Home Gaming Microsoft Nederland doneert software, diensten en hardware aan groot aantal maatschappelijke organisaties

Microsoft Nederland doneert software, diensten en hardware aan groot aantal maatschappelijke organisaties

by Mark van Truijen

Microsoft Nederland heeft in boekjaar 2015, dat van juli 2014 tot en met juni 2015 liep, via TechSoup Nederland voor in totaal 8,3 miljoen euro aan software gedoneerd aan 845 maatschappelijke organisaties. Het ging hierbij uitsluitend om softwarelicenties die zijn te gebruiken voor aangewezen locaties (on-site). Daarnaast bood Microsoft in totaal 1.004 andere ngo’s gratis of sterk in prijs verlaagde toegang tot de clouddienst ‘Office 365 voor non-profits’. Ook ontvingen 45 maatschappelijke organisaties een Xbox 360 voor een maatschappelijk doel. Een van die doelen was het helpen van kinderen met een beperking.

Met deze gratis of in prijs verlaagde software en oplossingen verkleinen maatschappelijke organisaties de investering in technologie, maar profiteren ze wel volop van optimale communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden. Daardoor kunnen ze de efficiëntie verder vergroten en beter inspelen op de trend van ‘meer doen met minder’.

TechSoup Nederland biedt maatschappelijke organisaties een uniek loket waar ze terecht kunnen voor het voordelig aanschaffen van professionele en up-to-date versies van IT-producten. Ze betalen alleen eenmalig administratiekosten. Partners van Techsoup zijn – naast Microsoft – Cisco, Symantec, SAP, Adobe, Worknets en Bitdefender.

Microsoft biedt in samenwerking met TechSoup Nederland een breed aanbod van softwareproducten aan non-profitorganisaties en openbare bibliotheken. Er zijn honderden professionele en bedrijfsproducten van Microsoft beschikbaar.

Een van de organisaties die gebruik maakt van de gratis software, is Stichting Hematon, een patiëntenorganisatie voor mensen met een hemato-oncologische aandoening, en voor mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan. De stichting heeft in het gehele land een netwerk van contactpersonen, (ex-)patiënten of partners van patiënten, die een speciale opleiding hebben gehad om lotgenoten te woord te staan over bloedkanker, lymfklierkanker of een stamceltransplantatie. Hematon beschikt over een gratis SharePoint-omgeving waarin alle betrokkenen samenwerken.

Jos Hefkens, webmaster bij de stichting: “Voorheen stonden documenten bij vrijwilligers thuis opgeslagen. Veel informatie werd gedeeld via mail, wat niet erg efficiënt is. Met SharePoint hebben we een virtueel kantoor gecreëerd, waar iedereen alles kwijt kan over de organisatie en waarin we makkelijk kunnen samenwerken aan documenten. We hebben een cultuuromslag gemaakt van mailen naar delen.” Naast SharePoint maakt Hematon ook gebruik van Microsoft Office 365 en Microsoft Exchange.

Bij de Voedselbank Arnhem helpt de gratis Office 365-licentie medewerkers productiever te zijn. “Door de vele koel- en vriescellen die hier op volle toeren draaien, vielen onze servers vaak uit”, zegt Jer Snackey, ICT-manager bij de non-profitorganisatie. “Daardoor moesten we steeds wachten tot de servers weer waren opgestart en ging er veel werk verloren. Doordat we nu in de cloud werken, hebben we dat probleem niet meer en kunnen we ongestoord doorwerken.”

“Met technologie meer mogelijk maken, dat is voor Microsoft een belangrijke doelstelling”, zegt Julie de Widt-Bakker, Corporate Communications & Citizenship Lead bij Microsoft. “Samenwerken op afstand gaat sneller en beter, net als het delen van documenten en de communicatie met vrijwilligers. Doordat maatschappelijke organisaties technologie voor zich laten werken, hebben ze meer tijd en energie over voor het goede doel waar ze zich voor inzetten.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: