Home Gaming Op 22 juli strijdt Callie vs. Marie tijdens het allerlaatste Splatfest-evenement

Op 22 juli strijdt Callie vs. Marie tijdens het allerlaatste Splatfest-evenement

by Mark van Truijen

Voor fans van Splatoon op de Wii U wordt juli een spannende maand met diverse evenementen, waaronder het allerlaatste Splatfest, een liveconcert met gebruik van speciale projectie-technieken op de Japan Expo in Parijs, en de verschijning van vijf nieuwe amiibo, inclusief de Squid Sisters Callie en Marie.

Tijdens de reguliere events, genaamd “Splatfests”, stemmen spelers op belangrijke zaken, bijvoorbeeld of ze een voorkeur hebben voor honden of katten, en of ananas op een pizza heerlijk of juist walgelijk is. Spelers die hetzelfde antwoord geven worden teamgenoten die samen tegen de andere partij strijden. Voor het allerlaatste Splatfest moeten Splatoonfans de ultieme vraag beantwoorden, namelijk wie hun favoriete Squid Sister is: Callie of Marie. Vervolgens kan de strijd tegen andere spelers uit Europa en Noord-Amerika losbarsten. Deze strijd duurt van 11:00 uur op vrijdag 22 juli tot 11:00 uur op zondag 24 juli. Waarna de wereldwijde resultaten worden verzameld en de ultieme winnaar wordt aangekondigd. Tijd om tot het uiterste te gaan voor Callie of Marie!

Om herinneringen aan eerdere Splatfests boven te halen, nodigt de Miiverse community van Art Academy fans uit om tekeningen te plaatsen met als thema “Splatfest-herinneringen”, gebruikmakend van de software uit de Art Academy-serie. De deadline is woensdag 13 juli en de mooiste meesterwerkjes worden later gepresenteerd op de Facebook-pagina van Splatoon.

Voordat het allesbeslissende Splatfest plaatsvindt, maken Callie en Marie op 8 juli hun Europese debuut met een liveconcert op de Japan Expo in Parijs. Callie en Marie verschijnen om 13:45 uur op het Karasu-podium als speciale projecties, ondersteund door een liveband. Een paar uur na afloop van het concert kunnen Europese fans het zelf zien en meemaken via de video’s die dan opNintendo’s YouTube-kanaal verschijnt.

Vrijdag 8 juli wordt sowieso een bijzondere dag voor Splatoon-fans, want dan verschijnen ook nieuwe amiibo van enkele personages uit de kleurrijke franchise. Callie en Marie krijgen voor het eerst hun eigen amiibo-figuurtjes, die zowel apart verkrijgbaar zijn als in een speciaal dubbelpakket. Daarnaast verschijnen, in beperkte oplage, versies met nieuwe kleuren voor deInkling Girl, Inkling Boy en Inkling Squid. Wanneer de speler de amiibo van Callie of Marie tegen de Wii U GamePad houdt, kan hij of zij genieten van een persoonlijk concert op de Inkopolis Plaza met keuze uit verschillende songs, waaronder één exclusief solonummer per amiibo.

En om deze splat-tastische maand af te sluiten kunnen karaokefans op 28 juli helemaal losgaan met de drie Squid Sisters-songs – “City of Colour”, “Ink Me Up” en “Calamari Inkantation” – die dan worden toegevoegd aan Wii Karaoke U by JOYSOUND.

Wie de sprong naar de unieke wereld van Splatoon nog niet had gemaakt, kan zijn of haar voordeel doen met de komende korting van 25% op de aanschafprijs van de software in de Nintendo eShop. Hier is de game afgeprijsd van € 39,99 naar € 29,99 van 15:00 uur op 7 juli tot 23:50 uur op 21 juli. Om nieuwe spelers te helpen hun eerste Turf War-wedstrijden te winnen, heeft Nintendo een serie Splatoon – Top Tips! video’s uitgebracht waarin Tsubasa Sakaguchi, de co-director van de game spelers de basisbeginselen bijbrengt.

Het laatste Splatfest, het allereerste Squid Sisters-concert buiten Japan, de nieuwe amiibo van Callie en Marie en heel veel meer, maken juli tot een bijzondere maand voor elke liefhebber van Splatoon, de unieke shooter die alleen gespeeld kan worden op de Wii U.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x