Scheuren met Buggy’s, quads en nog veel meer off-road wagens is al iets waarmee je mij warm maakt. Ik moet dan gelijk denken aan games die ik helemaal kapot heb gespeeld zoals Motorstorm. Motorstorm is een arcade game en niet echt een hele serieuze game. In 2020 kwam Nacon met Overpass op de markt die een serieuze draai moest geven aan het off-road racen. Het eerste deel viel helaas niet zo heel goed bij de critici nu hebben wij het tweede deel van de serie onder de loep mogen nemen en hieronder lees je ons oordeel van Overpass 2!
Overpass 2 heeft een vrij makkelijke indeling qua game modussen. Je kunt zowel offline als online gaan racen. Ook is er een carrière modus in de game. Dit lijkt niet heel veel maar de game bied in deze modi best veel verschillende opties in de races zelf. Naast het racen kun je ook banen van tevoren uitgebreid checken en vaak door scheuren zodat je je klaar kan maken voor echte tegenstanders in het online racen.
Wel is de carrière modus groot en uitgebreid en is het hoofdgedeelte van de game. Als je net begint met de carrière mode dan krijg je eerst de verschillende voertuigen te besturen zodat je kan leren omgaan met de verschillende voertuigen die de game je te bieden heeft. Ook kun je tussen de races door naar de garage waar je al je voertuigen kan vinden, reparaties uitvoeren en voertuigen upgraden. Deze drie opties kun je gebruiken door personeel in te huren en aan onderdeel aan het werk zetten. Ook kun je extra doelen krijgen in de races door middel van sponsoraanbiedingen waardoor je als je een extra doel bereikt meer geld krijgt van je sponsor. Met dit geld kun je weer nieuwe voertuigen aanschaffen en personeel inhuren.
Ook is er een skill tree aanwezig die je kan uitbreiden. Dit doe je door punten bij elkaar te racen die zorgen dat je gaat levelen. Met deze skills kun je onder andere betere grip krijgen, meer snelheid en nog veel meer. Het maakt de game allemaal net even wat makkelijker als je deze skill tree gaat gebruiken.
De races ga je aan door middel van een kalender af te werken. Tussen elke race door ga je naar de garage waar je de nodige reparaties en upgrades kunt doen en mailtjes kunt bekijken van sponsoren en tegenstanders. De kalender in de garage laat zien welke races je allemaal gepland hebt staan en wanneer je ze moet gaan rijden. Omdat je drie verschillende soorten voertuigen hebt kun je in het grote aantal races die de game je bied veel afwisseling vinden in het rijden omdat het elke keer net weer iets anders speelt.
Wat al eerder gezegd is is dat de game geen arcade racer maar een serieuze race game wat betekent dat je niet als een bezetene kan gaan rijden maar echt met overzicht en focus moet gaan rijden. Je moet goed door hebben waar de route is en waar je op of af moet rijden. Doe je dit niet goed kun je weer overnieuw gaan beginnen en sommige parcours zijn kort maar sommige kunnen ook goed lang zijn.
Helaas heeft Overpass 2 op grafisch gebied nog wat problemen. De framerate problemen waar het eerste deel flink mee kampte is gelukkig minder. Helaas zien de omgevingen er niet heel bijzonder uit en is het vooral kaal te noemen. Wel zijn de voertuigen mooi vormgegeven maar het grafisch aspect in de omgevingen had beter gekund.
Conclusie
Overpass 2 is een leuke en spannende race game geworden die beter is dan zijn voorganger maar nog steeds geen hoogvlieger in het genre. De game heeft een uitgebreide carrière modus waarmee je wel de nodige uren zoet bent en ben je klaar met de carrière mode dan kun je lekker online gaan om de races tegen andere tegenstanders op te gaan nemen. Grafisch is de game niet helemaal top en zitten er nog de nodige hekelpunten in de game.