Home Gaming MediaMarkt x Ajax Esports E-room opening – MediaMarkt Arena Amsterdam

MediaMarkt x Ajax Esports E-room opening – MediaMarkt Arena Amsterdam

by Jos Vis

Gisteren is in MediaMarkt Amsterdam ArenA de MediaMarkt x Ajax Esports E-Room geopend. Dit is een volledig op gaming gerichte ruimte waar gamers de laatste games en de nieuwste gear zelf kunnen beleven. De E-Room, op steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA, is in samenwerking met Ajax Esports tot stand gekomen en wordt tevens het nieuwe thuis van de Esporters van Ajax. Zij gaan er hun trainingen houden en wedstrijden spelen. De opening van de E-Room viel samen met de lancering van EA Sports FC 24, de opvolger van FIFA 23, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

De officiële opening werd verricht door Remko Rijnders, General Managing Director MediaMarkt Benelux en de Ajax Esporters Finn Donderwinkel, Paulo Resende, Paulo Henrique Chaves en Max Koelemaij. De Esporters demonstreerden tevens hun skills in hun nieuwe thuisbasis terwijl ze wedstrijden speelden tegen bezoekers van de E-Room.

De E-room is gebouwd door Unlocked, de organisator van onder meer het jaarlijks terugkerende Gameforce. Gaming Lead Karim Shehata van MediaMarkt Benelux: “We zijn trots dat Ajax Esports hier traint, maar iedere gamer, van casual tot hardcore, is welkom in MediaMarkt Amsterdam Arena om de nieuwste games uit te proberen. Het samen beleven van de passie voor games staat centraal.”

Edward van Lith, Chief Customer Officer (vestigingsdirecteur) van MediaMarkt Amsterdam Arena:  “De E-Room is een geweldige uitbreiding van onze winkel. Het biedt mogelijkheden voor game-gerelateerde events die nog nooit eerder vertoond zijn in (elektronica)winkels, zoals toernooien, workshops en liveproducties die het niveau halen van de grootste gamesevenementen. Vanaf vandaag tot en met 8 oktober kun je al in de E-Room terecht voor activiteiten rondom EA Sports FC 24 en staan er nog meer evenementen op de planning met de grootste spelers uit de industrie. Ook zullen er regelmatig events georganiseerd worden met Ajax Esports.”

Remko Rijnders: “Esports is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een professionele tak van sport waar je de beste hardware voor nodig hebt. Bij MediaMarkt kun je niet alleen de laatste games en gear kopen, maar je kunt deze spullen in onze E-Room ook uitproberen voordat je ze koopt. Dit sluit perfect aan bij onze strategie van experience electronics: onze winkels worden steeds meer de plek waar je elektronica beleeft en deskundig advies krijgt over je aankoop. Geweldig om deze ruimte te openen tijdens de lancering van EA SportsFC 24, de grootste game launch van het jaar in Nederland!”

Nick den Hamer, Ajax E-Sports coach: “We zijn blij dat we deze plek samen met MediaMarkt tot stand konden brengen. De E-Room voelt echt als onze thuisbasis, zo dicht bij de Johan Cruijff ArenA. Hier beschikken wij over onze eigen Ajax Esports-ruimte en hebben onze E-sporters de kans om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijden. Daarnaast is het een mooie plek voor onze E-Sporters om ook de fans te ontmoeten. Wij kijken er naar uit om hier regelmatig te zijn.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d