Home Movies Opnames Nederlandse psychologische thriller Polder afgerond

Opnames Nederlandse psychologische thriller Polder afgerond

by Pim, Sel

Jochum ten Haaf (Dunkirk, Bankier van het Verzet) en Harm Duco Schut (Niemand In De Stad, Gek van Oranje)  spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse thriller Polder van regisseurs Bob Wilbers (Casa Coco, De Expeditie van Familie Vos) en Klaas van Eijkeren (The Fox, Patria), die ook het scenario schreef. Pink Moon brengt Polder in oktober uit in de bioscoop.

Varkensboer Ronald (Ten Haaf) is na het overlijden van zijn vrouw verantwoordelijk voor de zorg van hun dochtertje en de boerderij. De steeds strengere milieueisen hangen als een molensteen om zijn nek. Als tot overmaat van ramp dierenactivist Erik (Schut), onbekend met de situatie waarin Ronald zich bevindt, een steeds stevigere haatcampagne tegen hem begint, is Ronald de wanhoop nabij.

Regisseurs Bob Wilbers en Klaas van Eijkeren over Polder: “Zowel de activist als de boer in Polder bevinden zich in een situatie waarin ze moeite hebben de regie over hun eigen leven te houden.  In de film laten we zien dat mensen gedreven kunnen worden door verschillende motieven maar dat hun omstandigheden soms meer overeenkomen dan ze dachten, als ze uiteindelijk maar een keer echt met elkaar hadden gesproken.”

Naast Jochum ten Haaf en Harm Duco Schut spelen Fien Lindenhovius, Joy Verberk, Randy Fokke, Gerda Lenten Havertong, Sebas Berman, Dook van Dijck, Jip Bartels en Steef Cuijpers de belangrijkste rollen. Regie: Bob Wilbers, Klaas van Eijkeren | Script: Klaas van Eijkeren, naar een idee van Bob Wilbers, Klaas van Eijkeren en Alex ter Beek | Director of Photography: Luuk Zonnenberg | Camera: Max Maloney, Goof de Koning | Geluid: Ed en Luc van Baaren | Producent: Alex ter Beek – Pink Moon BV | Distributie: Pink Moon BV | Release: oktober 2022

De opnames van Polder vonden plaats in onder meer Rotterdam, Den Bosch, Schelluinen en Vught.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: