Home Gaming Nintendo Direct kondigt Monster Hunter™, nieuwe Kirby- en Paper Mario-games aan

Nintendo Direct kondigt Monster Hunter™, nieuwe Kirby- en Paper Mario-games aan

by Mark van Truijen

In een nieuwe Nintendo Direct-presentatie onthulde Nintendo nieuwe games die in aantocht zijn naar de Wii U en Nintendo 3DS-systemen. Daarnaast werden er nieuwe details onthuld over eerder aangekondigde titels. De video bracht vele hoogtepunten, van nieuwe games in de Kirby- en Paper Mario-serie tot een companion game voor Star Fox Zero. Deze Nintendo Direct is in zijn geheel te zien op http://nintendo.nl/nintendodirect. Op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland vind je de complete video en een paar nieuwe trailers.

Dit zijn enkele hoogtepunten uit de presentatie:

Wii U

Star Fox Zero: Fox McCloud keert terug in een spectaculair nieuw avontuur. De levels vertakken zich in verschillende paden vol bijzondere plaatsen om te verkennen, met op elke route compleet andere ervaringen en unieke uitdagingen. Spelers zullen merken dat ze spelenderwijs steeds beter worden, om uiteindelijk als toppiloten door de levels te vliegen. In de tweespelerstand kan de ene speler de Arwing besturen terwijl de andere richt en schiet. De game verschijnt op 22 april. De beperkte First Print-editie bevat Star Fox Zero en Star Fox Guard op twee verschillende speldisks en een exclusieve SteelBook®-hoes. Deze editie is de enige manier om een fysiek exemplaar van Star Fox Guard in handen te krijgen, dus deze mogen verzamelaars niet missen.

Star Fox Guard: Spelers kunnen twaalf camera’s plaatsen om de vijanden te vinden en te vernietigen die de mijnfaciliteit aanvallen van Slippy Toads oom, Grippy Toad. Het spel bevat ongeveer 100 missies, maar spelers kunnen ook hun eigen uitdagingen creëren door de locaties van vijanden te veranderen en ze online te uploaden. Het spel is vanaf 22 april verkrijgbaar als downloadcode in de winkels, of direct in de Nintendo eShop.

Paper Mario: Color Splash: Papieren Mario keert terug naar een tv-console van Nintendo! In dit avontuur boordevol actie worden de kleuren uit Prism Island gezogen. Papieren Mario kan met een verfhamer alles van verf voorzien, zo moet hij de kleuren terugbrengen naar het eiland. Deze game wordt uitgebracht in 2016.

Super Mario Maker: Fans die op zoek zijn naar een échte uitdaging, zitten binnenkort goed met het niveau ‘supermoeilijk’ voor Missie met 100 Mario’s. Deze uitdaging is onderdeel van een gratis software-update die op 9 maart verschijnt. Het nieuwe niveau wordt beschikbaar nadat spelers de stand ‘moeilijk’ hebben uitgespeeld, en levert zes extreem moeilijke levels. De update voegt ook twaalf nieuwe ?-paddenstoelkostuums toe om vrij te spelen in Missie met 100 Mario’s, en voorziet levelbouwers van nog meer gereedschappen:

o Schud met een P-schakelaar om hem in een sleutel te veranderen, en schud twee keer met een deur om deze in een gesloten deur te veranderen. Bouwers kunnen sleutels ook toevoegen aan vijanden – perfect voor eindbaasgevechten.

o Schud met een munt om hem in een roze munt te veranderen, als spelers alle roze munten hebben gepakt, verschijnt er een sleutel.

o Schud met een Thwomp om hem te veranderen in een enorme spijkerzuil uit Super Mario World.

o De Super Mario Maker Bookmark-site wordt uitgebreid met categorieën voor wereldrecords en het aantal keren dat een level in één poging is gehaald.

Tokyo Mirage Sessions #FE: Vernietig monsters en schitter tegelijkertijd als een popster in deze gloednieuwe RPG van de gerenommeerde ontwikkelaar Atlus. Wanneer een sinistere kracht uit een andere dimensie het moderne Tokyo aanvalt, resulteert dit in een spetterend spervuur van stijl, mode, muziek en, uiteraard, gevaar. Denk goed na over je zetten in de energieke turn-based gevechten, en combineer voorwerpen om krachtige wapens te smeden en je vijanden te verpletteren. Om elke hoek word je verrast met fanservice, inclusief verwijzingen naar Fire Emblem, originele songs van de Japanse entertainmentreus Avex, kerkers die zijn gebaseerd op de entertainmentindustrie, en knallende muziekoptredens. Deze unieke game verschijnt op 24 juni.

Splatoon: Deze populaire multiplayergame krijgt nieuwe updates, te beginnen op 9 maart met een update die eigenschappen van minder gebruikte uitrustingen versterkt om ze aantrekkelijker te maken, zodat de balans in het spel wordt verbeterd. Verdere aanpassingen aan de indeling van teams, Ranked Battles en Splatfests hebben als doel de gebruikerservaring te verbeteren. Bovendien worden er nog twee updates uitgebracht die bestaande wapens zullen aanpassen en waardoor Shelden nieuwe wapencombinaties zal aanbevelen. De eerste reeks ‘Sheldon’s Picks’ zal in april beschikbaar zijn.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016: De Wii U-versie van het spel wordt uitgebracht op 24 juni en verrijkt de serie met twee nieuwe disciplines: rugby sevens en ritmische gymnastiek (clubs).

LOST REAVERS: BANDAI NAMCO’s nieuwe free-to-play* online coöp-actiegame laat spelers online hun krachten bundelen met andere avonturiers om tegen zombies te strijden, puzzels te kraken en schatten te vinden. Door missies te voltooien stijgen personages in level, waardoor nieuwe vaardigheden beschikbaar komen en spelers in-game geld verdienen om nieuwe wapens mee aan te schaffen. Vanaf 14 april is er een open bèta beschikbaar. De volledige versie van de game komt uit op 28 april.

Nintendo 3DS

Kirby: Planet Robobot: Indringers hebben Dream Land gemechaniseerd! Om zijn thuis terug te brengen naar zijn originele vorm moet Kirby de technologie van de indringers tegen ze gebruiken met het nieuwe Robobot-pantser dat allerlei obstakels kan vernietigen. In de spelstand Team Kirby Clash kunnen vier spelers elk een andere rol kiezen en samen missies uitvoeren en vijanden verslaan. Door missies te voltooien verdienen spelers ervaringspunten waarmee ze sterker worden. Het spel is compatibel met alle amiibo-figuurtjes: sommige geven Kirby vaardigheden die specifiek zijn voor het gebruikte personage. Er verschijnt ook een nieuwe serie amiibo-figuurtjes van Kirby met Kirby, King Dedede, Meta Knight en Waddle Dee. Elk figuurtje geeft Kirby een specifieke kopieervaardigheid. De enige manier om de UFO-vaardigheid te krijgen is door een Kirby-amiibo te gebruiken. Het spel en deze vier amiibo worden op 10 juni uitgebracht.

Fire Emblem Fates: Fire Emblem Fates beleefde onlangs in de Verenigde Staten de succesvolste release van een deel in de serie ooit. Vanaf 20 mei is de game verkrijgbaar in Europa. Spelers kunnen kiezen uit drie verschillende campagnes: ze kunnen voor Hoshido strijden in Fire Emblem Fates: Birthright, zich aansluiten bij de Nohr in Fire Emblem Fates: Conquest, of weigeren een kant te kiezen in Fire Emblem Fates: Revelation, dat op 9 juni als aanvullende content wordt uitgebracht in de Nintendo eShop. De allergrootste liefhebbers van strategische RPG’s kunnen op 20 mei ook alle drie campagnes tegelijk oppikken met de Fire Emblem Fates Special Edition,

die bestaat uit alle drie de campagnes op één Game Card, een artbook, een exclusieve SteelBook®-hoes en een dubbelzijdig bedrukte poster. Het New Nintendo 3DS XL Fire Emblem Fates edition-systeem** komt op dezelfde dag uit.

Metroid Prime: Federation Force: Dit nieuwe hoofdstuk in de Metroid Prime-serie is een eerstepersoons avontuur met puzzels, schietactie en coöp-gameplay. Door missies te spelen beleven spelers het verhaal over de strijd tussen de beste troepen van de Galactic Federation en de ruimtepiraten. Elke speler kan een rol kiezen en specifieke subwapens dragen die deze rol ondersteunen. Deze game komt deze zomer uit.

 

Rhythm Paradise Megamix: Deze game bevat meer dan 100 ritmespellen, met naast de 70 games uit eerdere delen in de serie (inclusief de nooit in Europa verschenen Game Boy Advance-titel) nog eens 30 gloednieuwe ritmespellen. Rhythm Paradise Megamix verschijnt later dit jaar.

Monster Hunter Generations™: Het nieuwste deel in de populaire actie-RPG-serie van Capcom komt deze zomer naar het westen. Het nieuwe Style-systeem en de Hunter Arts maken dit de meest aanpasbare Monster Hunter-ervaring ooit, terwijl spelers voor het eerst ook als een Felyne kunnen spelen. De game bevat een speciaal samenwerkingspantser dat is gebaseerd op Marth uit de Fire Emblem-serie. Spelers die Monster Hunter Generations spelen op een Nintendo 3DS-systeem met opgeslagen gegevens van Monster Hunter 4 Ultimate™krijgen in hun nieuwe spel toegang tot bonuscontent. Wie niet kan wachten tot het jachtseizoen officieel is geopend, kan een voorproefje krijgen in een livestream van Capcom Europe op http://twitch.tv/monsterhunter_eu van 18:00 uur tot 20:00 uur op 4 maart.

Disney Art Academy: Ontdek je innerlijke kunstenaar en teken meer dan 80 personages van Disney en Pixar. Volg de adviezen en lessen die zijn geïnspireerd door Disney’s afbeeldingen en Pixars animaties. Leer verschillende gereedschappen gebruiken en maak tekeningen van Elsa en Olaf uit Frozen, de kleurrijke personages uit Inside Out, Mickey Mouse, en meer. Je kunt je creaties zelfs met je vrienden delen. Disney Art Academy is verkrijgbaar vanaf 15 juli.

YO-KAI WATCH®: Deze serie speelt al een belangrijke rol in de Japanse videogamecultuur, en binnenkort gaan ook Europese fans op zoek naar de mysterieuze Yo-kai die overal in Springdale hun ondeugende streken uithalen. De game komt uit op 29 april, maar spelers die nu al in de wereld van YO-KAI WATCH® willen duiken, kunnen de nieuwe demo spelen die vanaf nu beschikbaar is in de Nintendo eShop.

Hyrule Warriors: Legends: Vanaf nu kunnen spelers de strijd alvast beginnen door een demo van deze game te downloaden in de Nintendo eShop. Wanneer de volledige game verschijnt op 24 maart, kunnen spelers een seizoenspas kopen voor toegang tot de vier komende DLC-pakketten en een exclusief bonuskostuum voor Ganondorf. Deze pakketten kunnen de komende maanden ook apart aangeschaft worden. Tegelijk met het eerste DLC-pakket wordt Medli uit The Legend of Zelda: The Wind Waker uitgebracht als gratis download – voor zowel Hyrule Warriors: Legends op de Nintendo 3DS als Hyrule Warriors op de Wii U.

DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past: Reis naar het verleden om het heden te redden in dit klassieke DRAGON QUEST-avontuur dat helemaal opnieuw is gemaakt voor de Nintendo 3DS. De wereld ziet er fraaier uit dan ooit, de personages hebben nieuwe 3D-modellen gekregen en het verhaal is opnieuw gelokaliseerd. De game verschijnt later dit jaar.

 

Virtual Console-update: Diverse SNES-games komen naar de Nintendo eShop op de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL-systemen, te beginnen met Super Mario World en EarthBound, die vanaf nu beschikbaar is. In maart worden er iedere week twee games uitgebracht in de Nintendo eShop. Als je er tijdens de eerste week één koopt, krijg je de andere voor de halve prijs. Alle games zijn de Noord-Amerikaanse versies en speelbaar op een snelheid van 60 Hz en in de oorspronkelijke resolutie voor een meer authentieke visuele ervaring. Deze games zijn al aangekondigd:

o Week A – 3 maart: Super Mario World en EarthBound

o Week B – 10 maart: The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid

o Week X – 17 maart: F-Zero en Super Mario Kart

o Week Y – 24 maart: Donkey Kong Country en Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest

Azure Striker GUNVOLT 2: Gunvolts rivaal Copen mengt zich in de strijd als speelbaar personage in deze nieuwe game van Inti Creates die deze zomer exclusief in de Nintendo eShop verschijnt. Spelers kunnen tegen vijanden aan beuken om ze in het vizier te nemen, om vervolgens een vernietigend doelzoekend schot te lossen. Copen kan ook de vaardigheden van alle zeven nieuwe eindbazen kopiëren om ze zelf te gebruiken. Ondertussen krijgen actieliefhebbers 33% korting op het originele Azure Striker GUNVOLT in de Nintendo eShop tot 1 april.

Aanvullende updates

My Nintendo: Gebruikers kunnen zich nog steeds voorinschrijven voor Nintendo’s eerste app voor smartphones en tablets, Miitomo***, en zich aanmelden voor een Nintendo-account. Wanneer de dienst in maart van start gaat, kunnen gebruikers lid worden van My Nintendo**** en My Nintendo-punten beginnen te verzamelen. Iedereen die zich tijdens de lanceringsperiode aanmeldt bij My Nintendo kan gratis Flipnote Studio 3D op zijn of haar Nintendo 3DS downloaden. Meer hierover wordt binnenkort bekend gemaakt.

amiibo: Serie 4 van de Animal Crossing-amiibo-kaarten komt op 17 juni in Europa uit, samen met het bijbehorende verzamelalbum. En er is meer voor amiibo-fans om naar uit te kijken, want de volgende amiibo komen op 18 maart in Europa uit:

o Super Smash Bros. Collection: R.O.B. (Famicom-kleuren), Roy, Ryu

o Animal Crossing Collection: Isabelle (zomerkleding), Rover, Timmy en Tommy, Kapp’n

o Animal Crossing-amiibo-kaarten serie 3 en bijbehorend verzamelalbum

*Mogelijkheid tot aankopen in het spel. Hiervoor heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

** Software niet inbegrepen.

***Miitomo komt in maart uit in de volgende landen: Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Spanje, Italië, Nederland, Rusland, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Canada. Voorinschrijving is alleen beschikbaar in deze landen. Miitomo ondersteunt bij de release de volgende talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands, Russisch, Japans.

****My Nintendo is vanaf maart beschikbaar in de volgende landen: Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Luxemburg, Spanje, Portugal, Italië, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Finland, Malta, Griekenland, Zweden, Estland, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Roemenië, Litouwen, Letland, Rusland, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië.

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x