het speelt.”

Beth Goss, CEO van Outright Games zei: “We hebben de eer gehad om met Hasbro samen te werken voor vier titels en het was een genot om de wereldwijde beroemdheid Peppa Pig op nieuwe platforms te brengen. We zien nu dat kinderen in de kleuterleeftijd en hun ouders videogames omarmen, waardoor fans op nieuwe en spannende manieren van Peppa Pig kunnen genieten. Peppa Pig: Wereldavontuur is ons nieuwste toegankelijke game dat zelfstandig en creatief spel stimuleert. Geïnspireerd door specifieke afleveringen van het tv-programma wilden we iconische elementen aanpassen die kinderen onmiddellijk zouden herkennen en de reikwijdte en mogelijkheden van de IP van Peppa Pig uitbreiden.”

Peppa Pig werd voor het eerst uitgezonden in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot het beste vriendje van kleuters wereldwijd. De Peppa Pig-licentie, die in 180 landen wordt verspreid, is een referentie die ouders en vooral kinderen uit alle continenten en culturen raakt door hen te ondersteunen in alledaagse levenssituaties. Ze helpt kleuters hun begrip van hun eigen wereld te verkennen en uit te breiden via de ervaringen van hun vriendinnetje Peppa. Peppa Pig Wereldavontuur wordt de tweede Peppa Pig-game dat binnen twee jaar wordt uitgebracht, na het enorme succes van Mijn Vriendin Peppa Pig in 2021. 

Eugene Evans, Senior Vice President of Business Development and Digital Licensing van Hasbro zei: “We zijn blij dat Peppa terug is en beter dan ooit voor haar volgende videogame-avontuur in Peppa Pig: Wereldavontuur. We hebben nauw samengewerkt met Outright Games en ontwikkelaar Petoons om een game te maken dat het beste van de tv-serie en het merk naar consoles en pc’s wereldwijd brengt. Peppa staat al bijna twintig jaar aan de top en vertoont geen tekenen van vertraging.”

Peppa Pig: Wereldavontuur komt vandaag uit op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: