Home Gaming Nieuwe Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet | 31 maart

Nieuwe Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet | 31 maart

by Mark van Truijen

The Pokémon Company International heeft meer details bekendgemaakt over de Pokémon Trading Card Game-uitbreiding Scarlet & Violet, die vanaf 31 maart 2023 wereldwijd gelanceerd wordt.
 
De nieuwe uitbreiding bevat een vernieuwde versie van ‘Pokémon ex’, een spelmechanisme met Pokémon met een hoog HP en krachtige aanvallen en Ability’s. In tegenstelling tot Pokémon-EX uit de series Black & White en XY, die allemaal Basic Pokémon waren, kunnen de Pokémon ex in de serie Scarlet & Violet Basic, Stage 1 of Stage 2 zijn. Hoewel Pokémon ex sterk zijn, kost het hun twee Prize-kaarten wanneer ze uitgeschakeld worden.
 
Naar het voorbeeld van het verschijnsel Terastal in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet introduceert de uitbreiding ‘Tera Pokémon ex’ met bijzonder geëtst artwork dat hun Tera-typen afbeeldt. Voor deze nieuwe kaarten gelden dezelfde regels als Pokémon ex, maar aanvallen brengen geen letsel toe wanneer ze op de bench zijn.
 
In aanvulling op de onlangs aangekondigde nieuwe ontwerpen van Pokémon TCG-kaarten bevat Scarlet & Violet geëtste full-art kaarten van Pokémon in eenvoudige houdingen en felle kleuren. In de uitbreiding zijn tevens Illustration Rare Pokémon en Special Illustration Rare Pokémon opgenomen. Deze kunnen een complete, samenkomende evolutielijn vormen. Deze kaarten tonen Pokémon in hun natuurlijke omgeving en geven een goed beeld van hun specifieke persoonlijkheid.
 
In de uitbreiding zitten de volgende opvallende kaarten:
 

  • 12 Double Rare Pokémon ex, waaronder 2 Tera Pokémon ex van Arcanine en Gyarados
  • 12 Ultra Rare Pokémon ex en 8 Ultra Rare Supporter-kaarten
  • 24 Illustration Rare Pokémon
  • 10 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten
  • 6 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten, waaronder Pokémon ex, Trainer- en Energy-kaarten

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: