That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gadgets

McAfee beschermt identiteitsgegevens, smart homes en wifiverbindingen

Met de recente massale datalekken in het achterhoofd heeft McAfee vandaag een nieuwe oplossing voor identiteitsdiefstal aangekondigd die verder gaat dan traditionele antivirusprogramma’s. Met McAfee Identity Theft Protection komt het bedrijf met een innovatieve oplossing waarmee de digitale wereld een veiligere plek wordt om te wonen, te werken en te spelen. Met McAfee Identity Theft Protection kunnen gebruikers hun identiteitsgegevens proactief beschermen met persoonlijke monitoring, financiële monitoring en hersteltools. Daarnaast is McAfee, via nieuwe partnerinnovaties in samenwerking met D-Link en Samsung, actief op het gebied van huisautomatisering, mobiele beveiliging en privacy.

 

De snelle evolutie van de digitale dreigingen zorgt ervoor dat er voor alle facetten van het digitale leven van consumenten een groeiende vraag naar beveiliging is. De consument heeft echter meer nodig heeft dan alleen traditionele antivirussoftware. Daarom heeft McAfee zijn aanbod uitgebreid met bescherming voor privacy onderweg, voor de beveiliging van ‘connected’ apparaten thuis, voor het beveiligen van het gezin en voor het voorkomen van identiteitsdiefstal of -misbruik. McAfee Identity Theft Protection, McAfee Secure Home Platform, McAfee Safe Family en McAfee Safe Connect bieden de consument gemoedsrust in een digitale wereld die steeds groter, sneller en complexer wordt.

 

“Datalekken nemen toe in volume, waarmee de vraag rijst op wie consumenten kunnen vertrouwen bij de beveiliging van hun persoonlijke informatie”, zegt John Giamatteo, executive vice-president van McAfee’s consumer business group. “Er zijn vandaag 375 miljoen consumenten over de hele wereld die op McAfee vertrouwen voor het beschermen van datgene wat belangrijk voor hen is, of dat nu hun apparaten betreft, hun identiteit, hun privacy of de veiligheid van hun kinderen online.”

 

Beveiliging van digitale identiteit

Identiteitsdiefstal is een groot probleem onder Amerikaanse consumenten: 66 procent geeft aan zich het meeste zorgen te maken over dit risico. Ondanks deze bezorgdheid heeft slechts 37 procent van de Amerikanen zich aangemeld voor een ID-diefstalbeveiligingsservice. Met mogelijkheden voor persoonlijke en financiële monitoring en herstelmogelijkheden krijgen consumenten de tools die ze nodig hebben om hun identiteitsgegevens te beveiligen.

 

De belangrijkste functies:

  • Cyber Monitoring – scant de online zwarte markt en het Dark Web en waarschuwt gebruikers als hun persoonlijke gegevens gevaar lopen.
  • Social Security Number Trace – geeft aan welke email aliassen en adressen zijn gekoppeld aan het burgerservicenummer van de gebruiker, zodat deze kan nagaan of er wellicht sprake is van nepidentiteiten.
  • Credit Monitoring – maakt rapporten op basis van de leen- en kredietgeschiedenis en waarschuwt gebruikers bij wijzigingen in de kredietwaardigheid.
  • 24/7 ondersteuning – 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot medewerkers die vragen beantwoorden en advies geven over uiteenlopende onderwerpen, van het op verantwoorde wijze gebruiken van krediet tot het omgaan met identiteitsdiefstal.

 

Bescherming van het ‘smart home’

Naarmate voorlichting en bewustwording toenemen, zijn consumenten en organisaties in staat om zich steeds te beter beschermen tegen dreigingen zoals ransomware. Volgens nieuw onderzoek van McAfee Labs zullen cybercriminelen waarschijnlijk op deze ontwikkeling reageren door hun tactieken aan te passen en zich te richten op minder traditionele, winstgevendere doelen, waaronder vermogende particulieren, bedrijven en thuisapparaten met een internetverbinding.

 

Samen met D-Link beveiligt McAfee alle apparaten in huis. De nieuwe D-Link AC2600 Wi-Fi-Router Powered by McAfee is een complete netwerkoplossing die alle apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk, automatisch beveiligt. Met de router geven D-Link en McAfee invulling aan hun gezamenlijke visie: beveiliging bieden in een wereld die steeds meer ‘connected’ is, met functies zoals flexibele machine learning, ouderlijk toezicht, bescherming van IoT-apparatuur en meer.

 

Bescherming van het mobiele apparaten

Consumenten maken met hun mobiele telefoons steeds verbinding met publieke wifi-netwerken, waarmee ze hun persoonlijke gegevens potentieel toegankelijk maken voor cybercriminelen. McAfee en zijn partners zien de toenemende risico’s en zijn van mening dat beveiliging standaard moet zijn ingebouwd. Vanaf heden is de Samsung Galaxy Note8 in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk voorzien van Samsung Secure Wi-Fi, met back-end technologie van McAfee die informatie en online activiteiten automatisch codeert.