Home Gadgets Nederlander omarmt technologie in de keuken voor betere kookprestaties

Nederlander omarmt technologie in de keuken voor betere kookprestaties

by Mark van Truijen

Met specialiteiten als boerenkoolstamppot en kroketten worden de kook skills en motivatie van Nederlanders wel eens in twijfel getrokken. Niets is minder waar: Nederlanders staan graag in de keuken. Uit onafhankelijk onderzoek van OnePoll, in opdracht van Samsung, blijkt dat meer dan de helft (51%) van de Nederlanders koken en goed eten tot een van de voornaamste hobby’s beschouwt. Bovendien schakelen steeds meer Nederlanders slimme toestellen en andere technologische snufjes in als ‘keukenmaatjes’ om koken leuker en makkelijker te maken. De slimme oven is hierbij favoriet (40%).

Inspiratie eerste stap kookproces
Graag kokkerellen is één ding, maar waar vind je goede recepten? Echte kookboeken blijven steeds vaker in de kast staan. In plaats daarvan nemen amateurchefs tablets en smartphones in de hand om inspiratie op te doen. Bijna twee derde (62%) bezoekt hiervoor foodwebsites, 39% raadpleegt foodblogs en 35% raakt geïnspireerd op Facebook.

Nederlanders maken gretig gebruik van de nieuwste technologieën voor meer kookplezier én betere prestaties. Zo verkleint een app, die aangeeft wanneer de oven is voorverwarmd of de kooktijd is voltooid, de kans op misbaksels. Slimme apparatuur maakt multitasken makkelijker, waardoor stress afneemt en je meer tijd overhoudt om met gasten te socializen. 18% van de Nederlanders die de in afgelopen twee jaar een slim keukenapparaat aanschafte, deed dit voor betere kookprestaties.

Internet niet weg te denken uit de keuken
De gemiddelde Nederlander heeft vijf elektronische apparaten in de keuken. We kunnen gewoon niet meer zonder. Dat verklaart ook waarom de ‘Technologie Barometer’ van Samsung, die eerder dit jaar verscheen, een duidelijke stijging liet zien in de tijd die dagelijks wordt besteed aan het gebruik van elektronische huishoudelijke apparaten. Voor 2015 kwam dat neer op meer dan een uur per dag (1 uur en 16 minuten), een stijging van 14 minuten ten opzichte van 2014.

Ook blijkt dat in Nederlandse huishoudens gemiddeld één op de vijf elektronische keukentoestellen verbonden is met internet. Twee derde van de ondervraagden (66%) zegt dat slimme apparaten helpen om meerdere dingen tegelijk te doen in de keuken. Op de vraag of die slimme apparaten het reilen en zeilen in de keuken verbeteren, antwoordt meer dan 8 op de 10 (82%) volmondig “ja”.

Martijn Lutgerink, Country Director Consumer Electronics bij Samsung Nederland, bevestigt: “Het gemak waarmee we via onze smartphone en verschillende slimme toestellen toegang krijgen tot informatie, luidt een nieuw tijdperk in: dat van de geconnecteerde chef. Nederlanders gebruiken graag technologie in de keuken, omdat het multitasken bevordert en koken eenvoudiger maakt.”

De meest aansprekende ‘slimme keukenmaatjes’
Een vaatwasser die aangaat wanneer je dat vraagt of een oven die je vertelt wanneer je gerecht klaar is. Het zijn voorbeelden van toepassingen die de werkzaamheden in de keuken drastisch kunnen vereenvoudigen. Volgens het onderzoek zijn dit de geconnecteerde keukenapparaten die Nederlanders het meeste aanspreken:

  • Oven (40%)
  • Koelkast (36%)
  • Vriezer (24%)
  • Slow cooker (20%)

Over het onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd door OnePoll in opdracht van Samsung. Tussen 12 en 21 oktober 2015 namen 12.000 mensen tussen 25 en 65 jaar oud, verspreid over 12 landen deel aan het onderzoek, waarvan 1.000 in Nederland.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x