Home Gaming Nieuw zoekportaal en software-update voor Super Mario Maker op 22 december

Nieuw zoekportaal en software-update voor Super Mario Maker op 22 december

by Mark van Truijen

Het wordt binnenkort een stuk makkelijker om uit een aanbod van miljoenen levels het perfecte level te vinden in Super Mario Maker voor de Wii U, dankzij de lancering van het nieuwe zoekportaal Super Mario Maker Bookmark op 22 december. Op dezelfde dag verschijnt er een software-update die de mogelijkheden om levels te maken verder uitbreidt.

Super Mario Maker pronkt op heel wat ‘Best of 2015’-lijstjes, won tijdens de The Game Awards 2015-show de award voor ‘Best Family Game’, en zal komende kerst ongetwijfeld bij vele gezinnen favoriet zijn, want het bouwen van Super Mario-levels brengt spelers van alle generaties op een leuke manier bij elkaar. Met miljoenen speelbare levels biedt Super Mario Maker echt voor elk wat wils – en daar komt nog meer bij. Spelers kunnen op hun computer, tablet of telefoon naar het nieuwe zoekportaal Super Mario Maker Bookmark gaan om aanbevolen levels te bekijken, of hun ideale uitdaging vinden door het totaalaanbod te filteren op moeilijkheidsgraad, thema, stijl en meer.

Spelers kunnen ook zoeken met behulp van verschillende labels, waardoor het makkelijker wordt om levels te vinden in specifieke categorieën als automatisch, puzzel, muziek en meer. Interessante levels kunnen vervolgens worden toegevoegd als Bookmarks om ze direct toegankelijk te maken in het spel*. Deze uitgebreide opties zijn ook toegankelijk op de Wii U via de levelwereld in Super Mario Maker, waar spelers meteen aan de slag kunnen met een gevonden level door voor ‘Nu spelen’ te kiezen. Wanneer het zoekportaal Super Mario Maker Bookmark op 22 december lanceert, wordt een link naar dit zoekportaal toegevoegd aan de Super Mario Maker-website.

Op 22 december verschijnt ook een software-update die nog meer functies aan het spel toevoegt, inclusief voorwerpen die nooit eerder in de Super Mario-serie verschenen. Spelers kunnen onder andere de volgende nieuwe elementen verwachten:

  • Vuur-Koopa-Clown-capsule: Perfect voor het maken van vlieg-en-schiet-levels. Dit vlammende voertuig kan vuurballen schieten en met een opgeladen schot zelfs blokken vernietigen.
  • P-warpdeuren: In tegenstelling tot normale warpdeuren, zijn P-warpdeuren alleen zichtbaar wanneer een P-schakelaar actief is – ideaal voor bijzonder listige spookhuisontwerpen.
  • Bumper: Wanneer Mario dit donutvormige object aanraakt, stuitert hij erbij vandaan.
  • Andere toevoegingen: het zoekportaal Super Mario Maker Bookmark wordt toegankelijk vanuit de levelwereld, terwijl op de pagina met levelinformatie nu wordt vermeld wat de snelste tijd is en welke speler als eerste het betreffende level heeft voltooid.

Je kunt de nieuwe voorwerpen in actie bekijken in deze nieuwe video, of een eerste blik werpen op de Super Mario Maker Bookmark in een aparte trailer. Beide video’s zijn beschikbaar op YouTube.

Naast deze manieren om nieuwe levels te vinden en maken, kunnen fans ook uitzien naar nieuwe officiële levels die, eenmaal voltooid, elk een nieuwe Kostuum-Mario ontgrendelen. Tot de beschikbare kostuums behoren onder andere Kikker-Mario en het Mario-trio uit Mario & Luigi: Paper Jam Bros., terwijl een nieuw officieel level van Nintendo Badge Arcade beschikbaar komt op 18 december. Meer uitdagingen zijn te vinden in het archief met ‘Levels van de week’ van Super Mario Maker, deze verzameling bestaat uit leuke, door vindingrijke spelers gemaakte levels die door Nintendo zelf zijn geselecteerd. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de ‘levels bouwen in Super Mario Maker’ voor tips en ontwerpuitdagingen.

Enthousiaste levelbouwers van over de hele wereld blijven maar komen met steeds weer nieuwe, unieke Super Mario-levels, wat leidt tot ontzagwekkende cijfers. Zo zijn er al meer dan 260 miljoen blokken geplaatst** – genoeg om de Grote Piramide van Gizeh 11 keer mee te bouwen – en wanneer elk van de ruim 313 miljoen geplaatste munten zo groot was als een euromunt, zou je er 83 stapels met de hoogte van de Mount Everest mee kunnen maken.

De Super Mario Maker Bookmark-website en nieuwe voorwerpen komen op 22 december beschikbaar, terwijl er ook nog nieuwe officiële levels onderweg zijn. Dit maakt Super Mario Maker de komende feestdagen tot het ideale spel om met het hele gezin plezier mee te maken.

* Software-update vereist.
https://www.youtube.com/watch?v=4rHuaU3cUmU&feature=youtu.beSuperMarioMaker_DeveloperInsights_17122015-page-001

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x