Home Gaming Microsoft Nederland investeert 20 miljoen euro in tech-start-ups

Microsoft Nederland investeert 20 miljoen euro in tech-start-ups

by Mark van Truijen

Microsoft investeert in Nederlandse tech-start-ups. Naast een jaarlijkse investering van 20 miljoen euro, in de vorm van Azure-cloudlicenties, investeren we structureel in startende ondernemingen door het delen van kennis en door het aangaan van partnerships met verschillende start-upcommunity’s. Als onderdeel van dit programma tekenden we een eerste partnership met YES!Delft, de incubator voor start-ups in de regio van Delft.

De start-upscene is booming. Vooral voor tech-start-ups liggen er wereldwijd veel kansen, mede dankzij verregaande digitalisering en het internet. Anders dan vroeger hebben zij immers geen grote investeringen in goederen en ander materiaal meer nodig om aan de slag te gaan. In de kern hebben we het echter nog steeds over startende ondernemingen, die niet altijd het kapitaal en de ervaring hebben om daadkrachtig te kunnen optreden.

“De jacht op de volgende Nederlandse Uber, Reddit of Airbnb is geopend, er is geen gebrek aan ideeën”, aldus Marcel Timmer, Innovation Lead Microsoft Nederland. “Als start-up heb je echter meer nodig dan een goed idee en een flinke dosis doorzettingsvermogen.”

Innovatie en werkgelegenheid
Hoewel Nederland tot de top-10 vooraanstaande kenniseconomieën hoort, zullen we er vooral op ICT-vlak hard aan moeten trekken om daar te blijven. Omdat Microsoft gelooft dat start-ups belangrijk zijn voor de innovatie en de creatie van werkgelegenheid in Nederland, helpen we ze daarbij. Het komende jaar onder andere met een investering van 20 miljoen euro in de Nederlandse start-upscene, in de vorm van gratis Azure-licenties.

Uit onderzoek onder start-ups en betrokken partijen als investeerders en coaches, blijkt namelijk dat cloudomgevingen van essentieel belang zijn voor tech-start-ups om ideeën professioneel te ontwikkelen. Microsoft stelt de gratis licenties beschikbaar voor tech-start-ups in Amsterdam, Delft, Eindhoven en in de rest van Nederland.

Marcel Timmer: “Technologie kan een idee vleugels geven. Daarom investeren we fors in Nederlandse start-ups en in het bijzonder in toegang tot de nieuwste technologie en de cloud. Ik kijk ernaar uit om te zien op wat voor inspirerende manier de eerste start-ups van deze kans gebruikmaken.”

YES!Delft
Als onderdeel van dit programma sloten we een eerste partnership met YES!Delft, een incubator voor start-ups in Delft, die 1 juli is ingegaan. Samen bieden we dertig startende tech-ondernemingen per bedrijf een gratis Azure-licentie ter waarde van 120.000 dollar (109.690 euro). Daarnaast ondersteunen we deze start-ups met kennis en advies, bijvoorbeeld aan de hand van tweewekelijkse consult- en mentorsessies. De samenwerking geldt voor een jaar, en wordt bij succes wellicht verlengd.

Pieter Guldemond, Managing Director YES!Delft: “De expertise van Microsoft is van grote waarde voor tech-start-ups. YES!Delft is blij dat Microsoft ervoor kiest om een actieve bijdrage te leveren aan tomorrow’s leading firms.”

Andere start-up community’s
Voor start-ups in Amsterdam en Eindhoven, zijn we nog in gesprek met andere start-upcommunity’s voor eenzelfde programma. In de rest van Nederland krijgen meer dan duizend tech-start-ups bovendien een gratis MSDN Subscription aangeboden, waarmee ze toegang krijgen tot diverse Microsoftdiensten, ter waarde van meer dan 13.000 dollar (11.883 euro) per stuk.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x