Home Gaming Nintendo Switch heeft beste verkoopweek voor zowel hardware als software in Nederland en heel Europa

Nintendo Switch heeft beste verkoopweek voor zowel hardware als software in Nederland en heel Europa

by Jos Vis

n de week van 22 november zijn in Nederland en de rest van Europa meer Nintendo Switch-consoles en -games verkocht dan in enige andere week sinds de release van de console.

De Nintendo Switch werd uitgebracht in maart 2017 en begint binnenkort aan zijn zesde jaar op de markt. De Nintendo Switch-familie, die momenteel bestaat uit de Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch – OLED-Model – verkocht in de week die begon op 22 november meer hardware dan ooit, waarmee het eerdere record van november 2019 werd verbroken.

De hardware-verkopen werden aangespoord door een tijdelijke bundel bestaande uit een Nintendo Switch-console, een downloadcode voor Mario Kart 8 Deluxe, en een individueel lidmaatschap van drie maanden op Nintendo Switch Online, waarmee vrienden en familie compatibele games samen online kunnen spelen.

Daarnaast werden in november 2021 week na week records gebroken voor de verkoop van Nintendo Switch-software in Europa. In de week van 15 november werden in heel Europa meer Nintendo Switch-games verkocht dan tijdens enige voorgaande week in de geschiedenis van de console, een record dat de week erna nog eens werd overtroffen.

De succesvolste Nintendo Switch-software-lancering in november was die van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl op 19 november. In het eerste weekend dat deze twee versies van dit nieuwe Pokémon-avontuur werden verkocht, waren ze samen wereldwijd goed voor meer dan zes miljoen verkochte exemplaren*. In Nederland werden deze nieuwste Pokémon-avonturen de snelst verkopende Nintendo Switch-titels ooit.

Onlangs verschenen Metroid DreadMario Party SuperstarsWarioWare: Get It Together!Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl en Big Brain Academy: Knappe koppen voor de Nintendo Switch. Het aanbod voor de Nintendo Switch omvat zeer diverse games voor alle soorten spelers, inclusief Animal Crossing: New HorizonsMario Kart 8 DeluxeThe Legend of Zelda: Breath of the WildSuper Mario OdysseySuper Smash Bros. UltimateFortniteMinecraft en MONSTER HUNTER RISE.

In de week van 22 november zijn in Nederland en heel Europa meer Nintendo Switch-consoles en -games verkocht dan ooit, terwijl tijdens het eerste weekend van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl wereldwijd in totaal meer dan zes miljoen exemplaren van dit nieuwe Pokémon-avontuur zijn verkocht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x