Home Gaming Microsoft begint met pushen Windows 10 via pop-up

Microsoft begint met pushen Windows 10 via pop-up

by Mark van Truijen

Microsoft is begonnen met het pushen van Windows 10 naar gebruikers van Windows 7 en 8. Zij kunnen alvast een gratis versie ‘reserveren’.

Dat blijkt uit tal van meldingen op sociale media.

Consumenten met een pc met Windows 7 of 8 zien maandachtochtend een pop-up van Microsoft waarin Windows 10 wordt aangeboden.

De gebruikers krijgen diverse screenshots van de nieuwe versie van het besturingssysteem te zien en er wordt gecontroleerd op hun pc aan de systeemeisen van Windows 10 voldoet.

Die eisen zijn gelijk aan die van Windows 8.1: Een chip van 1 GHz, 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits) werkgeheugen, 16 GB beschikbare schijfruimte en minimaal een DirectX 9 grafisch apparaat.

Reserveren

Vervolgens kunnen gebruikers hun e-mailadres achterlaten zodat ze een melding krijgen als hun update naar Windows 10 klaar staat. Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 in de zomer uit zal komen. Recente geruchten wijzen op juli.

Het bedrijf liet eerder al weten dat de nieuwe versie van Windows agressief naar gebruikers gepusht zou worden. Windows 10 is een gratis update voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8 en Microsoft wil in twee tot drie jaar 1 miljard installaties gerealiseerd hebben.

Windows XP

Door consumenten nu al in te lichten, hoopt het bedrijf een situatie zoals rond Windows XP te voorkomen. Dat verouderde besturingssysteem wordt nog steeds door veel mensen gebruikt omdat er niet werd overgestapt naar Windows Vista, 7 of 8.

De Windows 10 pop-up lijkt wereldwijd verspreid te zijn en kan worden geforceerd door naar Windows Updates te zoeken. Zakelijke gebruikers krijgen de melding niet.

Bron: NU.nl

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x