Home Movies Nederlandse stemmencast MUMMIES bekend – 22 februari 2023 in de bioscoop

Nederlandse stemmencast MUMMIES bekend – 22 februari 2023 in de bioscoop

by Pim, Sel

De Nederlandse stemmencast van de bioscoopfilm “Mummies” is bekendIn deze grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin neemt zangeres, presentatrice en actrice Stefania de stem van prinses Nefer voor haar rekening, de dochter van de farao die geen prinses wil zijn maar het liefste wil zingen. Zanger en musicalacteur Jonathan Vroege kruipt de huid van Toet, een voormalig wagenmenner. “Mummies” is vanaf 22 februari 2023 in de bioscoop te zien, in de Nederlands gesproken versie.
 
“Mummies” is gemaakt door de producent en schrijvers van “Ted & De Schat van de Mummie” en “Race naar de Maan”.

 
De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.
 

  • Stefania is NeferPrinses Nefer is de dochter van de farao. Ooit zal zij dus regeren over de mummiewereld, maar er is één probleem: ze wil helemaal geen prinses zijn. Ze vindt al die strenge regeltjes maar niks en zou liever buiten de paleismuren een gewoon leven leiden in de stad. En vooral zingen, want dat is Nefers grote droom. Maar aan het hof is dat ondenkbaar.
  • Jonathan Vroege is Toet. Toet is een beroemde oud-wagenmenner met de meeste overwinningen in de hele mummiewereld. Hij besteedt nu zijn onsterfelijke tijd nu aan het zetten van handtekeningen en aan de zorg voor zijn kleine broertje Sekhem. Door een bizarre speling van het lot, verloven Nefer en Toet zich. Echter, ‘tot de dood ons scheidt’ bestaat niet in de mummiewereld en voor eeuwig vastzitten aan een partner is niets voor hem.

 
“Mummies” is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha (‘Galo’), die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als “Ted & De Schat van de Mummie” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”. Het script is mede geschreven door Jordi Gasull en Javier Barreira, winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor “Ted & De Schat van de Mummie”. Gasull, winnaar van drie Goya Awards voor beste animatiefilm voor “Ted & De Schat van de Mummie”, “Race naar de Maan” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”, is tevens de producent van de film. Pedro Solís, directeur van de animatiestudio Core Animation en schrijver/regisseur van de met een Goya Award bekroond korte animatiefilm “Strings”, is ook bij de film betrokken.
 
De filmmuziek is gecomponeerd door Goya Award-winnaar Fernando Velazquez, die vaak heeft samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie originele liedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull.
 
Warner Bros. Pictures presenteert een productie van 4Cats Pictures SL, Anangu Grup SLU en Moomios Movie AIE, met medewerking van Atresmedia Cine, met medewerking van MOVISTAR+ en met medewerking van TV3.
 
“Mummies” is vanaf 22 februari 2023 in de bioscoop te zien, in de Nederlandstalige versie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: