Home Gaming Netflix heeft geen plannen met streamen van games

Netflix heeft geen plannen met streamen van games

by Jos Vis

‘Streaming is so hot right now’, zou Mugatu uit de film Zoolander hebben gezegd en gelijk heeft hij, want het streamen van films is inderdaad behoorlijk populair en als het aan bijvoorbeeld Google en Microsoft ligt staan we aan de vooravond van een ‘game streaming revolution’. Beide bedrijven steken veel geld en tijd een grootste opzet van het mogelijk maken van op grote schaal games via streaming aan te bieden. Zij zijn echter niet de enige bedrijven, want onder andere Amazon is ook bezig met dezelfde soort plannen.

Aan de CEO (Reed Hastings) van Netflix werd gevraagd of hij zoiets ziet zitten, aangezien de film-stream-gigant inmiddels over de mogelijke knowhow zou beschikken als het aankomt op streamen, al zit er natuurlijk een groot verschil in de techniek als het aankomt op het streamen van games of films. Volgens Reed Hastings heeft de film-streaming-gigant geen plannen om ook games te gaan streamen, simpelweg omdat ze daar geen verstand van hebben.

Overigens vindt Hastings dat het streamen van games wel een conurrentie is voor Netflix, meer nog dan HBO. “Als je kijkt naar Fortnite, dan zie je dat die game veel kijkuren inneemt en daarom zien wij games meer als conurrent dan HBO. Wij blijven echter bij het streamen van films en series, omdat wij daar verstand van hebben en van het streamen van games niet. Wat wij proberen te doen is geweldige content maken zodat je Fortnite even neerlegt om Netflix te gaan kijken.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d