Home Gaming Nog drie weken tot het Spellenspektakel weer losbarst in Eindhoven

Nog drie weken tot het Spellenspektakel weer losbarst in Eindhoven

by Sven

Het Beursgebouw in Eindhoven wordt op zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 voor alweer de 22e keer omgebouwd tot het grootste spellenevenement van de Benelux. Twee dagen lang kunnen spelletjesfans de nieuwste bord-, kaart-, miniatuur- of gezelschapsspellen spelen, demonstraties bijwonen of meedoen aan verschillende workshops en toernooien. Kortom, het Spellenspektakel vormt een leuke dag of weekend voor echte liefhebbers van spellen!

Tijdens het Spellenspektakel wordt voor de vijftiende keer de Nederlandse Spellenprijs uitgereikt (www.spellenprijs.nl), dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. Deze feestelijke uitreiking vindt plaats op zaterdag 7 november om 14:00 uur. De winnaar in de categorie ‘Familiespellen’ is het kaartspel Splendor, uitgegeven door Space Cowboys. De winnaar in de categorie ‘Experts’ is het bordspel Concordia, uitgegeven door 999 Games.

Eerdere winnaars zijn o.a. King of Tokyo, Terra Mystica, Lancaster en Puerto Rico. De jury staat onder leiding van Rian van Meeteren en bestaat uit tien onafhankelijke experts op het gebied van het bordspellen, waaronder winkeliers van bordspelspeciaalzaken, speljournalisten en leden van verschillende bordspelverenigingen.

Deelnemers van het Spellenspektakel: (let op, deze lijst wordt nog aangevuld)
999 Games – Uitgever van Kolonisten van Catan en vele andere familiespellen.
Bergsala Enigma – Uitgever van ruilkaartspellen (Trading Card Games) zoals Pokémon, Yu-Gi-Oh! en Panini en brengt hiernaast ook bordspellen, kaartspellen en breinbrekers op de markt.
White Goblin Games White Goblin Games is al jaren actief als uitgever van echte kwaliteitsspellen. Toch werden ze pas in 2010 echt bekend, toen ze begonnen met het ontwikkelen en publiceren van ‘eigen’ titels. Zo ken je ze waarschijnlijk van het familiespel Rattus, het semi-coöperatieve spel Panic Station of het knotsgekke kaartspel Get Nuts!
Boosterbox
Uitgever van een breed assortiment kaart- en bordspellen, puzzels, creatieve materialen en diverse spel-accessoires.
Koninklijke Jumbo
Bekend van klassiekers als Stratego, Mens Erger Je Niet en Pim-Pam-Pet en al vele jaren een van Nederlands grootste uitgevers van spellen.
Queen Games – Uit Duitsland afkomstige grootheid op het gebied van kwaliteitsspellen.
Identity Games
Al ruim 20 jaar is Identity Games gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen, produceren en verkopen van (bord)spellen. Hun missie luidt: Breng je huiskamer tot leven!
Smart Games – Smart Games zijn denkspellen voor 1 speler.
Tactic
Tactic is in bijna heel Europa actief als distributeur van toegankelijke bord- en kaartspellen voor het hele gezin. Naast hun eigen merk Selecta, hebben ze ook veel spellen van andere binnen- en buitenlandse uitgevers in het assortiment.
Selecta Spel en Hobby
Het eigen merk van Tactic richt zich helemaal op het gezin. Met leuke actieve  spelletjes weten ze zowel hele jonge als oudere kinderen te vermaken.
University Games
University Games is een uitgeverij van bord- en kaartspellen voor jong en oud. Ze bedenken spellen of kopen ideeën op, ontwerpen, produceren en verkopen de spellen en puzzels in speciaalzaken, warenhuizen en via groothandels.
Castorland (puzzels) – ‘Castor’ begon 25 jaar geleden met het publiceren van hun puzzels, sindsdien hebben ze een uitgebreide collectie van puzzels opgebouwd, voor kinderen én volwassenen.
Asmodee
Asmodee heeft als grote distributeur veel topspellen uitgebracht. Tegenwoordig zijn ze ook in Nederland actief als leverancier van de betere spellenspeciaalzaken.
The Game Master
Deze Nederlandse uitgever heeft een aantal uiteenlopende spellen in het assortiment; van het prachtige en strategische Cuba tot de humoristische koeien kaartspellen serie, waarbij geluk en tactiek een grote rol spelen.

Winkels
De volgende spellenwinkels hebben hun komst bevestigd:
De Rode Pion (verkoop alle bovenstaande uitgevers en meer), ’t Ezelsoor (2e hands spellen), Bekant Alles (2e hands spellen), Renecards (Bordspellen en ruilkaartspellen).

Spellenclubs
Ook de spellenclubs mogen op het Spellenspektakel niet ontbreken. De volgende spellenclubs zijn aanwezig: Ducosim, Roll the Dice, Bordspelmania.

Toernooien
Bezoekers kunnen zich inschrijven voor de volgende toernooien: Magic: The Gathering, Bezzerwizzer, PlaythisCard* of verschillende korte toernooien van 999 Games. Inschrijven voor de meeste toernooien kan nu al via de website.
*PlaythisCard is een toernooi wat vanaf de beurs online kan worden gespeeld. Het is een App waarin een speciaal Spellenspektakel toernooi wordt gehouden met het kaartspel ‘Presidenten’. Iedere bezoeker vindt in zijn of haar goodiebag een speelkaart met daarop een code. Winnaars krijgen twee gratis passe-partouts voor het Spellenspektakel in 2016.

Kinderplein
Ook aan de kleintjes is gedacht. Er is een kinderopvang aanwezig voor de allerkleinsten met een speel- en knutselhoek. Ook kunnen kinderen meedoen aan de workshop: “Maak je eigen spel”. Hierbij worden oude spellen uit elkaar gehaald en met onderdelen tot nieuwe spellen in elkaar geknutseld.

Over het Spellenspektakel
Het Beursgebouw in Eindhoven staat zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 geheel in het teken van verschillende soorten spellen, waar het hele gezin van kan genieten! Tijdens de 22e editie van het Spellenspektakel, het grootste spellenevenement van Nederland, speel je de nieuwste bord-, kaart- en miniatuurspellen. Tijdens het Spellenspektakel kun je niet alleen honderden nieuwe spellen spelen, je kunt ook de nieuwste spellen met korting kopen. Kinderen vermaken zich op het Kinderplein met workshops, knutseltafels en spellen voor kinderen. Voor volwassenen zijn er demonstraties, workshops, toernooien en kunnen zij vol verbazing kijken hoe de echte professionals strijden in de verschillende kampioenschappen.

Datum:     7 en 8 november 2015
Openingstijden:     10:00 – 18:00 uur
Locatie:     Beursgebouw Eindhoven
Voorverkoopprijs:     € 10,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
Kinderen tot 4 jaar gratis toegang.

Kijk voor meer informatie, het programma en de kaartverkoop op www.spellenspektakel.nl

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: