Home Movies Nederlandse EL HOUB in wereldpremiere op Frameline Film Festival in San Francisco

Nederlandse EL HOUB in wereldpremiere op Frameline Film Festival in San Francisco

by Jos Vis

Producent BIND en filmdistributeur Gusto Entertainment maken vandaag bekend dat de Nederlandse film El Houb in de wereldpremière gaat naar de 46e editie van het grootste LHBTIQAP+filmfestival ter wereld, Frameline Film Festival in San Francisco (VS). Het dringende El Houb, door Shariff Nasr, schetst een tragikomisch beeld over de zwijgcultuur binnen een Arabische familie. Jl. maandag maakte producent Joram Willink op het filmfestival van Cannes al bekend dat El Houb in bioscoop wordt uitgebracht in Amerika en Canada. Gusto Entertainment brengt El Houb op 13 oktober uit in de bioscoop.

In het speelfilmdebuut van Shariff Nasr (regie en scenario) vertolkt Fahd Larhzaoui (Papadag, Moordvrouw) de hoofdrol van de Marokkaans-Nederlandse Karim. De internationaal bekende acteurs Lubna Azabal (Paradise Now) en Slimane Dazi (Un Prophète) spelen de ouders van Karim, die naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam terugkeert om hen te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren schone schijn ophouden, is het hoge woord er eindelijk uit. Maar zijn transacties om zijn dappere bekentenis te handelen. Door de moeizame gesprekken die volgen, vastgelegd de zwijgcultuur in het gezin moet doorbreken en de confrontatie met naasten nu echt moet aangaan.

Hoofdrolspeler Larhzaoui is trots: “Het is overweldigend om te ontstaan ​​dat dit urgente en authentieke verhaal wereldwijd te zien zal zijn. De film laat zien dat er een alternatief is voor lijden in stilte binnen een gezin. Ik gun iedereen in dezelfde positie als Karim en zijn familie bevrijding.”

Naast Fahd Larhzaoui, Lubna Azabal en Slimane Dazi spelen Nederlandse acteurs Emmanuel Ohene Boafo (winnaar van Louis d’or 2021) (Herman vermoordt mensen, White Berry) en Nasrdin Dchar (Rabat, Mocro Maffia) belangrijke rollen. Regisseur Shariff Nasr schreef het scenario samen met Philip Delmaar (Zenith, Keizersvrouwen, Zuidas).

De film is geproduceerd door Joram Willink van productiehuis BIND van andere films De Veroordeling, bekend zeldzame week met Tes en Gluckauf en de podcast De Deventer Mediazaak. In coproductie met VPRO en ondersteund door Nederlands Filmfonds, CoBO, NPO-fonds en Netherlands Production Incentive.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: