Home Gaming Nintendo biedt spelers meer vrijheid dan ooit tevoren in The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo biedt spelers meer vrijheid dan ooit tevoren in The Legend of Zelda: Breath of the Wild

by Mark van Truijen

The Legend of Zelda: Breath of the Wild vormt het volgende grote, grensverleggende avontuur van Nintendo. De game vormt een nieuw hoogtepunt in de serie en vandaag heeft Nintendo voor het eerst de uitgestrekte en levendige wereld in de Wii U-versie van de game laten zien op de E3, de vakbeurs voor videogames in Los Angeles. De game zit boordevol verrassingen en uitdagingen voor spelers, die de reusachtige wereld in alle vrijheid kunnen verkennen.

Vandaag heeft Nintendo fans een voorproefje gegeven om te laten zien hoe The Legend of Zelda: Breath of the Wild de serie naar een hoger niveau tilt. Bij de Nintendo-stand op de E3 kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van de game. Aanwezigen die Hyrule besluiten te bezoeken, kunnen in de game hun eigen koers uitstippelen, omdat de wereld zo uitgestrekt is en spelers niet worden gedwongen om een vooraf bepaalde weg te volgen. Het gevoel van absolute vrijheid in een uitgestrekte wereld zal nog beter tot zijn recht komen in de volledige versie van de game, waarin de ervaring niet wordt beperkt zoals in de demoversie die op de E3 kan worden gespeeld.

Tijdens een demonstratie in Nintendo Treehouse: Live heeft Nintendo laten zien dat de heldhaftige Link vindingrijk moet zijn wanneer hij de wereld om zich heen verkent. Het is belangrijk dat spelers vertrouwd raken met hun omgeving, zodat ze wapens kunnen vinden of verzamelen nadat vijanden ze hebben laten vallen. Door te eten kan Link zijn hartjes aanvullen en kan hij tijdelijk een bepaalde kracht of vaardigheid sterker maken.

De game laat bepaalde tradities uit de serie achter zich. Zo kom je niet langer overal kleinere vijanden tegen, omdat vele nu in groepen leven. Link kan torens en reusachtige bouwwerken beklimmen om de omgeving te observeren. Hij kan zelfs bergen beklimmen. Van iedere berg die je kunt zien, kun je de top bereiken. Link kan naar lager gelegen gebieden zweven of zijn schild als slee gebruiken om van een berghelling af te zoeven. De legendarische held zal door velden, bossen en berggebieden moeten trekken.

De wereld die Link verkent, is erg dynamisch en de speler moet zich aanpassen aan wisselende omstandigheden. Veranderingen van het weer en de temperatuur kunnen de omgeving beïnvloeden, zodat Link verschillende vaardigheden moet gebruiken om te overleven. Een plotselinge stortbui kan een laaiend kampvuur doven en Links metalen wapens kunnen de bliksem aantrekken wanneer het onweert. Spelers moeten misschien op zoek gaan naar warme kleren of juist naar kledingstukken waarmee ze de hitte in de woestijn kunnen trotseren.

In de game kom je meer dan honderd tempels tegen, die spelers kunnen verkennen wanneer ze zelf willen. In deze tempels moeten spelers valstrikken omzeilen en puzzels oplossen. Er zijn ook bijzondere voorwerpen en andere beloningen te vinden, die de spelers tijdens hun tocht kunnen gebruiken. De puzzels in de game kunnen vaak op verschillende manieren worden opgelost. Bovendien stuit je overal op geheimen. Het ontdekken en verkennen leveren een belangrijke bijdrage aan het spelplezier in deze game.

Het is de bedoeling dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild in 2017 tegelijk voor zowel de Wii U als voor Nintendo’s volgende systeem (codenaam NX) wordt uitgebracht. Het is ook mogelijk om amiibo (apart verkrijgbaar) in de game te gebruiken. Nintendo heeft een nieuwe serie bijbehorende amiibo-figuurtjes aangekondigd, waaronder Link met pijl en boog (boogschutter), Link te paard (ruiter) en een Guardian: de eerste amiibo met bewegende onderdelen. De Wolf-Link-amiibo, die al beschikbaar is, kan ook in de game worden gebruikt. Als je een Wolf-Link-amiibo tegen de Wii U GamePad aanhoudt, zal Wolf-Link in zijn eentje vijanden te lijf gaan en spelers helpen tijdens de jacht. Wolf-Link heeft drie hartjes, tenzij er spelgegevens uit The Legend of Zelda: Twilight Princess HD op de amiibo zijn opgeslagen. In dat geval krijgt Wolf-Link het aantal hartjes uit die opgeslagen gegevens. Wolf-Link verdwijnt zodra hij geen hartjes meer heeft.

Hoewel Nintendo op de E3 vooral aandacht schenkt aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, konden Pokémon-fans vanochtend ook live gameplay uit Pokémon Sun en Pokémon Moon bewonderen. Deze spellen vormen het zevende en nieuwste tijdperk in de Pokémon-hoofdserie. Deze games* voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen bevatten nieuwe Pokémon, een nieuwe Pokédex, een nieuwe regio en een nieuw gevechtsmechanisme, waardoor de Pokémon-ervaring op vrijwel ieder niveau wordt verbeterd.

In Pokémon Sun en Pokémon Moon beleven spelers een nieuw avontuur als Pokémon Trainer. Ze kunnen nieuwe Pokémon vangen, verslaan en ruilen in de Alola Region, die bestaat uit vier tropische eilanden vol flora en fauna en uit een kunstmatig eiland. Spelers kunnen een van de drie nieuwe Partner Pokémon (Rowlet, Litten en Popplio) kiezen en ze kunnen het geheim achter de legendarische Pokémon (Solgaleo en Lunala) ontrafelen.

Pokémon Sun en Pokémon Moon worden op 23 november uitgebracht in Europa. Je kunt meerinformatie vinden over deze games op pokemon.nl/SunMoon. Op youtube.com/PokemonOfficieel vind je een video over de aankondigingen van vandaag.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van de activiteiten van Nintendo op de E3, kan Nintendo Treehouse: Live volgen op het Twitch-kanaal van Nintendo. De uitzending van vandaag zal in het teken staan van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Op woensdag 15 juni kun je vanaf 19:00 uur de laatste dag van Nintendo Treehouse: Live vanaf de E3 volgen. Op die dag worden er vooral Wii U- en Nintendo 3DS-games besproken die al eerder zijn aangekondigd, waaronderTokyo Mirage Sessions #FE (releasedatum 24 juni), Monster Hunter™ Generations van Capcom (releasedatum 15 juli), Paper Mario: Color Splash (releasedatum 7 oktober) en Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past(release in 2016). Kijkers worden bovendien getrakteerd op beelden uit een nieuwe Mario Party-game voor de Nintendo 3DS. Dat spel bevat nieuwe toevoegingen en aanpassingen, waardoor het tempo van de game wordt opgeschroefd en de software beter te spelen is op handheld-systemen. Zo hoeven spelers niet langer op hun beurt te wachten, omdat alle spelers zich tegelijk verplaatsen. Mario Party Star Rush wordt op 7 oktober uitgebracht in Europa.

Op 7 oktober voegt Nintendo in Europa ook nieuwe amiibo toe aan de Super Mario-serie. De collectie wordt uitgebreid met amiibo-figuurtjes van Daisy, Waluigi en Boo. De Boo-amiibo geeft trouwens licht in het donker! Er komen ook amiibo-figuurtjes met nieuwe poses uit van Wario, Rosalina, Donkey Kong en Diddy Kong. Op 7 oktober worden eerst Boo, Donkey Kong, Rosalina en Wario uitgebracht. Waluigi, Diddy Kong en Daisy volgen op 4 november.

Fans krijgen tot 23 juni tot wel 50% korting op een aantal populaire games in de Nintendo eShop.** Tientallen gameszijn tijdelijk in prijs verlaagd, waaronder verschillende games in de The Legend of Zelda- en Pokémon-serie, evenals een aantal Virtual Console-games. Daarnaast is Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U tot 21 juni, 23:59 uur verkrijgbaar in de Nintendo eShop met 35% korting. Gebruikers met een Nintendo-account die zich hebben aangemeld voor de promotiemails van Nintendo, krijgen daarbovenop nog eens 10% ‘Voor jou!’-korting, wat neerkomt op een totale korting van 41%.*** Ga naar de Nintendo-website voor meer informatie over deze aanbiedingen en over de mogelijkheid om games direct op de website te kopen.

 

Je vindt meer informatie over de activiteiten van Nintendo op de E3 op http://www.nintendo.nl en op de website van Nintendo of America via http://e3.nintendo.com. Je kunt ons ook volgen op Twitter via https://twitter.com/NintendoNL.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x