Home Gadgets Nieuwe Samsung Foldables gaan voor een duurzamere toekomst met de meest veelzijdige mobiele ervaring tot nu toe

Nieuwe Samsung Foldables gaan voor een duurzamere toekomst met de meest veelzijdige mobiele ervaring tot nu toe

by Pim, Sel

Samsung heeft vooruitgang geboekt met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 voor de MX (Mobile eXperience) Business. Belangrijke initiatieven zijn onder meer het ontwikkelen en verwerken van gerecyclede materialen in producten, het ontwerpen van meer milieubewuste verpakkingen en het upcyclen van oudere Samsung Galaxy-toestellen om elektronisch afval te verminderen.

Sinds de aankondiging van de Galaxy for the Planet-visie tijdens Unpacked in augustus 2021, heeft Samsung hard gewerkt aan het creëren van nieuwe manieren voor het recyclen en hergebruiken van hulpbronnen die anders schadelijk afval zouden worden. Ook het verminderen van de ecologische voetafdruk en het stimuleren van innovatie zijn van belang. Vandaag deelt Samsung de voortgang tot nu toe.

“Samsung zet al een tijd stappen om mensen en de planeet te helpen beschermen, door duurzaamheid en innovatie te combineren,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “We zijn trots op onze vooruitgang tot nu toe. Tegelijkertijd is er nog veel werk aan de winkel en zetten we alles op alles om onze duurzaamheidsvisie te realiseren.”

Het gebruik van gerecyclede materialen uitgebreid naar de Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4
Het ontwikkelen van nieuwe, gerecyclede materialen is een belangrijk aandachtsgebied voor Galaxy for the Planet. Hoe meer Samsung recyclet, hoe meer hulpbronnen worden bespaard. Hoewel het hergebruiken van materialen in Galaxy-toestellen zorgt voor veel uitdagingen, maken de voordelen voor de planeet het zeker de moeite waard.

Samsung ontwierp de nieuwe Galaxy Z serie en Galaxy Buds2 Pro met hergebruikte visnetten
Hergebruikte visnetten werden voor het eerst in februari 2022 geïntegreerd in de Galaxy S22-serie. Tegenwoordig zijn er elf Galaxy-modellen die hergebruikte visnetten gebruiken, waaronder de Galaxy Book2 Pro-reeks en de Galaxy Tab S8 serie. Door afgedankte visnetten om te vormen tot hoogwaardig materiaal voor de Galaxy-toestellen, helpt Samsung om de gevolgen van plasticvervuiling te verminderen – ieder jaar wordt er 640.000 ton aan visnetten achtergelaten in de oceanen wereldwijd.

Het hergebruiken van afgedankte visnetten is slechts één voorbeeld van de vooruitgang die Samsung heeft geboekt bij het integreren van de hoeveelheid gerecyclede materialen in de producten.

Samsung heeft milieubewustere materialen, waaronder hergebruikte visnetten, post-consumer materialen (PCM) of biobased hars verwerkt in 90% van de Galaxy-toestellen die het afgelopen jaar zijn gelanceerd. Meer dan 90% van de Galaxy Buds2 Pro is gemaakt van gerecyclede materialen.

Dit proces vereist complexe technische vaardigheden om de algehele kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de nieuwe materialen te waarborgen. Samsung is van plan verdere R&D investeringen te doen om andere, nieuwe materialen voor gebruik in Galaxy-producten te vinden. En om de hoeveelheid gerecyclede materialen in elk toestel verder te vergroten.

Een nieuwe manier van verpakken
Samsung heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 alle plastic voor eenmalig gebruik uit mobiele productverpakkingen te verwijderen.

Samsung gebruikt 100% gerecycled papier voor de verpakking van flagship-producten. Zo besparen we dit jaar het equivalent van bijna 51.000 bomen met de Galaxy S22-serie en de nieuwe Galaxy Z-serie.

Samsung heeft ook het verpakkingsvolume voor de Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4 met respectievelijk 52,8% en 58,2% verminderd in vergelijking met de Galaxy Foldables van de eerste generatie. Door het verpakkingsvolume van elk toestel te verminderen, verkleint Samsung de ecologische voetafdruk tijdens het transport met vrachtwagens, vliegtuigen en schepen. De schatting is dat deze vermindering van het verpakkingsvolume zal zorgen voor ongeveer 10.000 ton minder CO2-uitstoot tegen het einde van 2022. Naast de voortdurend evoluerende verpakkingen voor flagship-smartphones, gaat Samsung milieubewuste verpakkingen ook toepassen in andere productcategorieën.

Opschalen van oplossingen voor e-waste
Het verminderen van e-waste, oftewel elektronisch afval, is cruciaal voor een circulaire economie die de eindige hulpbronnen van onze planeet spaart en hergebruikt. Volgens het World Economic Forum werd in 2021 57 miljoen ton elektronisch afval gegenereerd en dit zal naar verwachting met 2 miljoen ton per jaar groeien.

Om dit probleem aan te pakken, heeft Samsung het Galaxy Upcycling-programma uitgebreid, waarmee oudere Galaxy-smartphones een nieuw leven krijgen. Via Galaxy Upcycling at Home, hergebruikt Samsung smartphones met een eenvoudige software-update. Hiermee worden toestellen veranderd in slimme apparaten voor thuisgebruik ter ondersteuning van dagelijkse behoeften, zoals kinderopvang en dierenverzorging.

Een belangrijk speerpunt van Galaxy Upcycling is dat deze innovaties ook het leven van mensen verbeteren. Het bedrijf upcyclet bijvoorbeeld ook tweedehands Galaxy-toestellen tot medische diagnoseapparatuur, EYELIKE™ funduscamera’s genaamd, waarmee noodzakelijke oogzorg wordt geboden in achtergestelde gemeenschappen. Dit programma heeft al honderden Galaxy-toestellen een nieuw leven gegeven en basisoogzorg geboden aan meer dan 13.000 patiënten in Vietnam, Marokko, India en Papoea-Nieuw-Guinea.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: