Home Gaming Nintendo Treehouse: Live bespreekt nieuwe games voor Wii U en Nintendo 3DS

Nintendo Treehouse: Live bespreekt nieuwe games voor Wii U en Nintendo 3DS

by Mark van Truijen

Nintendo heeft op de tweede dag van de E3 verschillende games voor de Wii U en Nintendo 3DS laten zien tijdens de uitzending van Nintendo Treehouse: Live, waaronder een nieuwe game in de Mario Party-serie, een nieuwe RPG vol actie en avontuur voor de Nintendo 3DS, en het vervolg op het Nintendo eShop-succes BOXBOY!

Hier volgt een korte samenvatting van de hoogtepunten van dag 2. Ga naar http://e3.nintendo.com/videos/ voor meer informatie over de nieuwe games. Daar kun je onder andere fragmenten van Treehouse: Live bekijken.

Pokémon GO: Het Pokémon GO Plus-accessoire kan door middel van Bluetooth low energy-technologie verbinding maken met smartphones waarop de Pokémon GO-app is geïnstalleerd, en zorgt voor een makkelijke en eenvoudige manier om Pokémon te vangen en te verzamelen. (Het accessoire moet wel in de buurt van de smartphone worden gebruikt.) Zodra het accessoire met een smartphone is gesynchroniseerd, kan de speler dankzij een led-display en de trilfunctie van Pokémon GO Plus op de hoogte blijven van gebeurtenissen in de game, zoals het verschijnen van een Pokémon in de buurt. Spelers kunnen Pokémon vangen door op de knop van het accessoire te drukken. Pokémon GO Plus is vanaf eind juli verkrijgbaar in Europa.

Ever Oasis: Deze RPG vol actie en avontuur voor de Nintendo 3DS-systemen bevat kerkers met puzzels, realtime-gevechten, verkenningsmissies en schattenjacht. Spelers bouwen hun eigen oase en gebruiken deze als hun basis, die ze verkennen tijdens het spelen, en maken kennis met verschillende plantachtige personages, evenals een variatie aan andere unieke personages die in de woestijn leven. Spelers kunnen vrij strategische teams vormen met geallieerde bondgenoten, en gebruikmaken van hun wapens om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. Ever Oasis wordt in 2017 uitgebracht.

Mario Party Star Rush: Met deze nieuwe Mario Party-game voor de Nintendo 3DS slaat de populaire serie een nieuwe weg in door het tempo in de game op te schroeven en ervoor te zorgen dat de software beter te spelen is op de handheld-systemen. De belangrijkste spelstand, Toad Scramble, maakt gebruik van een nieuw speelveld waarop maximaal vier spelers zich vrij kunnen voortbewegen, zonder dat ze gebonden zijn aan traditionele, lineaire parkoersen. Daarnaast gooien de vier spelers hun dobbelstenen tegelijk, waardoor spelers niet langer hoeven te wachten tot de beurt van andere spelers voorbij is. Spelers kiezen Toads met verschillende kleuren die ze kunnen verplaatsen over de plattegrond, waar zich allerlei oude bekenden uit de Super Mario-serie bevinden. Als een speler een van deze personages tegen het lijf loopt, zal deze zijn hulp aanbieden.

Mario Party Star Rush wordt op 7 oktober uitgebracht in Europa. Op 7 oktober brengt Nintendo ook nieuwe amiibo uit in de Super Mario-serie. De collectie bevat voor het eerst amiibo-figuurtjes van Daisy, Waluigi en Boo. De Boo-amiibo geeft zelfs licht in het donker! Er komen ook amiibo-figuurtjes met nieuwe poses uit van Wario, Rosalina, Donkey Kong en Diddy Kong. Op 7 oktober worden eerst Boo, Donkey Kong, Rosalina en Wario uitgebracht. Waluigi, Diddy Kong en Daisy volgen op 4 november.

Paper Mario: Color Splash: In deze nieuwe Paper Mario game begint het verhaal als Mario en zijn vrienden aankomen op Kleureneiland en het mysterie moeten oplossen wie de Toad- personages van hun kleuren heeft beroofd. Mario en zijn trouwe partner Huey gaan op pad om uit te zoeken wat er gaande is op Kleureneiland, en proberen ook Paint Stars te verzamelen.

Voor het eerst in de serie zijn de handlangers van Bowser van de partij. Met de Wii U GamePad kunnen spelers delen van het landschap uitknippen om papieren Mario te helpen met het oplossen van puzzels. De game wordt op 7 oktober uitgebracht.

Rhythm Paradise Megamix: De game biedt meer dan 100 rhythm games waarvan er 30 nieuw zijn in de serie, verder aangevuld met 70 die zijn geselecteerd uit vorige games in de serie, inclusief de originele Game Boy Advance titel die nooit is uitgebracht in Europa. De game bevat voor het eerst in de geschiedenis van de serie ook een verhaallijn.

Spelers kunnen de actie volgen op het bovenste scherm. Op het onderste scherm krijgen ze feedback over hoe goed ze de maat weten te volgen tijdens het spelen. De game is ook voorzien van een StreetPass-functie en van een multiplayerstand voor maximaal vier spelers. Rhythm Paradise Megamix is vanaf 21 oktober verkrijgbaar in de winkels en de Nintendo eShop.

BOXBOXBOY!: In dit vervolg op het veelgeprezen BOXBOY! voor de Nintendo 3DS kunnen spelers twee sets dozen vormen. Dat betekent dat spelers hun tanden in nieuwe soorten puzzels kunnen zetten. De game gaat verder waar het eerste deel ophoudt, maar ook spelers die het eerste deel hebben gemist, kunnen plezier beleven aan BOXBOXBOY! Deze game wordt exclusief in de Nintendo eShop, uitgebracht op 30 juni. Om de release te vieren is de originele game op de Nintendo 3DS met korting verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Tot donderdag 23 juni, 23:59 uur is de eerste game te koop voor € 2,49, wat neerkomt op een korting van 50%.

Monster Hunter™ Generations: Er is nu een speciale demo verkrijgbaar die alle monsterjagers kunnen downloaden op hun Nintendo 3DS via de officiële Nintendo-website. In deze speciale demo kun je zowel alleen als met anderen via de lokale en online multiplayerstand op jacht gaan. Spelers op wiens systeem gegevens uit Monster Hunter 4 Ultimate zijn opgeslagen, krijgen bovendien een pakket met bonusitems. Daarin vind je onder andere een exclusief pantser voor Felynes, drankjes, in-game geld en meer bonussen die je tijdens de jacht kunt gebruiken.

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past: In deze Nintendo 3DS-remake van de klassieke, turn-based game speelt een jongen de hoofdrol, die samen met zijn vrienden op reis gaat in het verleden om de wereld in zijn oude glorie te herstellen. Naast vernieuwde graphics en de gloednieuwe localisatie is de game ook vernieuwend doordat spelers niet langer willekeurige vijanden ontmoeten. Op die manier wordt de speler dieper ondergedompeld in de gamewereld. Spelers kunnen ook Traveller’s Tablets verzamelen en delen via StreetPass. Die Tablets bieden toegang tot speciale kerkers waar je unieke beloningen aantreft. De game wordt uitgebracht op 16 september.

Je vindt meer informatie over de activiteiten van Nintendo op de E3 op http://www.nintendo.nl en op de website van Nintendo of America via http://e3.nintendo.com. Je kunt ons ook volgen op Twitter via https://twitter.com/NintendoNL.

Bekijk de playlist met video’s van de E3 op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland, met onder andere nieuwe trailers van Dragon Quest VII, Paper Mario: Color Splash, Ever Oasis, BOXBOXBOY!, Mario Party: Star Rush en Monster Hunter Generations.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x