Home Gaming NBA 2K22 Review (PS5/Xbox Series X)

NBA 2K22 Review (PS5/Xbox Series X)

by Sven Pieneman

Een nieuw jaar, een nieuwe NBA 2K22. 2K nam vorig jaar de stap met een Next Gen versie en dit jaar pakken zij nog groter uit met deze nieuwe next gen versie. De last gen versie (PS4/Xbox One) van de game is een hele andere game dan de current/next gen versie van deze game. In deze review zullen wij de current gen versie reviewen. Dus, laten wij is NBA 2K22 induiken om te kijken of deze nieuwe versie het waard is om in je winkelwagentje te dunken.

Er zijn redelijk wat grote veranderingen in deze game ten opzichte van de vorige current gen versie. Het grootste verschil is The Neighborhood. Deze is namelijk ontzettend vergroot. Tijdens MyCareer zal je kennis maken met The City, de vervanger van de Neighborhood. The nCity is ontzettend groot en een logische evolutie. Je kan met je skateboard door The City heen reizen en je kan meedoen aan basketbalwedstrijden, nieuwe kleding kopen en nog veel meer. Echter voelt de stad soms iets te groot aan als je alleen maar MyCareer wilt spelen, dan is The City vooral een hub waardoor je moet reizen om van de ene plek naar de ander te gaan. Toch is The City wel een heerlijke plek om je vrienden te ontmoeten om basketbal wedstrijden. Verder kan je in in The City dus ook je VC uitgeven aan nieuwe kleding, haarstijlen, maar ook een BMX (in plaats van een skateboard). Echter blijft NBA 2K22 veel zitten op micro transacties en kost elke cosmetische verandering best wel veel VC. Dit blijft in mijn ogen nog steeds een groot nadeel van deze games. Om er anders uit te zien, moet je geld betalen en soms best veel. De virtuele BMX kost zelfs bijan 20 euro (in echt geld).

Verder kan je VC ook inzetten bij MyTeam, MyTeam is te vergelijken met FIFA Ultimate team. Je moet een zo sterk mogelijk team maken door middel van kaartjes. Deze kaartjes kan je kopen door VC en dus ook hier zijn microtransacties te zoeken. De mode is heel leuk en er zitten genoeg uitdagingen in, maar ook hier geldt bij, hoe beter je team, hoe beter je kan spelen. Dat is soms wel erg zonde, want de game is al erg duur (richting de 80 euro) en dan wordt er eigenlijk ook nog van je verwacht om extra geld te pompen in de game.

MyCareer is net zoals voorgaande jaren een verhaal over naar de top gaan. Dit kan je doen doormiddel van de G-League of College. Elke keuze heeft een ander verhaal, dus je kan MyCareer zeker twee keer doorspelen. Echter zijn beide verhalen simpel en niet heel diepgaand. Dit is niet heel erg, maar voor mijn gevoel is de diepgang van het verhaal de afgelopen jaren wel achteruit gegaan. Echter is de gameplay prima genoeg om lekker door dit verhaal heen te spelen en te genieten om kampioen te worden in de college of de G-League. Verder zijn er karakters van voorgaande games die teruggekomen en het is wel leuk om te zien wat zij tegenwoordig doen, maar verder is het verhaal niet benoemenswaardig. Het is vooral leuk om jou eigen karakter het te zien maken in de NBA.

Gelukkig ziet NBA 2K22 er heerlijk en bijna perfect uit. De spelers bewegen realistisch, de belichting is geweldig en de game oogt gewoon echt als een NBA wedstrijd. Op de graphics is dus niks aan te merken, want in 4K 60FPS op de PS5 en op de Xbox Series X ziet de game er geweldig uit. Het is vooral de animaties die echt een grote stap hebben genomen ten opzichte van voorgaande jaren. De gameplay voelt ook erg anders ten opzichte van voorgaande jaren. Deze current gen versie zorgt ervoor dat je er niet zo makkelijk door de verdediging kan gaan, wat fijn is, want dit is ook realistisch. Je zal dus veel meer moeten passen en je schoten werkelijk goed moeten timen. Het vergt daarom echt wel meer skill dan voorgaande jaren om door de verdediging heen te breken. Verder is de Shot meter veranderd, want erg wennen is aan het begin, maar als je die eenmaal door hebt, is het een heerlijke mechaniek wat een verbetering is op de shot meter van vorig jaar. De haptische feedback wordt ook gebruikt op de Dualsense, waardoor je voelt als er fysiek contact is tussen jou en een andere speler.

Dan als laatste nog de soundtrack, want die is toch wel heel lekker. Meer dan 40 artiesten hebben meegeholpen aan deze soundtrack en deze tracks klinken heerlijk door The City en de menus heen. Het is vooral veel rap en hiphop, wat natuurlijk logisch is voor een NBA game. Als deze muziek je niet ligt, dan zal je waarschijnlijk minder genieten van deze soundtrack, maar ik denk dan ook dat je niet echt een NBA fan bent. Verder klinken de geluiden in het stadion ook prima, als je namelijk aanvalt en achter staat zullen je supporters je ook hard aanmoedigen. Als laatste klinkt het commentaar ook heerlijk, er is namelijk geen vreselijk Nederlands commentaar, maar gewoon heerlijk engels commentaar. Veel games zouden voorbeeld moeten nemen aan het commentaar in NBA games, want dat is al jaren op een niveau waar weinig sport games aan tippen.

NBA 2K22 is een geweldige basketbal game, met genoeg game modi. Echter blijven de microtransacties een groot gedeelte van de game beheersen, wat nou eenmaal jammer is. Toch is NBA 2K22 voor de PS5 en Xbox Series X een heerlijke sportgame die elke basketbal en sport fanaat zou kunnen plezieren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: