Home Gadgets Microsoft maakt AI makkelijker beschikbaar voor iedereen

Microsoft maakt AI makkelijker beschikbaar voor iedereen

by Mark van Truijen

Microsoft presenteerde vandaag enkele ontwikkelingen die artificial intelligence (AI) voor iedereen makkelijker beschikbaar maken. We investeren al bijna 25 jaar in AI: van bots en digitale assistenten tot developer capabilities en vertaaloplossingen. Daarbij leggen we de focus op conversational computing. Hieronder vind je een overzicht van de aankondigingen die vandaag zijn gedaan.

Chatbot Zo. Vandaag introduceerde Microsoft officieel Zo, onze nieuwste chatbot. In oktober lanceerden we Zo al stilletjes in de VS en inmiddels maken ruim 115.000 mensen gebruik van deze chatbot.

Cortana Devices SDK. Dankzij de introductie van deze software developers kit is het voor OEM’s en ODM’s mogelijk om met Cortana slimmere en nuttigere devices te ontwikkelen. Ook introduceerden we de Cortana Skills Kit en kondigden we een samenwerking aan met Harman Kardon die in februari 2017 een premium home speaker met Cortana op de markt brengt. Daarnaast introduceerde Microsoft Calendar.help. Dit is een dienst die AI met human in the loop combineert en zo het inplannen van meetings eenvoudiger maakt.

QnA Maker. Op dit moment maken 67.000 developers gebruik van Microsoft Bot Framework, waaraan we nieuwe tools toevoegen om het maken van bots te vereenvoudigen. Een van die tools is de nieuwe Microsoft Cognitive Service: QnA Maker. Verder krijgt Language Understanding Intelligence Service enkele updates.

Microsoft Translator live. Deze nieuwe feature is vooralsnog in preview en stelt gebruikers in staat om real-time, meertalige conversaties te voeren via de Microsoft Translator apps en de website van de eindgebruiker.

Skype bots. We hebben nieuwe belmogelijkheden gepresenteerd voor Skype bots. Skype kan nu sprekende bots inzetten met de algemene beschikbaarheid van de Skype calling API. Hier vind je meer informatie over de nieuwe mogelijkheden.

Tools voor partners. Tot slot stellen we tools voor partners beschikbaar om verrijkte media-cards te ontwikkelen, voortbouwend op de al beschikbare tools. Hiermee wordt het mogelijk om in Skype bots video’s, geanimeerde GIF’s en audiobestanden aan bot-cards toe te voegen; dit alles binnen het Microsoft Bot Framework.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: