Home Featured Nederlanders enthousiast over meerdere camera’s, eindeloos geheugen en beveiliging tegen hackers in smartphones

Nederlanders enthousiast over meerdere camera’s, eindeloos geheugen en beveiliging tegen hackers in smartphones

by Mark van Truijen

Nederlanders weten wat zij zoeken in een nieuwe smartphone. Uit recent onderzoek, in opdracht van Samsung[1], blijkt dat hun smartphone goed beveiligd moet zijn tegen hackers, over een eindeloos geheugen moet beschikken en uitgerust moet zijn met een veelzijdige camera die filmt en fotografeert in topkwaliteit. Doorslaggevend zijn en blijven voor de meeste Nederlanders batterijduur (99%), beeldkwaliteit (97%), prijs (97%), de kwaliteit van de camera (95%) en het type besturingssysteem (92%). Jongere centennials (18 tot en met 25 jaar) vinden het daarnaast belangrijk dat hun nieuwe smartphone met één hand te bedienen is (86% vs. 68% gemiddeld).

“Dit jaar vieren we dat de Samsung Galaxy S-smartphone 10 jaar bestaat. Dat betekent dat we al 10 jaar innoveren en een decennium lang inspelen op de wensen van onze gebruikers,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “In de afgelopen jaren is de smartphone uitgegroeid tot ons meest persoonlijke apparaat. We doen er alles mee en dat zal zo blijven. Sinds de Galaxy S7 maak je bijvoorbeeld goede en scherpe foto’s, ook bij weinig licht. Met de Galaxy S8 brachten we een volwaardige pc en een oneindig scherm naar de smartphone en met de Galaxy S9 riepen we super slow motion in het leven. En nu, aan de vooravond van onze nieuwste smartphone, hebben we inzicht in de eigenschappen die een goede van de perfecte smartphone onderscheiden.”

Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone vinden Nederlanders de beveiliging tegen hackers steeds belangrijker. Ook de mogelijkheid om de smartphone te verbinden met andere apparaten werkt aan een opmars. Bijna acht op de tien Nederlanders (78,2%) vinden dit belangrijk, waarbij centennials en millennials dit belangrijker vinden dan generatie X (81% vs. 76%).

Smartphonegebruik mannen en vrouwen
In smartphonegebruik komen mannen en vrouwen behoorlijk overeen. Zij gebruiken hun smartphone voornamelijk om te appen, bellen, foto’s en video’s te maken, informatie op internet op te zoeken en sociale media te checken/posten. Wel appen vrouwen intensiever dan mannen (93% vs. 81,3%) en maken zij vaker foto’s en video’s met hun smartphone (65,9% vs. 49,5%).

Samsung Galaxy Unpacked 2019
Op woensdag 20 februari onthult Samsung zijn nieuwe Galaxy-toestellen tijdens Samsung Galaxy Unpacked in San Francisco, VS. De nieuwe toestellen bieden nieuwe Galaxy-ervaringen op basis van 10 jaar innovatie. Ga naar news.samsung.com/nl, www.samsungmobilepress.com, www.samsung.com/galaxy of www.samsung.com/nl om 20 februari 20:00 uur niks te hoeven missen. Je vindt hier onder andere de livestream om alle onthullingen live mee te maken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: