Jagex heeft tijdens RuneFest 2019 een gloednieuwe skill genaamd Archeology aangekondigd. Archeology is de nieuwste skill in vier jaar tijd en is de 28ste skill die spelers kunnen levelen. Met de Archeology-skill kunnen spelers op meerdere plekken in de wereld van Gielinor graven om vervolgens eeuwenoude artefacten te ontdekken. Terwijl ze de opgravingslocaties verkennen, worden niet alleen krachtige overblijfselen en wapens onthuld, maar ook kennis en demonische pacten die lang geleden verloren zijn gegaan. De nieuwe skill wordt in januari 2020 aan de game toegevoegd.

Het RuneScape-team heeft ook aangekondigd dat de game voortbouwt op de content van ‘The Land Out of Time’, die afgelopen zomer werd geïntroduceerd. De nieuwe content heet ‘The Ranch Out of Time’ en is voor het einde van dit jaar beschikbaar. Hierin kunnen spelers monsterlijke Grielinoriaanse dinosaurussen groot te brengen. De komst hiervan zorgt ervoor dat de level cap van zowel de Farming- als Herblore-skill van 99 naar 120 wordt verhoogd. Op deze manier kunnen spelers nieuwe producten en oer-extracten van hun dinosaurussen oogsten en hier krachtige drankjes van maken.

Daarnaast zal in 2020 een nieuw seizoen van questlines en lore beginnen, te beginnen met ‘Desperate Measures’.

Early Access voor RuneScape Mobile
De Early Access van RuneScape Mobile, de aankomende smartphone- en tabletversie van de iconische MMORPG, verschijnt later dit jaar. Dit betekent dat iedere RuneScape-abonnee aan de slag kan met deze versie. De Early Access van RuneScape Mobile biedt cross play, waardoor spelers zonder problemen tussen apparaten kunnen schakelen en hun avontuur dus overal mee naartoe kunnen nemen. Ook beschikt deze versie over een geheel nieuwe gebruikersinterface die speciaal is ontworpen voor touchscreen-apparaten.

Uitbreiding voor Old School RuneScape
De belangrijkste aankondiging voor Old School RuneScape is de nieuwe Morytania-uitbreiding, waarmee zowel desktop- als mobiele spelers toegang krijgen tot de vampierenstad Darkmeyers. De stad bevat nieuwe activiteiten en een nieuw high-level agility course. Naast nieuwe skills en een nieuwe eindbaas – The Nightmare of Ashihama – zit ook Sins of the Father inbegrepen bij de uitbreiding. De Sins of the Father quest is de voorlaatste quest in de Myreque-serie en is aan het begin van 2020 beschikbaar.

Vooruitlopend op de uitbreiding krijgt Old School RuneScape ook een nieuwe spelmodus genaamd ‘Leagues’. De eerste, Twisted League, begint op 14 november. Hierin gaan spelers aan de slag met de Ironman-content op het continent Zeah.

Verdere toevoegingen aan Old School RuneScape omvat een nieuw Clan-systeem (waarmee ditmaal maximaal 500 spelers hun eigen evenementen kunnen organiseren, hun voortgang als groep kunnen volgen en kunnen concurreren met andere clans) en een nieuwe Group Ironman-modus.

Golden Gnomes Awards
RuneFest is officieel van start gegaan met een gala-avond genaamd de Golden Gnomes Awards. Op deze vrijdagavond konden spelers de inspanningen van hun favoriete contentmakers en bijdragers aan de community vieren. De ultieme prijs, Community Champion, werd uitgereikt aan Prezleek, vooral bekend van haar RuneScape-stripserie.

RuneFest bood duizenden spelers een meeslepende festivalervaring die zich afspeelt in Anachronia, the Land Out of Time. Naast verscheidene aankondigingen voltooiden spelers skill-chip activiteiten, woonden ze achter de schermen lezingen bij van ontwikkelaars en gingen ze hands-on met de nieuwste content voor zowel RuneScape als Old School Mobile.

Jagex’s goede doelen voor geestelijke gezondheid
Phil Mansell, CEO van Jagex, kwam ook nog het podium op om aan te kondigen dat het Charitatieve Giving-initiatief van het bedrijf dit jaar al meer dan £175.636 heeft ingezameld voor het goede doel. De goede doelen voor de geestelijke gezondheidszorg – CPSL MIND, The Princes Trust en Rise Above the Disorder (RAD) – kregen elk een cheque van £58.545 in het bijzin van duizenden aanwezigen.

Phil Mansell, CEO van Jagex:
“RuneFest is een onvergetelijk hoogtepunt van het jaar en stelt iedereen bij Jagex in staat om de games waar we van houden met onze spelers te vieren. De community is het kloppende hart van onze filosofie van levende spellen en het was ons een voorrecht om ze vrijdag onder de aandacht te brengen met een spectaculaire productie van de Golden Gnomes Awards.”

“Het onthullen en delen van onze plannen voor toekomstige content is altijd opwindend en de onthullingen van dit jaar brachten groots nieuws, waaronder onze nieuwe Archeology-skill in RuneScape, Early Access voor RuneScape Mobile en Old School’s nieuwe Morytania-uitbreiding. De aankondigingen tonen onze voortdurende toewijding aan het creëren van belangrijke en betekenisvolle content voor RuneScape en Old School, en het was echt de moeite waard om de reactie van onze spelers persoonlijk en op de livestream te zien.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: