Home Gadgets Nieuwe FRITZ!Powerline 1220E voor gigabit-thuisnetwerk via het stroomnet in huis

Nieuwe FRITZ!Powerline 1220E voor gigabit-thuisnetwerk via het stroomnet in huis

by Mark van Truijen

AVM introduceert de FRITZ!Powerline 1220E: de nieuwe set powerlineadapters waarmee je internet met datasnelheden van wel 1200 Mbps simpelweg via het stopcontact in huis haalt. Dankzij de twee gigabit-LAN-poorten is data in no time te verspreiden over dit netwerk. Dat maakt de FRITZ!Powerline 1220E ideaal voor applicaties waarvoor veel bandbreedte nodig is, zoals HD-home entertainment en NAS-links in het thuisnetwerk. Sluit computers, smart-tv’s, of online-gameconsoles betrouwbaar en snel aan op je thuisnetwerk – zelfs over grotere afstanden.

Het apparaat heeft een geïntegreerd stopcontact en is gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard. Net zoals alle FRITZ!Powerline-producten, is het nieuwe gigabit-powerline-apparaat al bij levering beveiligd met een unieke sleutel.

Snelle data-overdracht zonder netwerkkabels
De FRITZ!Powerline 1220E breidt het thuisnetwerk eenvoudig uit door gebruik te maken van het bestaande stroomnet in huis. Dat maakt het overbruggen van lange afstanden en overkomen van obstakels als muren en plafonds kinderspel.

Snel in te stellen en compatibel met andere powerline-producten

Het instellen van de FRITZ!Powerline 1220E is simpel en veilig. Steek de powerlines in het stopcontact en verbind ze met een FRITZ!Box plus pc, tv of gameconsole, en het netwerk is klaar voor gebruik. Extra adapters voeg je met één druk op de knop toe aan het veilige FRITZ!Powerline-netwerk. FRITZ!Powerline-producten zijn in elke opstelling te combineren. Ook zijn ze backwards compatibel met 200-, 500- en 600-Mbps-powerline-apparaten, zodat een powerline-netwerk aangelegd kan worden met apparaten in alle klassen.

Veilig, voordelig en altijd up-to-date

De FRITZ!Powerline 1220E Set wordt versleuteld met 128-bit AES-encryptie geleverd en is daardoor veilig bij ingebruikname. De overdrachtsfuncties zijn sterk verbeterd – desondanks is het nieuwe FRITZ!Powerline-product zo energiezuinig dat het niet meer stroom verbruikt dan zijn voorganger (de FRITZ!Powerline 520E). Gebruikers kunnen alle informatie over hun verbinding en het thuisnetwerk aflezen via de user interface van de FRITZ!Box. Daarnaast biedt het FRITZ!Powerline-programma extra functies als spectrumweergave en de mogelijkheid om het zendvermogen aan te passen voor aangesloten FRITZ!Powerline-apparaten. Net zoals alle FRITZ!-producten, bevat ook de FRITZ!Powerline 1220E een updatemogelijkheid voor het toevoegen van nieuwe functies.

Gigabit-snelheden over het stroomnet

Gigabit-powerline is gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard en ondersteunt MIMO (Multiple Input Multiple Output). Deze powerline-technologie, vergelijkbaar met radionetwerken, gebruikt alle drie de draden van de stroomaansluiting, en bundelt de data uit twee paar draden. Dat maakt het mogelijk de datasnelheden van 500-Mbps- en 600-Mbps- powerline-adapters te verdubbelen voor een nog groter bereik over de stroomkabels dan conventionele powerline-technologie. Tegelijkertijd wordt de overdracht versterkt, zonder dat dit extra stroom kost.

Alle hoogtepunten in een oogopslag:

 • Dataoverdracht via de interne stroombekabeling met snelheden tot 1200 Mbps
 • FRITZ!Powerline met geïntegreerd stopcontact
 • 2 gigabit-LAN-poorten integreren online apparaten snel en eenvoudig in het thuisnetwerk via de aanwezige elektriciteitsbekabeling
 • MIMO-technologie vergroot bereik van het interne elektriciteitsnetwerk
 • Stabielere overdracht
 • Eenvoudig te installeren in elk stopcontact
 • Ideaal in combinatie met andere FRITZ!Box-modellen en compatibel met andere routers
 • Compliant met de HomePlug AV2-standaard, compatibel met IEEE P1901 en alle 200-, 500- en 600-Mbps-powerline-adapters
 • Automatische 128-bit-AES-encryptie helpt data beschermen
 • Energiezuinig: minder dan 1 watt in standby-stand, ongeveer 3 watt wanneer in gebruik
 • Verkrijgbaar als praktische starterset (2 x FRITZ!Powerline 1220E)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: