Home GadgetsConnectiviteit Meer controle met elke toetsaanslag dankzij Razer Tartarus Pro

Meer controle met elke toetsaanslag dankzij Razer Tartarus Pro

by Sven

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, onthult de Razer Tartarus Pro. Deze nieuwe keypad binnen Razers Tartarus-productlijn is de eerste keypad met analoge optische switches. Deze switches zijn ontworpen om gamers meer controle te geven tijdens het gamen.
De Tartarus Pro beschikt over Razer Analog Optical Switches, waarmee het toetsenbord meet hoe diep elke toets wordt ingedrukt. Dit stelt de Tartarus Pro in staat om analoge input na te bootsen, vergelijkbaar met de thumbsticks op controllers. Bovendien kunnen gamers het actuatiepunt zelf instellen van 1,5 mm voor een snellere toetsaanslag, tot 3,6 mm voor een dieper, meer bewust contact.
Razer Analog Optical Switches werken via een infrarode lichtstraal die door de switch gaat. Daarnaast meet een sensor de diepte van de switch op basis van de hoeveelheid licht die door de switch gaat. Zo kunnen de switches in één toetsaanslag meerdere input-niveaus registreren.
Hierdoor kunnen ervaren gebruikers twee functies aan elke toets koppelen: één die bij een gedeeltelijke toetsaanslag en één die bij een volledige toetsaanslag in werking treedt. Dankzij toetsen met dubbele functies kan de Razer Tartarus Pro complexe toetsaanslagen vergemakkelijken. Daarnaast wordt de game-ervaring verbeterd doordat de keypad kan worden aangepast aan de speelstijl en behoefte van de gebruiker.
“Razer Analog Optical Switches vernieuwen het aanbod van input-technologie voor toetsenborden”, zegt Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur-afdeling. “De Razer Tartarus Pro biedt diverse mogelijkheden, zoals meer controle over bewegingen in FPS- en racegames. Dit is mogelijk door analoge input, die voorheen alleen beschikbaar was op gamepads, te introduceren op een interface waar pc-gamers meer vertrouwd mee zijn.”

De Tartarus Pro heeft 32 programmeerbare toetsen, waaronder een achtwegs-thumbpad. Deze kan worden ingesteld voor navigatie of andere functies, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Via een knop op de zijkant kan er snel worden gewisseld tussen acht profielen. Zo kunnen gebruikers efficiënt variëren in instellingen of een bepaalde set vaardigheden.
De analoge input van de Tartarus Pro is een configureerbaar alternatief voor ieder toetsenbord. Hij is compatibel met alle games die gamepads ondersteunen, zonder dat integratie nodig is.
Over de Razer Tartarus Pro

  • Razer Analog Optical Switches
  • 32 volledig programmeerbare toetsen
  • Secundaire functie voor elke toets
  • Chroma-achtergrondverlichting met 16,8 miljoen aanpasbare kleurenopties
  • Programmeerbare achtwegs-thumbpad
  • Direct schakelen tussen 8 toetsenconfiguraties
  • Onbeperkte lengte van macro’s
  • Razer Synapse
  • Gevlochten kabel
  • Onbeperkt aantal aanpasbare profielen via Razer Synapse

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d