dinsdag , 19 september 2017

NHTV begint eigen gamestudio : Atlantis Games

 NHTV Breda lanceerde gisteren de BV Atlantis Games, een game development bedrijf dat marktconform werkt en in de toekomst geld zal genereren dat ten goede komt aan het onderwijs van NHTV Breda.

Ontwikkelen van serious/applies games

Kort geleden richtte NHTV al een business holding op waaronder diverse commerciële activiteiten ontplooid gaan worden. NHTV Business heeft in het recente verleden al licentieovereenkomsten met bedrijven afgesloten. Met de gemeente Breda is bijvoorbeeld een overeenkomst gesloten voor het opzetten van een incubator op het gebied van games. Atlantis Games is de eerste BV die onder deze paraplu van start gaat.

Atlantis richt zich op de ontwikkeling van entertainment en serious/applied games voor externe partijen. Zowel profit als non-profit organisaties kunnen bij Atlantis Games terecht voor het ontwikkelen van games en apps op verschillende platforms, met een focus op de zorg, logistiek, toerisme, simulaties, beeldcultuur, architectuur en stedenbouw.

Frank Peters, directeur NHTV Business BV: “Hogescholen krijgen een bredere maatschappelijke functie: naast onderwijs en onderzoek moet kennis ook directer naar de maatschappij worden gebracht. Dit kan door R&D activiteiten in samenwerking met het bedrijfsleven, in licentie geven van kennis aan het bedrijfsleven en het oprichten van bedrijven. Atlantis Games, als eerste zelfstandige BV van NHTV Business, is een mooi voorbeeld van deze praktijk.”

Directeur van het bedrijf wordt Frank Zijlmans die, na een carrière in de IT en met ervaring in het opzetten en managen van bedrijven (in de IT sector maar ook Mezz Concerts & Dance in Breda), actief was als accountmanager voor de game-opleiding van NHTV. Frank Zijlmans: “NHTV heeft de afgelopen jaren veel hoogwaardige afstudeerders van haar game-opleiding afgeleverd, directe economische impact in Breda ontbrak echter tot op heden. Met Atlantis Games willen we Breda als hotspot voor computer games op de kaart zetten. Het is jammer dat al dat talent nu uit de regio verdwijnt “.

Andere belangrijke doelstellingen

Atlantis Games heeft daarnaast een aantal belangrijke aanvullende doelstellingen.

a. Een plaats voor excellent afgestudeerde game-studenten met voor hen een baan en de mogelijkheid door te groeien naar het opzetten van een eigen onderneming

b. Een aantal stageplekken voor studenten van de game-opleiding van NHTV

c. Een spilfunctie voor het ontwikkelen van een “game” community in Breda/ Zuid Nederland

d. Een plaats voor het ontwikkelen van nieuwe applicatie-kennis

e. Een functie om interessante game-opdrachten te acquireren voor de gehele NHTV

f. Een maintenance/support faciliteit voor bestaande en toekomstige klanten die hun game hebben laten ontwikkelen in het NHTV-Game Lab en Atlantis Games

Door het oprichten van Atlantis Games geeft NHTV invulling aan de doelstellingen van het Valorisatieplan West- en Midden-Brabant:

1. Het economisch en maatschappelijk valoriseren van kennis.

2. Het creëren van bedrijvigheid en arbeidsplaatsen en het genereren van omzet.

3. Innovatie.

Voor meer informatie over de game-opleiding van NHTV zie www.nhtv.nl/games

Wij kijken dan ook met veel plezier uit naar alles wat gaat komen van Atlantis Games.

 

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Horizon Zero Dawn ontvangt patch 1.33

Guerrilla Games heeft een nieuwe patch naar buiten gebracht voor Horizon: Zero Dawn. Update 1.33 ...