Home GamingAndroid NG23 Spring: een spannende rit vol succesverhalen

NG23 Spring: een spannende rit vol succesverhalen

by Jos Vis

De 23e Nordic Game Conference van 23 tot 26 mei was een doorslaand succes, met sprekers en aanwezigen van over de hele wereld die kennis over de gamesindustrie uitwisselden en met elkaar in contact kwamen.

De eerste tekenen van succes kwamen al op de dag voordat de conferentie begon, waar Nordic Game twee summits had georganiseerd: Games Capital Summit en Exec Summit. Beiden waren tot de nok toe gevuld met respectievelijk VC-investeerders en marktleiders, en de feedback achteraf was dubbelzinnig positief.

Meer dan 2.000 aanwezigen bezochten het live-evenement, terwijl nog eens 300+ online deelnamen. Meer dan 11.000 unieke kijkers keken naar de live gestreamde lezingen en sessies vanuit het hoofdtheater op de locatie Slagthuset, via streams en de NG Discord. 169 sprekers uit 33 verschillende landen bespraken actuele trends, best practices en interessante lessen van game-ontwikkeling tot teammanagement en influencer-marketing. Onderwerpen als AI, duurzaam ontwerp, Web3 en de metaverse, evenals goede gedragspraktijken, werden tijdens de show besproken door experts uit de industrie en leiders van gamestudio’s.

Veiligheid was ook een enorm aandachtspunt voor de organisatoren, en dit jaar werden de maatregelen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan NG23 Spring een zo veilig mogelijke ervaring zouden hebben, op veel verschillende fronten uitgebreid, waaronder het laten lopen van professionele en onafhankelijke veiligheidsteams tijdens de conferentie zalen, evenals verplichte ondertekening van de NG-gedragscode zichtbaar op toegangsbadges. Tot op heden zijn er geen incidenten gemeld aan de onafhankelijke klokkenluidersfunctie van de conferentie.

Zakelijk high zoals gewoonlijk

Business is een van de drie belangrijkste pijlers waarop Nordic Game is gebouwd, en het vergadersysteem MeetToMatch speelde een zeer belangrijk onderdeel van NG23 Spring. Ze rapporteerden een aantal recordbrekende resultaten, waarvan de belangrijkste deze was: tijdens de conferentiedagen werden 3.328 bevestigde vergaderingen gehouden, vergeleken met 2.850 vorig jaar.

Netwerken en feesten

De conferentie was ook weer gastheer van de Nordic Game Awards, ter ere van de beste games uit Scandinavië in 2023. Winnaar van Best Nordic Game na een tiebreak live op het podium was Skábma – Snowfall, een titel geïnspireerd door de legendes en folklore van de Sámi-bevolking.

Aangezien NG23 waarschijnlijk de hoogste concentratie metalheads had van alle gamingconferenties wereldwijd, waren de aanwezigen niet alleen blij om te vieren dat Metal: Hellsinger twee prijzen won, maar ook om te headbangen naar World of Sickness die live optrad. Bovendien lieten de ontwikkelaars van Best Technology Award-winnaar Virtuoso zien hoe muziek maken in VR kan voelen en klinken. En degenen die er nog steeds geen genoeg van kregen, versnipperden hun stembanden met Ste Curran- en Maraoke-nummers die herschreven waren om over de game-industrie te gaan.

Volgend jaar is de 20e verjaardag van de Nordic Game Conference, en het zal plaatsvinden in Slagthuset in Malmö en online van 21-24 mei 2024. Als je niet zo lang wilt wachten, is het volgende evenement NG Helsinki, tijdens de Slushweek eind november 2023.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: