Home Gaming Nintendo zet The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de schijnwerpers op eerste dag E3

Nintendo zet The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de schijnwerpers op eerste dag E3

by Mark van Truijen

Op de E3-gamevakbeurs in Los Angeles heeft Nintendo uitgebreid de gameplay in The Legend of Zelda: Breath of the Wild en de games Pokémon Sun en Pokémon Moon laten zien. Nintendo Treehouse: Live besteedde de rest van de dag aan nog meer content uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De grootschalige demo voor de E3 laat slechts een fractie van de volledige game zien. Niet alleen de schaal van de demo is indrukwekkend, maar ook de diepgang van de ervaringen die spelers kunnen opdoen. In de demoversie van dit adembenemende avontuur in een reusachtige, open wereld wordt alleen een tipje van de sluier opgelicht.

Hier volgt een korte samenvatting van de hoogtepunten van vandaag. Ga naar http://e3.nintendo.com/videos voor meer informatie over The Legend of Zelda: Breath of the Wild waar onder andere fragmenten van Nintendo Treehouse: Live te zien zijn.

Shrines of Trials: Spelers komen meer dan 100 van deze tempels tegen op verschillende locaties in de game. In sommige gevallen vormt de zoektocht naar een tempel al een puzzel op zich. Deze Shrines bieden compacte uitdagingen die op verschillende manieren kunnen worden opgelost. Om een Spirit Orb te krijgen van de monniken die deze bouwwerken hebben ontworpen, moeten spelers een uitdaging voltooien of puzzels oplossen.

Runes: Spelers kunnen Runes verdienen door Shrines te verkennen. Met de Magnesis Rune kan Link bijvoorbeeld metalen voorwerpen optillen en weggooien. De Remote Bomb biedt toegang tot twee verschillende soorten bommen: bolvormige bommen die je kunt rollen en kubusvormige bommen die je weg kunt zetten. Met de Stasis Rune kun je bewegende voorwerpen tijdelijk afremmen en met de Cryonis Rune kun je water laten bevriezen en een ijspilaar vormen.

Wapens en gevechten: In de game treffen spelers allerlei wapens aan, waarvan vele nog nooit eerder te zien waren in de serie. Spelers moeten op zoek gaan naar wapens of ze afnemen van verslagen vijanden. Wapens verslijten echter na verloop van tijd. Verder kunnen spelers de tijd langzamer laten verlopen om hun aanvallende en defensieve manoeuvres te timen, zodat ze vijanden met welgemikte aanvallen kunnen bestoken.

Voedsel: De nieuwe Zelda-game laat nog een belangrijk, traditioneel onderdeel uit de serie achter zich. Spelers die hun hartjes willen aanvullen of een paar rupees hopen te verzamelen, zullen bot vangen wanneer ze met hun zwaard inhakken op grashalmen. Link kan in zijn omgeving allerlei soorten voedsel vinden, waaronder appels en paddenstoelen. De held kan ook op jacht gaan. Door vruchten en rauw vlees te eten kan Link zijn energie gedeeltelijk aanvullen, maar door gerechten te koken met verschillende ingrediënten krijg je maaltijden die verschillende effecten hebben. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk resistent worden tegen kou of hitte.

Klimaat: Of hij nu over besneeuwde bergtoppen of door verzengende woestijnen trekt, Link moet zijn kleding aanpassen aan de weersomstandigheden. Om niet onderkoeld te raken kan hij warme kleding aantrekken, zichzelf warmen aan de vlammen van een toorts of voedsel eten om zijn lichaamstemperatuur en energie op peil te houden. Link moet ook op zijn hoede zijn wanneer het stormt. Als hij tijdens een onweersbui metalen wapens bij zich draagt, kan hij getroffen worden door dodelijke bliksemschichten.

amiibo: Ook is er een nieuwe serie amiibo-figuurtjes aangekondigd, die naast de game worden uitgebracht. Ten slotte lieten de presentatoren van Nintendo Treehouse zien hoe de Wolf-Link-amiibo uit The Legend of Zelda: Twilight Princess HD in de nieuwe Zelda-game kan worden gebruikt. Als spelers een Wolf-Link-amiibo tegen de Wii U GamePad aan houden, krijgt Link versterking van Wolf-Link, die zelfstandig vijanden zal aanvallen. Wolf-Link heeft aanvankelijk drie hartjes, maar dat aantal kan worden vergroot door de Cave of Shadows uit te spelen in The Legend of Zelda: Twilight Princess HD. Je kunt Wolf-Link één keer per dag gebruiken en hij verdwijnt wanneer hij geen hartjes meer heeft. De dag erna kun je Wolf-Link opnieuw te hulp roepen.

Het is de bedoeling dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild in 2017 tegelijk voor zowel de Wii U als voor Nintendo’s volgende systeem (codenaam NX) wordt uitgebracht.

Nintendo Treehouse: Live gaat op woensdag 15 juni om 19:00 CEST van start met een speciaal interview met de ontwikkelaars van Pokémon GO. In deze laatste uitzending van Nintendo Treehouse: Live vanaf de E3 2016 wordt een aantal eerder aangekondigde Wii U- en Nintendo 3DS-games getoond, waaronder Paper Mario: Color Splash, Rhythm Paradise Megamix, Tokyo Mirage Sessions #FE, Monster Hunter Generations en Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. In de uitzending wordt ook voor het eerst een nieuwe RPG voor de Nintendo 3DS gepresenteerd. Je kunt Nintendo Treehouse: Live volgen en meepraten in de chat via https://www.twitch.tv/nintendonederland.

Je vindt meer informatie over de activiteiten van Nintendo op de E3 op http://www.nintendo.nl en op de website van Nintendo of America via http://e3.nintendo.com. Je kunt ons ook volgen op Twitter via https://twitter.com/NintendoNL.

Bekijk de playlist met video’s van de E3 op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland, met onder andere nieuwe trailers van de The Legend of Zelda: Breath of the Wild-amiibo.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x