Home Movies Opnamen jeugdfilm ENGEL van start

Opnamen jeugdfilm ENGEL van start

by Jos Vis

Een magische jeugdfilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van
Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling

Producent Incredible Film en distributeur Just Film Distribution kondigen de start van de opnamen aan van de nieuwe jeugdfilm ENGEL op zondag 20 oktober. De hoofdrollen worden vertolkt door Isa Hoes, die tevens ook als creatief producent optreedt, Barry Atsma en Liz Vergeer als Engel. De eerste opname periode vindt vanaf dit weekend plaats in Amsterdam, gevolgd door een tweede opnameperiode in het voorjaar van 2020. Bijrollen worden gespeeld door onder andere Ali Ben Horsting (Ik weet wie je bent, Moordvrouw), Pim Muda (The Ashton Brothers, Het irritante eiland) en Kees Hulst (Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Moordvrouw). ENGEL is vanaf juli 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het verhaal
Engel (11) is een verlegen, clumsy meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig gouden klokje liggen. Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Productie
De regie van ENGEL is in handen van Dennis Bots (Circus Noël, Oorlogsgeheimen, Achtste groepers huilen niet). Ellen Barendregt schreef het scenario waarbij zij door Mirjam Oomkes (Dikkertje Dap, Kappen, De groeten van Mike) werd gecoacht. De film wordt geproduceerd door Danielle Raaphorst van Incredible Film (De ontsnapping, Smoorverliefd en Circus Noël Feel the Magic).

Engel-2

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: