Home Gaming Nieuwe PlayStation Handheld mogelijk in productie; altijd online, gebouwd rondom remote play

Nieuwe PlayStation Handheld mogelijk in productie; altijd online, gebouwd rondom remote play

by Mark van Truijen

Mensen die hopen dat Sony ooit weer de handheld gaming markt betreedt, krijgen misschien wel hun zin – maar het lijkt een geval van “monkey’s paw” te zijn. Een nieuw rapport beweert namelijk dat er inderdaad een nieuwe PlayStation-handheld in de maak is, zij het met enkele voorwaarden.

Journalist Tom Henderson beweerde onlangs dat Sony werkte aan nieuwe, onaangekondigde PlayStation-hardware, en nu beweert hij in een rapport gepubliceerd op Insider Gaming dat die hardware een nieuwe handheld is met de codenaam Q Lite. In plaats van op zichzelf te staan en eigen games te spelen, lijkt het er echter op dat het een metgezelapparaat wordt voor je PS5.

De Q Lite zal naar verluidt een constante online verbinding vereisen en PS5-games draaien via Remote Play, in plaats van zich te richten op cloudstreaming, wat onlangs werd beweerd. Het handheld systeem zou een 8-inch LCD-scherm hebben en, net als de DualSense van de PS5, ondersteuning bieden voor adaptieve triggers en haptische feedback. Het zou naar verluidt ook adaptieve streaming ondersteunen om games op 1080p en 60 FPS weer te geven.

Volgens het rapport bevindt de Q Lite zich momenteel in de QA-fase en wordt verwacht dat deze vóór de vermeende PS5 Pro (die naar verluidt gepland is voor release tijdens de feestdagen van 2024) zal worden uitgebracht, maar na het vermeende PS5-model met een verwijderbare schijfdrive (dat naar verluidt in september van dit jaar zal worden uitgebracht).

Henderson beweert verder in zijn rapport dat de Q Lite waarschijnlijk zal worden onthuld tijdens de vermeende PlayStation Showcase van Sony, die naar verluidt begin juni plaatsvindt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: