Home Gaming Nieuwe Xbox Series X, controller met haptic feedback en gewilde overname Nintendo uitgelekt

Nieuwe Xbox Series X, controller met haptic feedback en gewilde overname Nintendo uitgelekt

by Jos Vis

Microsoft is nu al een lange tijd bezig met het overnemen van Activision/ Blizzard/ King en door alle vrijgegeven documenten komt er zo nu en dan een sappig nieuwtje voorbij. Zo blijkt dat Phil Spencer in 2020 aan Microsoft vertelde dat het een goed idee zou zijn om Nintendo over te nemen. Hij noemde het een groot moment en stelde dat dit goed was voor beide bedrijven. Met de overname van Activision/ Blizzard/ King was al 69 miljard Dollar gemoeid, kun je nagaan wat een overname van Nintendo gekost zou hebben. Uiteraard heb je ook nog te maken met Nintendo zelf, die zo’n stap helemaal niet ziet zitten. Toch hadden we graag een Zelda gezien met de grafische mogelijkheden van een Xbox Series X.

Nieuwe Series X

Over Xbox Series X gesproken; het is inmiddels duidelijk geworden dat er tussen de documenten ook informatie zat over een nieuwe versie van de krachtigste console op de markt. Waar de geruchten rondom een PS5-pro steeds hardnekkiger worden, lijkt Microsoft het over een andere boeg te gooien. De vernieuwde Xbox Series X zal geen upgrade met zich meebrengen op het gebied van grafische toeters en bellen, maar zal een andere vormgeving krijgen (een soort van gigantische Alexa), meer opslag (2TB) en bijvoorbeeld Wifi 6.0. De console heeft als codenaam ‘Brooklin’ meegekregen en moet 499 euro gaan kosten. Hieronder zie je de gelekte afbeeldingen:

Nieuwe Controller

Naast een nieuwe versie van de Series X staat er ook een nieuwe controller op de planning. De zogeheten ‘Wireless 2′ zal haptic feedback bevatten, zoals nu al het geval is bij DuelSense-controllers van Sony’s PlayStation 5. Zo krijg je dus tegendruk, bijvoorbeeld tijdens het spannen van een boog in een game, en bij het loslaten schiet ie los. Ook is het aanzicht veranderd, waarbij we even moeten wennen aan de zwart/witte controller, maar het zal vast een kwestie van wennen zijn. De knoppen zullen minder luid zijn, al is dat ook een smaakdingetje. Wij vinden die herrie juist wel fijn op de redactie. De controller is daarnaast ook direct te verbonden met de Cloud, net zoals de controllers van het inmiddels overleden Google Stadia. Tevens is het voorzien van Gyro-support, waarmee het bedrijf motion control aan de controller toevoegt.

Warner Bros. Games

Dat was nog niet alles! Microsoft was ook bezig met plannen voor het overnemen van Warner Bros. Games, de thuishaven van onder andere de Batman Arkham-games en Mortal Kombat. Dit was ook in 2020 en ze zouden zelfs al goed op weg zijn, maar uiteindelijk koos men voor Activision/ Blizzard/ King.

Next-gen Xbox

Er was zelfs wat informatie te vinden over de volgende generatie Xboxen, die een hybride zou moeten zijn van een traditionele console en een cloud-console. Dat project is uiteraard al een tijdje in volle gang en alles wat er nu bekend is, kan de aankomende jaren nog veranderen. Hieronder vind je de verwachte specs van de toekomstige Xbox.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: